Luftfoto over lokalplanområdet Englandsvej Nord

Englandsvej Nord - lokalplan 624 og kommuneplantillæg nr. 18

Lokalplanen skal muliggøre opførelse af op til 1.430 m2 nybyggeri.

Høringsfrist:

28. december 2022
Indsendt af:
Allan Færm Frausing & Trine Aagaard Frausing
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
86
By:
København S
Postnr.:
2300
Det er med stor undren og ærgrelse at vi erfarer at man vil bygge en stor etageejendom på Englandsvej 25. Som borger i det pågældende område, har vi svært ved at forstå, hvordan man kan give lov til at bygge så stor en ejendom på så lille en grund, klos op ad et gammelt historisk villakvarter. Der er ingen rødtråd mellem byggeriet og det tilstødende villakvarter. Hverken arkitektonisk eller størrelsesmæssigt. Og da vi til borgermødet d. 23.11.22 blev forelagt det billedmateriale, som I politiker også skal vurdere sagen ud fra, var det er tydeligt for os, som har vores daglige gang i området, at bygningernes størrelse og placering, i forhold til de omkringliggende villaer, ikke stemmer overens med virkeligheden. Byggeriet vil have store konsekvenser for de omkringliggende naboer, både i villaerne og etageejendommene.  Vi kan se at flere taler for byggeriet, da det vil bidrage med flere ungdomsboliger. Vi er også for flere ungdomsboliger i København, men ikke i den form som det nuværende byggeprojekt ligger op til.
Læs høringssvar fra Allan Færm Frausing & Trine Aagaard Frausing
Indsendt af:
K. Kristensen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
85
Vedhæftede filer: 2
By:
Kbh S
Postnr.:
2300
Se også vedhæftede illustration af Englandsvej 25, der forsøger (ud fra det offentliggjorte materiale) at vise den nye bygnings indflydelse på området. 1. Som de nuværende enkle etageejendomme står alene som punkthuse, virker området omkring Eberts Villaby åbent og imødekommende. Ved at lukke hele karréen af med to nye etageejendomme, kommer husrækken mellem Torben Oxes Allé og Søren Nordbys Allé i stedet til at fremstå som en lang høj mur, som man ellers ikke har på den side af Englandsvej helt oppe fra Amagerbrogade og ned til Peder Lykkes Vej. 2. Især Englandsvej 25 kommer med sine to bygningskroppe rundt om hjørnet til at fremstå som en massiv bygningskrop, der skiller sig markant ud fra sine omgivelser. Samtidig vil denne bygningskrop fylde massivt på en for bygningens størrelse lille grund, hvilket endnu mere vil få bygningen til at tårne sig over sine mindre naboer og deres haver. 3. Englandsvej 21 vil med sin nye højde og størrelse komme til at ligge ekstremt tæt på Torben Oxes Allé 2. Afstanden fra den nye østlige facade kommer kun til at ligge få meter fra altanerne på Torben Oxes Allé. Udover de indkigsgener dette kan give hos beboerne i TOA 2, vil generne nok være endnu større hos de nye beboere i Englandsvej 21, da deres ene facade vil vende direkte mod TOAs køkkenvinduer og altaner, så alle dér kan følge med i livet i den nye bygning. 4. De nye bygninger vil ikke kun skygge voldsomt i de eksisterende omkringliggende haver og gårdmiljøer, men vil også selv ikke have plads til noget fælles udeliv, da bygningerne optager så meget plads på grundende. 5. Bygningerne virker ikke til at have nogen interesse i den bygningskultur, der er at finde i Eberts Villaby, men ligner ethvert andet udviklingsprojekt, der kunne blive opført overalt. Hverken skala eller detaljering virker til at have noget med de eksisterende bygniner at gøre. 6. Det er forsøgt her at vise størrelsen på bygningen set fra Torben Oxes Allé 2, men størrelsen på projektet virker svær at aflæse i det offentliggjorte materiale og i forhold til hvordan størrelsen af projektet bliver beskrevet, virker bygningerne i illustrationer og skyggediagrammer (og nok også i det vedhæftede materiale) til at være mindre, end det bliver i virkeligheden.
Læs høringssvar fra K. Kristensen
Indsendt af:
Mohamed Karrar
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
84
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg mener ikke den præsenterede plan for Englandsvej 25 passer ind i de eksisterende omgivelser ( Eberts Villaby).   Planen for Englandsvej 25 er for høj i forhold til kvarteret med to-etagers huse.  Ud over det vil det nye byggeri komme til at påvirke nogle bestemte adresser meget kraftigt ved at blokere for solen til dem.  Mvh. Mohamed Karrar  
Læs høringssvar fra Mohamed Karrar
Indsendt af:
CARSTEN INGVAR SCHOUW
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
83
Vedhæftede filer: 1
By:
København
Postnr.:
2300
Se mit indsendte dokument
Læs høringssvar fra CARSTEN INGVAR SCHOUW
Indsendt af:
Angelo Dimitras
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
82
By:
Kobenhavn
Postnr.:
2300
Jeg bor i området og synes at det er dejligt at der kommer lidt byfornyelse, i stedet for de to gamle faldefærdige bygninger på Englandsvej 21 og 25. Det er dejligt at se lidt forandring og jeg er sikker på at der er mange unge studerende, der vil få glæde af at bo i ungdomsboliger tæt på byen, og samtidig få den gamle og charmerende ”vibe” fra gadebilledet i resten af Eberts Villaby. Jeg kender i hvert fald mange på min alder, som mangler en bolig, og som ikke gider bo sammen med 2-3 andre for at kunne betale for en større lejlighed. Generelt synes jeg også det er ærgerligt at så mange københavnere på forhånd er ”bange” for/ sure over forandringer rundt om i gadebilledet – de fleste er jo rent faktisk glade for byens udvikling efter det er sket og lærer at sætte pris på alle de gode ting det medfører.
Læs høringssvar fra Angelo Dimitras
Indsendt af:
L. Christensen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
81
By:
København S
Postnr.:
2300
De arkitektoniske ambitioner for projektet er lave, og viser ikke respekt for Villabyens samlede udtryk. Man læner sig i stedet op ad enkelte eksempler på etagebyggerier på Englandsvej. Men byggeriet bliver de facto en del af Villabyen pga den måde det er placeret på grunden. Samt ikke mindst placeringen af vinduer vendt mod Villabyen i stedet for mod Englandsvej.     Placeringen af vinduerne giver desuden oplagte store indkig-gener for den tilstødende matrikel i Villabyen. Byggeriet vil i sin udformning forringe forholdene for denne nabo i meget høj grad.  
Læs høringssvar fra L. Christensen
Indsendt af:
Catherine Franklin Lorenzen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
80
By:
København
Postnr.:
9999
Tak for muligheden for at afgive et høringssvar i forbindelse med lokalplansforslaget Englandsvej Nord. Jeg er i øjeblikket udsendt fra Danmark med min familie. Vores hjem er i Eberts Villaby. Vi har set hvordan uigennemtænkt byplanlægning kan skæmme boligområder. Med den nye lokalplan lægges der op til en bygning, der uden tvivl vil skæmme det historiske Eberts Villaby. Det er svært at forstå, hvorfor Københavns kommune ikke lægger større vægt på at beskytte de historiske og særlige områder, der findes på Amager. Vi håber derfor, at man vil gentænke planerne, og kun godkende byggeri, der vil passe ind i omgivelserne. Det vil sige, at bygningerne skal være lavere og mindre monstrøse.   Ligesom vi i dag nyder godt af de beslutninger, der blev truffet for lokalområdet for mere end 125 år siden, så skal borgerne i København også leve med konsekvenserne af den nye lokalplan i mange år fremover. Vi vil derfor opfordre til at planerne til foreslåede byggeri på Englandsvej 25 skrottes. Vores ønske er at man i linje med visionen i lokalplanen om at tænke den i en sammenhæng med lokalområdet, i stedet laver et forslag om en bygning, der er trukket tilbage fra Søren Norbys Allé. Det bør være en bygning som både ud mod Englandsvej og mod Søren Norbys Allé er i maksimalt to plan med udnyttet tagetage. Bevar det, der er bevaringsværdigt, og byg nyt med omtanke for de mennesker, der skal bo i området de næste 125 år.
