Oprettet: 28. december 2022
Svarnummer:
78

Indsendt af

Henrik Vinther og Jens-Jørn Hansen

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Vi er – både i forhold til den foreslåede lokalplan og i det daglige – så privilegerede at bo i ”centrum” af Eberts Villaby, men det betyder ikke, at vi ikke kan tilslutte os grundholdningen i de mange afgivne høringssvar. Tværtimod. Det er både et spørgsmål om solidaritet og om at sikre, at det særlige miljø i Eberts Villaby bevares. Og nej, det er ikke udtryk for en stokkonservativ holdning, hvor ingen forandringer, heller ikke til det bedre, kan accepteres. Men tag udgangspunkt i Tivolis slogan: ”Altid som aldrig før”. Det er det princip, der efter vores opfattelse skal være det bærende i udviklingen. Med andre ord: forandring med respekt.

 

Det opfattes formentlig som overdrevet at tale om et overgreb mod området, og der er helt sikkert involveret mange følelser, som støder imod den hårde jura og det politiske system, men forslaget mangler generelt respekt for dette særlige byrum. Denne manglende respekt er desværre i alt for god overensstemmelse med det ikke vedtagne forslag til en bevarende lokalplan for området. Sørgeligt, men sandt. Og risikoen for lignende respektløse projekter – og forslag til lokalplaner – vil også fremover være til stede i forhold til andre dele af randbebyggelsen, fx ved Sankt Annæ Hjem, uanset hvad der måtte blive resultatet af denne høringsrunde.

 

Som andre beboere er vi klart positivt indstillet over for opførelsen af flere ungdomsboliger i København, og vi kan ikke protestere imod, at der opføres ungdomsboliger som randbebyggelse i forhold til Eberts Villaby.

 

Forslaget til udnyttelse af hjørnegrunden Englandsvej 21 viser, hvordan det kan – også gerne skal – gøres. Derimod viser forslaget til udnyttelse af hjørnegrunden Englandsvej 25, hvordan det ikke – og ikke skal – gøres.

 

Dette projekt fremstår som den maksimale udnyttelse af den lille grunds