Læs høringssvar fra Catherine Franklin Lorenzen
Indsendt af:
Steffen Lantz
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
79
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Lantz Arkitekter
By:
Valby
Postnr.:
2500
På vegne af Englandsvej 25 fremsendes vedlagte høringssvar vedr. "Englandsvej Nord - forslag til lokalplan og kommuneplantillæg  
Læs høringssvar fra Steffen Lantz
Indsendt af:
Henrik Vinther og Jens-Jørn Hansen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
78
By:
København S
Postnr.:
2300
Vi er – både i forhold til den foreslåede lokalplan og i det daglige – så privilegerede at bo i ”centrum” af Eberts Villaby, men det betyder ikke, at vi ikke kan tilslutte os grundholdningen i de mange afgivne høringssvar. Tværtimod. Det er både et spørgsmål om solidaritet og om at sikre, at det særlige miljø i Eberts Villaby bevares. Og nej, det er ikke udtryk for en stokkonservativ holdning, hvor ingen forandringer, heller ikke til det bedre, kan accepteres. Men tag udgangspunkt i Tivolis slogan: ”Altid som aldrig før”. Det er det princip, der efter vores opfattelse skal være det bærende i udviklingen. Med andre ord: forandring med respekt.   Det opfattes formentlig som overdrevet at tale om et overgreb mod området, og der er helt sikkert involveret mange følelser, som støder imod den hårde jura og det politiske system, men forslaget mangler generelt respekt for dette særlige byrum. Denne manglende respekt er desværre i alt for god overensstemmelse med det ikke vedtagne forslag til en bevarende lokalplan for området. Sørgeligt, men sandt. Og risikoen for lignende respektløse projekter – og forslag til lokalplaner – vil også fremover være til stede i forhold til andre dele af randbebyggelsen, fx ved Sankt Annæ Hjem, uanset hvad der måtte blive resultatet af denne høringsrunde.   Som andre beboere er vi klart positivt indstillet over for opførelsen af flere ungdomsboliger i København, og vi kan ikke protestere imod, at der opføres ungdomsboliger som randbebyggelse i forhold til Eberts Villaby.   Forslaget til udnyttelse af hjørnegrunden Englandsvej 21 viser, hvordan det kan – også gerne skal – gøres. Derimod viser forslaget til udnyttelse af hjørnegrunden Englandsvej 25, hvordan det ikke – og ikke skal – gøres.   Dette projekt fremstår som den maksimale udnyttelse af den lille grunds potentiale, og projektets spiselighed og påståede harmoni med det eksisterende byggeri søges tilsyneladende opnået bl.a. ved imponerende tegninger, der er en del af det ”salgsmateriale”, som politikerne skal træffe deres beslutning ud fra, og hvor forhold, der af beboerne opfattes som meget væsentlige, er reduceret til betydningsløse detaljer. Vi husker alle, hvordan lige netop spørgsmålet om proportioner i tegningerne blev indgående drøftet, men ikke vandt ret meget gehør på beboermødet tidligere i år. Det må være et rimeligt krav, at de politiske beslutningstagere har et sandfærdigt oplysningsgrundlag til rådighed.   Konkret er det hævet over enhver tvivl, at de bagvedliggende ejendomme på Søren Norbys Allé vil blive påført meget væsentlige ulemper, hvis der som foreslået bygges så højt, som bygherren ønsker. Og det fører frem til hovedpointen: Vi sidder tilbage med fornemmelsen af, at fordi der er tale om randbebyggelse, og fordi de ejendomme, der ligger både på den lige (Kvickly fx) og ulige side af Englandsvej har et meget forskelligartet og i flere tilfælde ikke særlig kønt præg, så er det underordnet, hvilken – stor og negativ – indflydelse, byggeriet på Englandsvej 25 får for de berørte ejendomme i Eberts Villaby. At bebyggelsen på Englandsvej er uskøn, er irrelevant og må ikke påvirke Eberts Villaby, hvor både området i sig selv og flertallet af huse har en stor og bevaringsværdig herlighedsværdi.       Henrik Vinther og Jens-Jørn Hansen Christian II’s Allé 14, st. 2300 København S
Læs høringssvar fra Henrik Vinther og Jens-Jørn Hansen
Indsendt af:
Leif Hernø
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
77
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Grundejerforeningen Eberts Villaby
By:
København S
Postnr.:
2300
Der fremsendes hermed svar fra Grundejerforeningen Eberts Villaby på høring vedr. forslag til lokalplan Englandsvej Nord og forslag til kommuneplantillæg. Svaret fremsendes som selvstændigt pdf-dokument. Med venlig hilsen Leif Hernø 
Læs høringssvar fra Leif Hernø
Indsendt af:
Anette Wiesner
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
76
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg vil hermed gøre indsigelse mod Københavns Kommunes ændring af lokalplanen. Som naboer til det nye byggeri ser jeg Københavns kommunes overordnede plan om at der skal bygges flere ungdomsboliger, som en god og sympatisk målsætning. Men hvor bygherren for Englandsvej 21 planlægger at opføre et hus, der i stil og omfang fint falder ind med ejendommene i Eberts Villaby, så ser det helt anderledes ud med Englandsvej 25. De to sammenhængende bygninger, som planlægges opført dels på Englandsvej 25 og dels ned ad Søren Norbys Alle, vil fremstå som to kolosser i forhold til husene på Søren Norbys Alle. Det er alt for mange etagemeter på en alt for lille grund – og det vil give betydelige skyggevirkninger og indbliksgener. Det er uforståeligt, hvorfor man ikke vælger samme løsning som Englandsvej 21, der orienterer sig mod Eberts Villaby både i størrelse, materialevalg og detaljer i byggeriet – og i øvrigt genspejler de byhuse, der er bygget lidt længere inde ad Sundholmsvej. Man argumenterer med, at der sker en ”nedtrapning” ned til husene i Eberts Villaby. Dét er mildest talt at strække virkeligheden. Det er stadig et alt for stort byggeri, der planlægges – og det er planlagt trukket helt ud til vejen. Det strider helt mod alle andre huse på Søren Norbys Alle (og Eberts Villaby i det hele taget), hvor alle huse ligger tilbagetrukket fra vejen med et grønt område foran sig.
Læs høringssvar fra Anette Wiesner
Indsendt af:
Marthe Klindt Myrvoll / Anders Klindt Myrvoll
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
75
By:
København S
Postnr.:
2300
Det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 orienterer sig på mange måder mod Eberts Villaby i størrelse, materialer og detaljer og vil derfor passe nogenlunde ift. kvarterets særegne karakter. Vi er dog skeptiske til de store gavlvinduer med franske altaner der henvender sig mod Torben Oxes Alle. Disse vil give gener med indsyn i såvel bolig som have på Torben Oxes Alle 1. Vi håber derfor gavlfacaden kan redesignes med mindre vinduer/ingen vinduer uden fransk altan.     Englandsvej 25 orienterer sig derimod mere mod karrébyggerier og passer dårligt ind i lokalområdet, da det adskiller sig så markant fra kvarterets andre bygninger og byggeskik. Englandsvej 25 vil give omfattende negative konsekvenser både ift. skygge og følelsen af at være indeklemt for de omkringliggende beboere så løsningen må tilbage på tegnebordet, for at sikre en løsning der er god for alle.  
Læs høringssvar fra Marthe Klindt Myrvoll / Anders Klindt Myrvoll
Indsendt af:
Benjamin Graversen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
74
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Hermed sender vi som en del af ejerkredsen i Eberts Villaby igennem de seneste 11 år vores høringssvar ifm. den foreslåede byggeplan på Englandsvej/Søren Norbys Allé, jf. ”Forslag til Lokalplan Englandsvej Nord og kommuneplantillæg” fremover benævnt lokalplansforslaget. Indledningsvis bemærkes, at vi som ejere af hjørneejendommen Torben Oxes Allé 1, som ligger på krydset mellem Englandsvej og Torben Oxes Allé, ikke kan acceptere de foreslåede byggeændringer i lokalplansforslaget, idet det strider imod Byplan 13, da bebyggelsernes omfang, størrelse og udseende samt anvendelse i form af ungdoms- og studieboliger klart overstiger dét, der er muliggjort i Byplan 13, og idet der er tale om en bevaringsværdig villaby. Af byplanvedtægten fremgår bl.a., at 1) højst 1/3-del af grundene må bebygges, 2) bebyggelse må højst opføres i to etager, og 3) der skal anlægges have på de dele af grundende, der er ubebyggede. Vi er kraftigt modstandere af lokalplansforslaget, idet ændringerne vil have direkte og uoprettelige konsekvenser for anvendeligheden, værdien og beliggenheden af vores private ejendom, hvorfor vi skal insistere på, at vores ejendomsret respekteres. Der bør tænkes alternativer i byplanlægningen, der passer bedre i udseende og anvendelighed, og som respekterer kvarteret og beboerne i villabyen som en bevaringsværdig grøn oase midt i København uden høje bygninger (med undtagelse af Torben Oxes Allé 2, som allerede lå der), hvilket har været en klar forudsætning, dengang vi erhvervede vores ejendom. De foreslåede ændringer vil have direkte følgende konsekvenser for os og ønsker disse indsigelser inddraget i høringen:  - En opførelse af en høj bygning på Englandsvej 21(matr.nr. 15s) vil give skyggegener om eftermiddagen i vores have ud mod Englandsvej/Torben Oxes Allé, jf. tegning i lokalplansforslaget side 13 samt vedlagte bilag med illustration af konsekvenserne for vores ejendom. Derudover vil bygningen give mørke, idet udsynet til himmelen fra vores vinduer mod Torben Oxes Alle/Englandsvej 21 vil blive begrænset og vores eksisterende havebeplantning vil miste soltimer som følge heraf. - Det vil klart overskride tålegrænsen for, hvad vi skal tolerere af indblik igennem vinduer og til have, idet vi vil blive generet af yderligere indbliksgener fra beboere i en ny, høj bygning, idet vi allerede tåler indblik fra den høje bygning på Torben Oxes Allé 2. - En dispensation fra Eberts Villabys arkitektoniske udseende pga. lokalplansforslaget vil risikere fremkomsten af nye dispensationer til opførelse af høje bygninger i villabyen og vil med stor risiko føre til en forværring og forvandling af villabyens særkende med historiske og bevaringsværdige ejendomme i et grønt åndehul. - Anvendelsen af de nye bygninger strider imod de eksisterende boligers anvendelse som et- eller to-families huse, hvor der blandt andet bor børnefamilier og seniorer med behov for nattero og et styrket, socialt nabofællesskab. Der er en stærk formodning om, at ungdomsboliglejere eller kollegiebeboere næppe vil forstå kravet om at respektere Eberts Villabys sociale leveregler, da de selvsagt er et andet sted i livet og vil næppe tage hensyn til den eksisterende orden – hvilket vi som tætteste naboer har en begrundet mistanke om at blive dybt påvirket af. Det anbefales, at man søger at afdække et andet område i Københavns Kommune til byggeriet fremfor at placere det i kanten af en stille villaby med over 100 års traditioner bag sig. - Vi ønsker ikke en nybygget ejendom med et udefineret serviceerhverv på hjørnet af Torben Oxes Allé/Englandsvej, dels fordi der ikke vil være nogen størrelsesmæssig eller arkitektonisk symmetri mellem hverken de eksisterende eller de planlagte nybyggerier, og idet vi risikerer øget støj- og trafikgener og menneskemylder lige ude foran vores ejendom med parkerings- og cykelparkeringsgener til følge. Vi ønsker samtidig at værne om vores privatliv ifm. vores brug af vores ejendom og have. Det foreslås i stedet, at der kun etableres et grønt areal med høje og lave træer eller vildtvoksende planter helt uden bebyggelse for at styrke biodiversiteten og skabe luft omkring de høje bygninger, og som kunne være modvægt til de høje eksisterende nabobygninger, tankstationen og industribygningen (hvor Kvickly, FitnessWorld huser). - Det vil klart forringe værdien af vores ejendom, idet de foreslåede bygninger ikke har nogen arkitektonisk sammenhæng med resten af Eberts Villaby og vil står i skarp kontrast til de ældre palæejendomme, fx vores 100 år gamle patriciervilla og medføre et betydeligt tab ifm. evt. senere salg af vores ejendom. - Vi har bl.a. erhvervet vores ejendom i Eberts Villaby under forudsætningen af byplan 13, hvorfor denne ret bør respekteres. Med venlig hilsen Benjamin Graversen og familie
Læs høringssvar fra Benjamin Graversen
Indsendt af:
Benjamin Graversen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
73
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Hermed sender vi som en del af ejerkredsen i Eberts Villaby igennem de seneste 11 år vores høringssvar ifm. den foreslåede byggeplan på Englandsvej/Søren Norbys Allé, jf. ”Forslag til Lokalplan Englandsvej Nord og kommuneplantillæg” fremover benævnt lokalplansforslaget. Indledningsvis bemærkes, at vi som ejere af hjørneejendommen Torben Oxes Allé 1, som ligger på krydset mellem Englandsvej og Torben Oxes Allé, ikke kan acceptere de foreslåede byggeændringer i lokalplansforslaget, idet det strider imod Byplan 13, da bebyggelsernes omfang, størrelse og udseende samt anvendelse i form af ungdoms- og studieboliger klart overstiger dét, der er muliggjort i Byplan 13, og idet der er tale om en bevaringsværdig villaby. Af byplanvedtægten fremgår bl.a., at 1) højst 1/3-del af grundene må bebygges, 2) bebyggelse må højst opføres i to etager, og 3) der skal anlægges have på de dele af grundende, der er ubebyggede. Vi er kraftigt modstandere af lokalplansforslaget, idet ændringerne vil have direkte og uoprettelige konsekvenser for anvendeligheden, værdien og beliggenheden af vores private ejendom, hvorfor vi skal insistere på, at vores ejendomsret respekteres. Der bør tænkes alternativer i byplanlægningen, der passer bedre i udseende og anvendelighed, og som respekterer kvarteret og beboerne i villabyen som en bevaringsværdig grøn oase midt i København uden høje bygninger (med undtagelse af Torben Oxes Allé 2, som allerede lå der), hvilket har været en klar forudsætning, dengang vi erhvervede vores ejendom. De foreslåede ændringer vil have direkte følgende konsekvenser for os og ønsker disse indsigelser inddraget i høringen:  - En opførelse af en høj bygning på Englandsvej 21(matr.nr. 15s) vil give skyggegener om eftermiddagen i vores have ud mod Englandsvej/Torben Oxes Allé, jf. tegning i lokalplansforslaget side 13 og vedhæftede bilag med illustration af konsekvenserne for vores ejendom. Derudover vil bygningen give mørke, idet udsynet til himmelen fra vores vinduer mod Torben Oxes Alle/Englandsvej 21 vil blive begrænset og vores eksisterende havebeplantning vil miste soltimer som følge heraf. - Det vil klart overskride tålegrænsen for, hvad vi skal tolerere af indblik igennem vinduer og til have, idet vi vil blive generet af yderligere indbliksgener fra beboere i en ny, høj bygning, idet vi allerede tåler indblik fra den høje bygning på Torben Oxes Allé 2. - En dispensation fra Eberts Villabys arkitektoniske udseende pga. lokalplansforslaget vil risikere fremkomsten af nye dispensationer til opførelse af høje bygninger i villabyen og vil med stor risiko føre til en forværring og forvandling af villabyens særkende med historiske og bevaringsværdige ejendomme i et grønt åndehul. - Anvendelsen af de nye bygninger strider imod de eksisterende boligers anvendelse som et- eller to-families huse, hvor der blandt andet bor børnefamilier og seniorer med behov for nattero og et styrket, socialt nabofællesskab. Der er en stærk formodning om, at ungdomsboliglejere eller kollegiebeboere næppe vil forstå kravet om at respektere Eberts Villabys sociale leveregler, da de selvsagt er et andet sted i livet og vil næppe tage hensyn til den eksisterende orden – hvilket vi som tætteste naboer har en begrundet mistanke om at blive dybt påvirket af. Det anbefales, at man søger at afdække et andet område i Københavns Kommune til byggeriet fremfor at placere det i kanten af en stille villaby med over 100 års traditioner bag sig. - Vi ønsker ikke en nybygget ejendom med et udefineret serviceerhverv på hjørnet af Torben Oxes Allé/Englandsvej, dels fordi der ikke vil være nogen størrelsesmæssig eller arkitektonisk symmetri mellem hverken de eksisterende eller de planlagte nybyggerier, og idet vi risikerer øget støj- og trafikgener og menneskemylder lige ude foran vores ejendom med parkerings- og cykelparkeringsgener til følge. Vi ønsker samtidig at værne om vores privatliv ifm. vores brug af vores ejendom og have. Det foreslås i stedet, at der kun etableres et grønt areal med høje og lave træer eller vildtvoksende planter helt uden bebyggelse for at styrke biodiversiteten og skabe luft omkring de høje bygninger, og som kunne være modvægt til de høje eksisterende nabobygninger, tankstationen og industribygningen (hvor Kvickly, FitnessWorld huser). - Det vil klart forringe værdien af vores ejendom, idet de foreslåede bygninger ikke har nogen arkitektonisk sammenhæng med resten af Eberts Villaby og vil står i skarp kontrast til de ældre palæejendomme, fx vores 100 år gamle patriciervilla og medføre et betydeligt tab ifm. evt. senere salg af vores ejendom. - Vi har bl.a. erhvervet vores ejendom i Eberts Villaby under forudsætningen af byplan 13, hvorfor denne ret bør respekteres. Med venlig hilsen Benjamin Graversen og familie  
Læs høringssvar fra Benjamin Graversen
Indsendt af:
Thorbjørn Christoffersen
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
72
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg er i bund og grund tilhænger af flere ungdomsboliger i Københavns kommune, men planerne for byggeriet på Englandsvej 25 er alt for voldsomt og ødelæggende for Eberts Villaby. Bygherren for Englandsvej 21 planlægger derimod at opføre et hus, der i stil og omfang fint falder ind med ejendommene i Eberts Villaby - hvorfor kan en lignende tilgang ikke gælde for Englandsvej 25?   På Englandsvej 25 skal der tilsynelandende masses en masse kvadratmeter ind på meget lidt plads - hvilket resulterer i et - for området - absurd højt byggeri, med bebyggelse ud over hele grunden og dertilhørende skyggegener ind mod villabyen. Byggeriet vil komme til at fremstå som en kæmpe klods ift villabyens klassiske historiske udtryk hvilket jeg finder meget trist og en gennemgående forkert beslutning. Det arkitektoniske udtryk er naturligvis en snak for sig, og selvom jeg personligt finder den planlagte bygning enormt utiltalende, så kan jeg acceptere at dette er smagssag - men som udgangspunkt bør byggeprojektet re-tænkes, så det bliver mindre højt og fylder mindre på grunden, hvis byggeriet skal have mulighed for tilnærmelsesvis at passe ind i området.
Læs høringssvar fra Thorbjørn Christoffersen
Indsendt af:
Anne Caroline Røigaard
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
71
By:
København S
Postnr.:
2300
Eberts Villaby er et af Københavns grønne åndehuller, som bliver benyttet af mange. Både beboer men i lige så høj grad folk ude fra, bruger områdets åbenhed, varme og meget grønne præg til gåtur, ro og til at følge årstidernes gang.  Når villabyen er grøn og fuld af biodiversitet, er det fordi alle hus er trukket tilbage fra vejene, så haverne ligger foran husene og der er en lav bebygningsgrad.   I det planlagte projekt på grunden Englandsvej 25 er bygningsgraden så høj, at det ikke mulig gør nogen tilbage trækning fra vejen eller have overhovedet. Der ligger i dag et hus med en grundplan på omkring 100m2 på grunden og man vil bygge 1450m2 Det bliver en forskansning helt til fortovskanten der lukker sig om sig selv og medvirker til et koldt, mørkt og lukket København, uden nogen form for biodiversitet. Der ønskes et byggeri der har respekt for området, der holder sig ud mod Englandsvej, så der er mulighed for have ned ad Søren Norbys alle så Eberts Villaby kan fortsætte som et grønt område for alle Københavnere.    
Læs høringssvar fra Anne Caroline Røigaard
Indsendt af:
Zinaida Riisfeldt
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
70
By:
Kbh s
Postnr.:
2300
Det vil give et mere harmonisk indtryk fra Villabysiden, hvis bebyggelsen på Englandsvej 25 bliver skåret en etage på hver af bygningerne. Dette vil desuden give mindre gener ift tab af kig til himmel og tab af dagslys i de omkringliggende bygninger i Villabyen. Desuden ville det blive mere harmonisk, hvis der i højere grad blev tænkt grønne områder ind på Villabysiden.
Læs høringssvar fra Zinaida Riisfeldt
Indsendt af:
Jesper Brask Laumann
Dato: 28. december 2022
Svarnummer:
69
By:
København S
Postnr.:
2300
- På Englandsvej 25 går man alt for vidt og moser alt for mange kvadratmeter ind på alt for lidt plads.   - De to sammenhængende bygninger, som planlægges opført dels på Englandsvej 25 og dels ned ad Søren Norbys Alle, vil fremstå som to kolosser i forhold til husene på Søren Norbys Alle.   - Det er alt for mange etagemeter på en alt for lille grund, der foreslås bygget på Englandsvej 25.   - Man argumenterer med, at der sker en ”nedtrapning” ned til husene i Eberts Villaby. Men det er stadig et alt for stort byggeri, der planlægges.   - Hvis man endte med at skære en etage af begge de foreslåede bygninger på Englandsvej 25, ville det fungere langt bedre. I praksis er der ikke tale om randbyggeri – og der er heller ikke nogen form for arkitektonisk sammenhæng med Eberts Villaby. Det kan snarere betegnes som en kontrast hertil.   - Der er meget lidt respekt for, hvad der reelt er hovedreglen for byggeri på denne side af Englandsvej.   - Det er slående, at bygherrerne for de to boligbyggerier har valgt to vidt forskellige udgangspunkter. Det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 orienterer sig mod Eberts Villaby både i størrelse, materialevalg og detaljer i byggeriet. Helt anderledes er det med Englandsvej 25, der orienterer sig mod karrébyggerier langt væk fra dets lokalområde - Byggeriet vil give betydelige skyggevirkninger. Det handler ikke kun om middags- og aftensolen på to bestemte datoer på året. Det handler også om, at man fjerner udkig til himmel og mindsker dagslys i boliger.   - Når man bygger så højt, bliver der mørkere ikke mindst i gården. Ikke kun, fordi, at der vil være mindre direkte sollys – men ikke mindst fordi, der vil være mere udkig til himlen.   - Man ødelægger gårdmiljøet for beboerne i Englandsvej 23. Og de har endda lige investeret i altaner til deres lejligheder.   - Skyggevirkningerne vil være omfattende – og fra gård-niveau og nederste etager i de eksisterende naboejendomme, forsvinder dagslys og udkig til himmel Man vil ikke bygge parkeringskælder – og man kan ikke finde plads til at etablere ordentlige parkeringspladser. - Lige over for det planlagte ungdomsboligbyggeri på Englandsvej 25 ligger der en ungdomspension for sårbare unge. Jeg kan være bekymret for, hvad opførslen af alle de nye boliger lige ved siden af kan komme til at betyde for disse unges velbefindende. Det er fuldstændigt misvisende billedmateriale, som Københavns Kommune har forsynet lokalplansforslaget med. Alle, der bor her, kan se, at størrelser og placeringer af bygningerne i forhold til hinanden, er helt misvisende.
Læs høringssvar fra Jesper Brask Laumann
Indsendt af:
Ida Nielsen
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
68
By:
København S
Postnr.:
2300
Nybyggeri skal tage hensyn til omgivelserne - ikke omvendt Et nyt byggeri tæt op ad det eksisterende kvarter må skulle passes ind i kvarteret. Det gør det planlagte byggeri på Englandsvej 25 ikke. Det er alt for højt, det afviger grundlæggende fra kvarterets stil ved at gå helt ud til kanten af grunden og med et tag uden rejsning, og det vender forkert i forhold til naboerne. For ca. 20 år siden blev der bygget to etageejendomme i samme kvarter, nemlig på Sigbrits Alle 3-5. Her placerede man ejendommene inde på grunden, så de passede ind i kvarteret. Det har været muligt at etablere gode gårdmiljøer inde i karreen, fordi det ikke er højere, end at der kan komme lys ind. Hvis den planlagte ejendom på Englandsvej 25 blev væsentlig lavere og fulgte kvarterets gennemgående tilbagetrukne placering på grunden, ville det i langt højere grad kunne bidrage til 1) en harmonisk indgang til kvarteret/udgang til den befærdede Englandsvej, 2) som en ligeværdig genbo til villaen Englandsvej 27 og 3) som acceptabel nabo til Englandsvej 23 og Søren Norbys Alle 18. Det er muligt for en nybygget ejendom at føje sig ind i omgivelserne i det eksisterende kvarter og på den måde tilføre værdi. Det planlagte byggeri på Englandsvej 25 bør gentænkes i både højde, omfang og form for at det kan lade sig gøre. Mvh. Ida Nielsen
Læs høringssvar fra Ida Nielsen
Indsendt af:
Maja Schønning
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
67
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg vil gerne gøre indsigelse mod byggeriet af følgende årsager: De to bygninger, som planlægges opført på Englandsvej 25 og Søren Norbys Alle bliver massive og bastante i forhold til husene på Søren Norbys Alle og vil bryde bybilledet i villabyen. Det er alt for mange etager på en så lille grund og det vil ikke være i harmoni med resten af gadebilledet. Etageejendommene på Englandsvej 23 og Torben Oxes Allé er undtagelser til alt andet byggeri på den side af Englandsvej og med idéen om at bygge stort for at få det hele til at "ligne hinanden" er selvmodsigende - normen i området hele vejen op til Peder Lykkes Vej er nemlig MAX. 3 etagers huse (typisk mindre). Hele Eberts Villaby består af, som navnet siger, villaer og der er stor harmoni og sammenhæng i størrelse og udseende i området og det er dét man forsøger at bryde med baseret på at matche enkeltstående etageejendomme i stedet for den egentlige norm og det står i stor kontrast til resten af Eberts Villaby. At kalde det "randopfyldning" er på det kraftigste misvisende. Byggeriet vil ramme os kraftigt på Torben Oxes Allé. Her taler vi både om betydelige skyggevirkninger og blokering af meget af vores udsyn. Vi snakker ikke blot tabte soltimer men decideret udkig til by, himmel og dagslys i boligerne. Alt sammen livskalitet og nogle af de ting som gør, at vi har valgt at flytte herind i første omgang. Overordnet vil det betyde værditab for samtlige lejligheder. Dette er blot ét forslag af mange der vil poppe op, hvis det er så nemt at klippe en del af en eksisterende lokalplan ud og blot bygge noget andet, fordi det er nemt at trumfe igennem baseret på misvisende information om "normalisering af gadebilledet". Den undskyldning kan bruges næsten overalt, hvis man blot finder en enkelt bygning eller to som matcher og hvor stopper det så? Det ødelægger det ellers smukke gadebillede vi har mange steder i København, som gør byen unik at leve i og besøge.
Læs høringssvar fra Maja Schønning
Indsendt af:
Mikkel Haastrup
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
66
By:
København
Postnr.:
2300
Vigtige pointer omkring byggeriet på Englandsvej/Søren Norbys Alle POINTER OM OMFANG AF BYGGERIET: - Københavns Kommunes overordnede plan om, at der skal bygges flere ungdomsboliger, er en god og sympatisk målsætning, som vi som naboer til det nye byggeri kun kan bifalde. Men hvor bygherren for Englandsvej 21 planlægger at opføre et hus, der i stil og omfang fint falder ind med ejendommene i Eberts Villaby, så ser det helt anderledes ud med Englandsvej 25. - På Englandsvej 25 går man alt for vidt og moser alt for mange kvadratmeter ind på alt for lidt plads. - De to sammenhængende bygninger, som planlægges opført dels på Englandsvej 25 og dels ned ad Søren Norbys Alle, vil fremstå som to kolosser i forhold til husene på Søren Norbys Alle. - Det er alt for mange etagemeter på en alt for lille grund, der foreslås bygget på Englandsvej 25. - Man argumenterer med, at der sker en ”nedtrapning” ned til husene i Eberts Villaby. Men det er stadig et alt for stort byggeri, der planlægges. - Hvis man endte med at skære en etage af begge de foreslåede bygninger på Englandsvej 25, ville det fungere langt bedre. POINTER OM, HVAD DER SKAL BETRAGTES SOM DET ”NORMALE” BYGGERI I OMRÅDET - De to etageejendomme på Englandsvej 23 og på Torben Oxes Allé er undtagelser fra alt andet byggeri på dén side af Englandsvej. Hele vejen op til Peder Lykkes Vej er der enten huse på højst tre etager eller etagebyggeri, der er trukket tilbage fra vejen, der er hovedreglen. Men med dette forslag vil man med ét gøre undtagelserne til hovedreglen. - Man kalder det for ”randbyggeri”. Men det er det ikke. Det er byggeri i et område (Eberts Villaby) med meget stor sammenhæng i størrelse og udseende. Dén sammenhæng ønsker man nu at smadre. - I praksis er der ikke tale om randbyggeri – og der er heller ikke nogen form for arkitektonisk sammenhæng med Eberts Villaby. Det kan snarere betegnes som en kontrast hertil. - Der er meget lidt respekt for, hvad der reelt er hovedreglen for byggeri på denne side af Englandsvej. - Det er slående, at bygherrerne for de to boligbyggerier har valgt to vidt forskellige udgangspunkter. Det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 orienterer sig mod Eberts Villaby både i størrelse, materialevalg og detaljer i byggeriet. Helt anderledes er det med Englandsvej 25, der orienterer sig mod karrébyggerier langt væk fra dets lokalområde. POINTER OM SKYGGEVIRKNINGER - Byggeriet vil give betydelige skyggevirkninger. Det handler ikke kun om middags- og aftensolen på to bestemte datoer på året. Det handler også om, at man fjerner udkig til himmel og mindsker dagslys i boliger. - Når man bygger så højt, bliver der mørkere ikke mindst i gården. Ikke kun, fordi, at der vil være mindre direkte sollys – men ikke mindst fordi, der vil være mindre udkig til himlen. - Man ødelægger gårdmiljøet for beboerne i Englandsvej 23. Og de har endda lige investeret i altaner til deres lejligheder. - Skyggevirkningerne vil være omfattende – og fra gård-niveau og nederste etager i de eksisterende naboejendomme, forsvinder dagslys og udkig til himmel POINTER OM INDKIGSGENER - Byggeriet vil give indbliksgener både for beboerne på Søren Norbys Alle – men nok især for beboerne i lejlighederne på Englandsvej 23. Her har de endda lige betalt for nye altaner. POINTER OM PARKERING OG RENOVATION - Når man presser så mange etagekvadratmeter ind på så lidt plads, får man også problemer med at overholde lovkrav om parkeringspladser. Derfor har man valgt en besynderlig elevator-løsning på Englandsvej 25 til kun to parkeringspladser. Det vidner om, at man bygger mere, end den lille grund kan bære. - Man vil ikke bygge parkeringskælder – og man kan ikke finde plads til at etablere ordentlige parkeringspladser. POINTER OM, AT DER LIGGER EN UNGDOMSPENSION LIGE PÅ DEN ANDEN SIDE AF BYGGERIET - Lige over for det planlagte ungdomsboligbyggeri på Englandsvej 25 ligger der en ungdomspension for sårbare unge. Jeg kan være bekymret for, hvad opførslen af alle de nye boliger lige ved siden af kan komme til at betyde for disse unges velbefindende. POINTER OM FORVALTNINGENS ARGUMENTER - Forvaltningens argumenter for byggeriet er misvisende. De to eksisterende etageejendomme på hhv. Englandsvej og Torben Oxes Allé er helt atypiske i forhold til resten af bebyggelsen på den side af Englandsvej. Alligevel argumenterer man med, at et fem- og fireetagers byggeri er en naturlig ”randopfyldning”, der retter op på et ”ufuldstændigt” udtryk. Man vender med andre ord virkeligheden på hovedet og gør de to undtagelser til hovedreglen. - Kommunen beskriver det foreslåede byggeri som en ”del af fortællingen” om karrébyen og villabyen. Men denne del af Englandsvej er ikke en del af karrébyen. POINTER OM FEJLAGTIGE ILLISTRATIONER - Det er fuldstændigt misvisende billedmateriale, som Københavns Kommune har forsynet lokalplansforslaget med. Alle, der bor her, kan se, at størrelser og placeringer af bygningerne i forhold til hinanden, er helt misvisende. - Vi rejste også på borgermødet, at størrelsesforhold og vinklerne på illustrationerne i lokalplansforslaget er helt forkerte. Vi fik at vide, at der søreme også var mere retvisende materiale. Det er forkert. I intet af det materiale, som politikerne har skulle tage stilling til – og som vi borgere nu har fået i høring - har der været andet end de misvisende illustrationer af byggeriet. I lyset af de beslutninger, Københavns Kommune tog efter byggeriet ved Østerport Station, er det meget kritisabelt, at man ikke har sikret retvisende og ordentlige illustrationer og skitser. POINTER OM PERSPEKTIVERNE AF PROCESSEN - Med dette forslag vil man uden videre klippe en lille del af en eksisterende lokalplan ud, fordi det lige passer at bygge noget andet. Hvis det lykkes hér, er der intet i vejen for, at man ikke også kan gøre det samme andre steder. Boligejerne i København kan ikke vide sig sikre for pludselige forandringer i deres lokalområde. Det er meget utrygt. - Fremgangsmåden, man har valgt, er at klippe et mindre område ud af den eksisterende lokalplan, som altså nu ikke længere skal være omfattet. Der er INTET til hinder for, at forvaltningen kan vælge en lignende fremgangsmåde næste gang, man vil opføre et etagebyggeri i et andet hjørne af Eberts Villaby – eller andre del af København, for den sags skyld. - Hvis først man slipper afsted med det hér, kan man også gøre alle mulige andre steder i Eberts Villaby – og København. POINTER OM PROCESSEN / MANGLENDE LYDHØRHED - Forvaltningen har spillet med fordækte kort i hele denne proces. Da vores grundejerforening i sin tid prøvede at få vedtaget en bevarende lokalplan for hele Eberts Villaby, blev det mødt af stor lydhørhed og forståelse. Men man endte med ikke at gå videre med planerne, fordi vi allerede var udmærket sikret af den eksisterende lokalplan, lød argumentet. Dét kunne vi så ikke stole på. - Processen har været udemokratisk og manipulerende på flere punkter. Eberts Villaby havde for nogle år siden dialog med kommunen om at få lavet en bevarende lokalplan for området. Men forvaltningen svarede, at dét ikke var nødvendigt. Eberts Villaby er jo beskyttet af den eksisterende lokalplan, lød argumentet. Dette var samtidig med, at man havde indledt en dialog med bygherren om at opføre byggeriet på Englandsvej 21. - Samtidig med, at man forsikrede os om, at Eberts Villaby var tilstrækkeligt garderet af den gamle lokalplan, var forvaltningen i fuld gang med at udtænke planerne for at underminere den. - Der blev vedtaget en ny kommuneplan, som vi som beboere overhovedet ikke blev informeret tilstrækkeligt om. Og når vi har rejst kritik af de nye byggeplaner, har vi fået at vide, at dét løb er kørt. - At den stort anlagte kommuneplan også indeholdt meget minutiøse ændringer for nogle meget få matrikler i udkanten af villabyen, blev der ikke sagt noget om til nogen. Hverken til naboerne eller til grundejerforeningen. - På nabomatriklerne til Englandsvej 25 har man købt bolig, investeret i altaner og forbedret hus i sikker tro på, at forholdene ikke ville ændre sig. Dét sagde kommunen jo. Men det viste sig at være forkert. - Forvaltningen har kørt en, hvad vi bedst kan betegne som en pseudo-proces i forhold til den såkaldte borgerinddragelse. Vi var inviteret til nogle møder, men reelt var der ingen ønsker om dialog eller at justere det planlagte. Det foreslåede byggeri ser stort set ud, som da vi fik det præsenteret første gang. - Vi var til et borgermøde om planerne, og vi var et halvt hundrede borgere, der var mødt op. Men man havde overhovedet ikke sat nok tid af til mødet – og vi gik derfra med mange ubesvarede spørgsmål. Det er ikke sådan, jeg forstår borgerinddragelse. POINTER OM SIGBRITS ALLE - Man har valgt at se fuldstændig bort fra de gode erfaringer med opførslen af etagebyggerierne i starten af Sigbrits Alle. Her tog man et omfattende hensyn til de omkringliggende bygninger – i såvel materialevalg, placeringen tilbagetrukket fra vejen og i øvrigt med krav om parkeringskældre. Det kan altså sagtens lade sig gøre. Men det giver nok ikke lige så meget profit. POINTER OM BYGGERIETS KVALITET: - Byggeriet er af tvivlsom karakter og handler om at mose så mange etagemeter ind som muligt. I og med, at man kalder det ”ungdomsboliger”, slipper man uden om krav om bl.a. at etablere parkeringskælder. Det står ikke klart, om disse ungdomsboliger overhovedet får et prisniveau, der gør dem til at betale for unge.
Læs høringssvar fra Mikkel Haastrup
Indsendt af:
Stine Søndergaard
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
65
By:
København S
Postnr.:
2300
Der er fem forhold jeg vil gøre opmærksom på: Højden Bebyggelsesgraden Bevaring af det nuværende hus Parkering Prisen på ungdomsboliger Derudover er jeg meget enig med høringssvar nr 58. Ad 1 Højden Jeg er bekymret for, at det foreslåede byggeri bliver for højt. Det vil give et unaturligt afbræk i udtrykket langs Englandsvej, at der kommer en høj bygning på grunden Englandsvej 25. Der er kun én høj bygning på strækningen fra Amagerbrogade og til Pederlykkes Vej. Derefter kommer der mellemhøje bygninger mellem Peder Lykkes vej og næste villavej Ulrik Birchs Alle, hvorefter der ikke er høje bygninger, hverken ned ad Irlandsvej eller videre ud ad Englandsvej. Derfor vil det bryde udtrykket, hvis der kommer endnu et højt hus på Englandsvej Det vil yderligere bryde udtrykket på Søren Nordbys Alle, hvis der kommer et højt hus ned ad vejen. Højden vil derudover være til gene for de nærmeste naboer.   Ad 2 Bebyggelsesgraden Jeg er bekymret for bebyggelsesgraden især på grunden Englandsvej 25. Ved at bygge så meget på den lille grund vil der igen forsvinde plads til nedsivning af vand, jord til afkøling af byen og mulighed for dyr og planter til at trives. Vi har i København brug for flere områder med planter og færre med huse og asfalt.   Ad 3 Bevaring af det nuværende hus Det nuværende hus er historisk. Det er et af de ældste i området og bør bevares.   Ad 4 Parkering Jeg er bekymret for planerne for parkering. Det giver ikke mening, at der kun er ganske få parkeringspladser til et byggeri med så mange boliger Det ligner en omgåelse, at kalde byggeriet ungdomsboliger. Er det for at undgå at skulle etablere et relevant antal parkeringspladser?   Ad 5 Prisen på ungdomsboligerne Jeg er bekymret for om prisen på de boliger, der bliver bygget, reelt er til at betale for studerende på SU. Jeg vil opfordre Teknik og Miljøudvalget til at være opmærksomme på om prisen på de kommende boliger svare til det en studerende kan betale. Der er eksempler på ungdomsboliger andre steder i kommunen med huslejer, som er højere end det en studerende får udbetalt i SU. Det er godt, at vi som kommune bygger ungdomsboliger. Men de skal være til at betale på en SU. Ellers ligner det en omgåelse af bestemmelserne, f.eks. om etablering af parkeringspladser.           
Læs høringssvar fra Stine Søndergaard
Indsendt af:
Christian Ehlers Mikkelsen
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
64
By:
København
Postnr.:
2300
Det er et alt for højt og massivt byggeri, der foreslås på Englandsvej 25. Det virker ikke rimeligt ud fra et helhedsperspektiv for området når man stik imod eksisternede intentioner i lokalplanerne skaber store indbliksgener både for beboerne på Søren Norbys Alle – men nok især for beboerne i lejlighederne på Englandsvej 23. Her har de endda lige betalt for nye altaner. Hvorfor bygger man ikke bare i samme højde som på Englandsvej 21?   Det planlagte hus på Englandsvej 25 har alt for mange etagemeter moset ind på alt for lidt plads – og det vender forkert i forhold til alle andre huse i Eberts Villaby. Der kommer en stor, nærmest vinduesløs facade ud mod Søren Norbys Alle. Til gengæld vender alle vinduerne ind mod naboen.   Samtidig bryder byggeriet ned ad Søren Norbys Alle helt med resten af husene i Eberts Villaby. Her er det reglen, at der skal være et grønt areal foran alle husene, der ligger tilbagetrukket fra vejen. Men nu vil man nærmest bygge helt ud til vejen og lukke endnu mere af.   Man har valgt at se fuldstændig bort fra de gode erfaringer med opførslen af etagebyggerierne i starten af Sigbrits Alle. Her tog man et omfattende hensyn til de omkringliggende bygninger – i såvel materialevalg, placeringen tilbagetrukket fra vejen og i øvrigt med krav om etablering af parkeringskælderpladser eller indkørsel svarende til kravene til andre boliger i København. Det kan altså sagtens lade sig gøre at forbedre væsentligt til gavn for Københavns borgere og kommende generationer.
Læs høringssvar fra Christian Ehlers Mikkelsen
Indsendt af:
Caroline Jensen
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
63
By:
København S
Postnr.:
2300
De to etageejendomme på Englandsvej 23 og på Torben Oxes Allé er undtagelser fra alt andet byggeri på dén side af Englandsvej. Hele vejen op til Peder Lykkes Vej er der enten huse på højst tre etager eller etagebyggeri, der er trukket tilbage fra vejen, der er hovedreglen. Men med dette forslag vil man med ét gøre undtagelserne til hovedreglen. I praksis er der ikke tale om randbyggeri. Det foreslåede byggeri på Englandsvej 23 har ikke nogen form for arkitektonisk sammenhæng med Eberts Villaby og meget lidt respekt for, hvad der reelt er hovedreglen for byggeri på denne side af Englandsvej. Det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 orienterer sig mod Eberts Villaby både i størrelse, materialevalg og detaljer i byggeriet. Helt anderledes er det med Englandsvej 25, der orienterer sig mod karrébyggerier langt væk fra dets lokalområde. Det er alt for højt og helt forkert i den sammenhæng, man foreslår. Når man bygger så højt, bliver der mørkere ikke mindst i gården. Ikke kun, fordi, at der vil være mindre direkte sollys – men ikke mindst fordi, der vil være mindre udkig til himlen. Man ødelægger gårdmiljøet for beboerne i Englandsvej 23. Og de har endda lige investeret i altaner til deres lejligheder. Mvh Caroline Jensen
Læs høringssvar fra Caroline Jensen
Indsendt af:
Jonas Harbo
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
62
By:
København S
Postnr.:
2300
Kære Københavns Kommune Tak for muligheden for at give sin mening til kende - det er dejligt at opleve, specielt i en situation som denne. En situation hvor man bliver reelt bekymret for om udviklingen af vores lille lokalområde foregår under brede hensyn, eller alene med henblik på økonomisk optimering. Det byggeri der foreslås på Englandsvej 25 virker alt for massivt, og slet ikke i tråd med det omkringliggende villakvarter. Det vil give store indbliksgener både for beboerne på Søren Norbys Alle – men nok især for beboerne i lejlighederne på Englandsvej 23. Har de i øvrigt ikke for nyligt fået godkendt og opført nye altaner?  Det må kunne lade sig gøre at sikre at bygningen opføres med mindre gene for naboerne end det der pt. er på bordet. Faktisk er min tanke, at der bør tegnes forfra, og ikke bare justeres en lille smule på tegningerne. Byggeriet bryder med resten af husene i Eberts Villaby. Her er det reglen, at der skal være et grønt areal foran alle husene, der ligger tilbagetrukket fra vejen. Men nu vil man nærmest bygge helt ud til vejen og lukke endnu mere af. Man kunne skele til de erfaringer vi har med opførslen af etagebyggerierne i starten af Sigbrits Alle. Her tog man et omfattende hensyn til de omkringliggende bygninger – i såvel materialevalg, placeringen tilbagetrukket fra vejen og i øvrigt med krav om parkeringskældre. Det kan altså sagtens lade sig gøre.  Jeg håber tiltaget om at blive hørt er mere end blot en hjemmeside, men at det rent faktisk kan lade sig gøre at råbe lokalpolitikere op, før små irreversible katastrofer godkendes og opføres. Med venlig hilsen Jonas Harbo
Læs høringssvar fra Jonas Harbo
Indsendt af:
Anne Julie Arnfred og Christian Lehmann
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
61
By:
København S
Postnr.:
2300
Som naboer til det foreslåede byggeri på Englandsvej 25 kan vi kun bifalde, at der bliver bygget ungdomsboliger i byen og at vi får så sammensat og mangefacetteret en boligmasse som muligt. Det er godt for København og sådan set også i tråd med, hvordan vi har det i Eberts Villaby. De fleste af de store villaer her rummer flere lejligheder med familier i – og lige over for det foreslåede byggeri på hjørnet af Englandsvej og Søren Norbys Alle ligger i øvrigt allerede en ungdomspension.   Men hvor det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 er et rigtigt fint byggeri, der både i højde, udformning og materialevalg refererer både til byen, villabyen og til byhusene længere inde af Sundholmsvej, så ser det helt anderledes ud med de foreslåede planer for Englandsvej 25, som vi kraftigt må gøre indvendinger imod. Det er simpelthen alt for højt med alt for mange etagemeter proppet ind på alt for lidt plads. Det vil give store indbliksgener og tage dagslys og udkig til himmel – fra os, og nok især fra beboerne i Englandvej 23 og Torben Oxes Allé 1. Og det bryder helt med det åbne og grønne udtryk, der præger hele Eberts Villaby. Samtidig må vi konstatere, at den foreslåede bygning på Søren Norbys vender forkert. Det vender ”ryggen” ud mod Søren Norbys Allé og har i stedet hovedparten af vinduerne direkte ind til naboerne. Det er en sjusket løsning, der ikke tager behørigt hensyn til sine omgivelser.   Vi må kraftigt opfordre til, at man genovervejer byggeplanerne på Englandsvej 25. Et absolut minimum må være at skære en etage af hver af de to bygninger. Men det allerbedste ville være at henstille til at byggeri, der rent faktisk forholder sig til og respekterer sine omgivelser. Det formår man på Englandsvej 21. Det ville være besynderligt, hvis man ikke også kunne gøre det hér. Til allersidst vil vi gøre opmærksom på, at der på skellet mellem Englandsvej 25 og vores grund på Søren Norbys Alle 18 er en mur, som vi IKKE vil have fjernet, men vil have bibeholdt fuldstændig som den er i dag. Muren fremgår ingen steder på de visualiseringer, som bygherren har udarbejdet. Men vi vil ikke have den fjernet, og vi forventer, at Københavns Kommune vil påse, at dette bliver respekteret.
Læs høringssvar fra Anne Julie Arnfred og Christian Lehmann
Indsendt af:
Anne Julie Arnfred og Christian Lehmann
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
60
By:
København S
Postnr.:
2300
Som naboer til det foreslåede byggeri på Englandsvej 25 kan vi kun bifalde, at der bliver bygget ungdomsboliger i byen og at vi får så sammensat og mangefacetteret en boligmasse som muligt. Det er godt for København og sådan set også i tråd med, hvordan vi har det i Eberts Villaby. De fleste af de store villaer her rummer flere lejligheder med familier i – og lige over for det foreslåede byggeri på hjørnet af Englandsvej og Søren Norbys Alle ligger i øvrigt allerede en ungdomspension.   Men hvor det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 er et rigtigt fint byggeri, der både i højde, udformning og materialevalg refererer både til byen, villabyen og til byhusene længere inde af Sundholmsvej, så ser det helt anderledes ud med de foreslåede planer for Englandsvej 25, som jeg kraftigt må gøre indvendinger imod. Det er simpelthen alt for højt med alt for mange etagemeter proppet ind på alt for lidt plads. Det vil give store indbliksgener og tage dagslys og udkig til himmel – fra os, og nok især fra beboerne i Englandvej 23 og Torben Oxes Allé 1. Og det bryder helt med det åbne og grønne udtryk, der præger hele Eberts Villaby. Samtidig må vi konstatere, at den foreslåede bygning på Søren Norbys vender forkert. Det vender ”ryggen” ud mod Søren Norbys Allé og har i stedet hovedparten af vinduerne direkte ind til naboerne. Det er en sjusket løsning, der ikke tager behørigt hensyn til sine omgivelser.   Vi må kraftigt opfordre til, at man genovervejer byggeplanerne på Englandsvej 25. Et absolut minimum må være at skære en etage af hver af de to bygninger. Men det allerbedste ville være at henstille til at byggeri, der rent faktisk forholder sig til og respekterer sine omgivelser. Det formår man på Englandsvej 21. Det ville være besynderligt, hvis man ikke også kunne gøre det hér. Til allersidst vil vi gøre opmærksom på, at der på skellet mellem Englandsvej 25 og vores grund på Søren Norbys Alle 18 er en mur, som vi IKKE vil have fjernet, men vil have bibeholdt fuldstændig som den er i dag. Muren fremgår ingen steder på de visualiseringer, som bygherren har udarbejdet. Men vi vil ikke have den fjernet, og vi forventer, at Københavns Kommune vil påse, at dette bliver respekteret.
Læs høringssvar fra Anne Julie Arnfred og Christian Lehmann
Indsendt af:
Mathilde Risvig
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
59
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg vil gerne gøre indsigelse mod byggeriet på Englandsvej. Det vil minimere udsigten til himlen, tage eftermiddagslys i min lejlighed og reducere mængden af sol i gårdmiljøet. Det vil kort sagt både reducere værdien af min lejlighed og endnu vigtigere min trivsel og livskvalitet.
Læs høringssvar fra Mathilde Risvig
Indsendt af:
HAFIDA GOUNAINE
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
58
By:
KØBENHAVN S
Postnr.:
2300
      POINTER OM OMFANG AF BYGGERIET: Københavns Kommunes overordnede plan om, at der skal bygges flere ungdomsboliger, er en god og sympatisk målsætning, som vi som naboer til det nye byggeri kun kan bifalde. Men hvor bygherren for Englandsvej 21 planlægger at opføre et hus, der i stil og omfang fint falder ind med ejendommene i Eberts Villaby, så ser det helt anderledes ud med Englandsvej 25.   På Englandsvej 25 går man alt for vidt og moser alt for mange kvadratmeter ind på alt for lidt plads.   De to sammenhængende bygninger, som planlægges opført dels på Englandsvej 25 og dels ned ad Søren Norbys Alle, vil fremstå som to kolosser i forhold til husene på Søren Norbys Alle.   Det er alt for mange etagemeter på en alt for lille grund, der foreslås bygget på Englandsvej 25.   Man argumenterer med, at der sker en ”nedtrapning” ned til husene i Eberts Villaby. Men det er stadig et alt for stort byggeri, der planlægges.   Hvis man endte med at skære en etage af begge de foreslåede bygninger på Englandsvej 25, ville det fungere langt bedre.   POINTER OM, HVAD DER SKAL BETRAGTES SOM DET ”NORMALE” BYGGERI I OMRÅDET De to etageejendomme på Englandsvej 23 og på Torben Oxes Allé er undtagelser fra alt andet byggeri på dén side af Englandsvej. Hele vejen op til Peder Lykkes Vej er der enten huse på højst tre etager eller etagebyggeri, der er trukket tilbage fra vejen, der er hovedreglen. Men med dette forslag vil man med ét gøre undtagelserne til hovedreglen.   Man kalder det for ”randbyggeri”. Men det er det ikke. Det er byggeri i et område (Eberts Villaby) med meget stor sammenhæng i størrelse og udseende. Dén sammenhæng ønsker man nu at smadre.   I praksis er der ikke tale om randbyggeri – og der er heller ikke nogen form for arkitektonisk sammenhæng med Eberts Villaby. Det kan snarere betegnes som en kontrast hertil.   Der er meget lidt respekt for, hvad der reelt er hovedreglen for byggeri på denne side af Englandsvej.   Det er slående, at bygherrerne for de to boligbyggerier har valgt to vidt forskellige udgangspunkter. Det foreslåede byggeri på Englandsvej 21 orienterer sig mod Eberts Villaby både i størrelse, materialevalg og detaljer i byggeriet. Helt anderledes er det med Englandsvej 25, der orienterer sig mod karrébyggerier langt væk fra dets lokalområde.     POINTER OM SKYGGEVIRKNINGER Byggeriet vil give betydelige skyggevirkninger. Det handler ikke kun om middags- og aftensolen på to bestemte datoer på året. Det handler også om, at man fjerner udkig til himmel og mindsker dagslys i boliger.   Når man bygger så højt, bliver der mørkere ikke mindst i gården. Ikke kun, fordi, at der vil være mindre direkte sollys – men ikke mindst fordi, der vil være mere udkig til himlen.   Man ødelægger gårdmiljøet for beboerne i Englandsvej 23. Og de har endda lige investeret i altaner til deres lejligheder.   Skyggevirkningerne vil være omfattende – og fra gård-niveau og nederste etager i de eksisterende naboejendomme, forsvinder dagslys og udkig til himmel       POINTER OM INDKIGSGENER Byggeriet vil give indbliksgener både for beboerne på Søren Norbys Alle – men nok især for beboerne i lejlighederne på Englandsvej 23. Her har de endda lige betalt for nye altaner.     POINTER OM PARKERING OG RENOVATION Når man presser så mange etagekvadratmeter ind på så lidt plads, får man også problemer med at overholde lovkrav om parkeringspladser. Derfor har man valgt en besynderlig elevator-løsning på Englandsvej 25 til kun to parkeringspladser. Det vidner om, at man bygger mere, end den lille grund kan bære.   Man vil ikke bygge parkeringskælder – og man kan ikke finde plads til at etablere ordentlige parkeringspladser.     POINTER OM, AT DER LIGGER EN UNGDOMSPENSION LIGE PÅ DEN ANDEN SIDE AF BYGGERIET Lige over for det planlagte ungdomsboligbyggeri på Englandsvej 25 ligger der en ungdomspension for sårbare unge. Jeg kan være bekymret for, hvad opførslen af alle de nye boliger lige ved siden af kan komme til at betyde for disse unges velbefindende.     POINTER OM FORVALTNINGENS ARGUMENTER Forvaltningens argumenter for byggeriet er misvisende. De to eksisterende etageejendomme på hhv. Englandsvej og Torben Oxes Allé er helt atypiske i forhold til resten af bebyggelsen på den side af Englandsvej. Alligevel argumenterer man med, at et fem- og fireetagers byggeri er en naturlig ”randopfyldning”, der retter op på et ”ufuldstændigt” udtryk. Man vender med andre ord virkeligheden på hovedet og gør de to undtagelser til hovedreglen.   Kommunen beskriver det foreslåede byggeri som en ”del af fortællingen” om karrébyen og villabyen. Men denne del af Englandsvej er ikke en del af karrébyen.         POINTER OM FEJLAGTIGE ILLISTRATIONER   Det er fuldstændigt misvisende billedmateriale, som Københavns Kommune har forsynet lokalplansforslaget med. Alle, der bor her, kan se, at størrelser og placeringer af bygningerne i forhold til hinanden, er helt misvisende.   Vi rejste også på borgermødet, at størrelsesforhold og vinklerne på illustrationerne i lokalplansforslaget er helt forkerte. Vi fik at vide, at der søreme også var mere retvisende materiale. Det er forkert. I intet af det materiale, som politikerne har skulle tage stilling til – og som vi borgere nu har fået i høring - har der været andet end de misvisende illustrationer af byggeriet. I lyset af de beslutninger, Københavns Kommune tog efter byggeriet ved Østerport Station, er det meget kritisabelt, at man ikke har sikret retvisende og ordentlige illustrationer og skitser.   POINTER OM PERSPEKTIVERNE AF PROCESSEN   Med dette forslag vil man uden videre klippe en lille del af en eksisterende lokalplan ud, fordi det lige passer at bygge noget andet. Hvis det lykkes hér, er der intet i vejen for, at man ikke også kan gøre det samme andre steder. Boligejerne i København kan ikke vide sig sikre for pludselige forandringer i deres lokalområde. Det er meget utrygt.   Fremgangsmåden, man har valgt, er at klippe et mindre område ud af den eksisterende lokalplan, som altså nu ikke længere skal være omfattet. Der er INTET til hinder for, at forvaltningen kan vælge en lignende fremgangsmåde næste gang, man vil opføre et etagebyggeri i et andet hjørne af Eberts Villaby – eller andre del af København, for den sags skyld.   Hvis først man slipper afsted med det hér, kan man også gøre alle mulige andre steder i Eberts Villaby – og København.       POINTER OM PROCESSEN / MANGLENDE LYDHØRHED   Forvaltningen har spillet med fordækte kort i hele denne proces. Da vores grundejerforening i sin tid prøvede at få vedtaget en bevarende lokalplan for hele Eberts Villaby, blev det mødt af stor lydhørhed og forståelse. Men man endte med ikke at gå videre med planerne, fordi vi allerede var udmærket sikret af den eksisterende lokalplan, lød argumentet. Dét kunne vi så ikke stole på.   Processen har været udemokratisk og manipulerende på flere punkter. Eberts Villaby havde for nogle år siden dialog med kommunen om at få lavet en bevarende lokalplan for området. Men forvaltningen svarede, at dét ikke var nødvendigt. Eberts Villaby er jo beskyttet af den eksisterende lokalplan, lød argumentet. Dette var samtidig med, at man havde indledt en dialog med bygherren om at opføre byggeriet på Englandsvej 21.   Samtidig med, at man forsikrede os om, at Eberts Villaby var tilstrækkeligt garderet af den gamle lokalplan, var forvaltningen i fuld gang med at udtænke planerne for at underminere den.   Der blev vedtaget en ny kommuneplan, som vi som beboere overhovedet ikke blev informeret tilstrækkeligt om. Og når vi har rejst kritik af de nye byggeplaner, har vi fået at vide, at dét løb er kørt.   At den stort anlagte kommuneplan også indeholdt meget minutiøse ændringer for nogle meget få matrikler i udkanten af villabyen, blev der ikke sagt noget om til nogen. Hverken til naboerne eller til grundejerforeningen.   På nabomatriklerne til Englandsvej 25 har man købt bolig, investeret i altaner og forbedret hus i sikker tro på, at forholdene ikke ville ændre sig. Dét sagde kommunen jo. Men det viste sig at være forkert.   Forvaltningen har kørt en, hvad vi bedst kan betegne som en pseudo-proces i forhold til den såkaldte borgerinddragelse. Vi var inviteret til nogle møder, men reelt var der ingen ønsker om dialog eller at justere det planlagte. Det foreslåede byggeri ser stort set ud, som da vi fik det præsenteret første gang.   Vi var til et borgermøde om planerne, og vi var et halvt hundrede borgere, der var mødt op. Men man havde overhovedet ikke sat nok tid af til mødet – og vi gik derfra med mange ubesvarede spørgsmål. Det er ikke sådan, jeg forstår borgerinddragelse.   POINTER OM SIGBRITS ALLE Man har valgt at se fuldstændig bort fra de gode erfaringer med opførslen af etagebyggerierne i starten af Sigbrits Alle. Her tog man et omfattende hensyn til de omkringliggende bygninger – i såvel materialevalg, placeringen tilbagetrukket fra vejen og i øvrigt med krav om parkeringskældre. Det kan altså sagtens lade sig gøre. Men det giver nok ikke lige så meget profit.   POINTER OM BYGGERIETS KVALITET: Byggeriet er af tvivlsom karakter og handler om at mose så mange etagemeter ind som muligt. I og med, at man kalder det ”ungdomsboliger”, slipper man uden om krav om bl.a. at etablere parkeringskælder. Det står ikke klart, om disse ungdomsboliger overhovedet får et prisniveau, der gør dem til at betale for unge.           '
Læs høringssvar fra HAFIDA GOUNAINE
Indsendt af:
Nina Gylling
Dato: 27. december 2022
Svarnummer:
57
By:
København
Postnr.:
2300
- De to sammenhængende bygninger, som planlægges opført dels på Englandsvej 25 og dels ned ad Søren Norbys Alle, vil fremstå som to kolosser i forhold til husene på Søren Norbys Alle. - Det er alt for mange etagemeter på en alt for lille grund, der foreslås bygget på Englandsvej 25. - Man argumenterer med, at der sker en ”nedtrapning” ned til husene i Eberts Villaby. Men det er stadig et alt for stort byggeri, der planlægges. - Der er ikke nok lovlige parkeringspladser til byggeriet på Englandsvej 25. Man prøver at komme omkring det ved en elevatormodel til to biler, men det er endnu et tegn på, at man har mast for mange kvadratmeter ind på for lidt plads. -Byggeriet på Englandsvej 25 vil gøre gården til Englandsvej 23 og Torben Oxes Allé 2 mørk, da lysindfaldet kraftigt begrænses og vi vil skulle bøje nakken helt tilbage og kigge op for at få øje på himlen. Det er ikke en smule dagslys, der fjernes med byggeriet på Englandsvej 25. Det er hele lysindfaldet og udsigten. - Der kommer nærmest intet lys ind til gård og de nederste lejligheder, hvilket vil gøre lejlighederne mindre værd og gøre det mindre interessant at bo der. - For beboerne på Englandsvej 23 vil der være indkigsgener i forbindelse med byggeriet på Englandsvej 25. Deres gårdmiljø vil også blive kraftigt forringet af byggeriet Englandsvej 25. -Med byggeri hele vejen rundt om en lille gård, vil alle lyde i gård og på altaner blive forstærket. Byggeriet vil medføre støjgener for alle lejlighederne omkring gården.
Læs høringssvar fra Nina Gylling

Sider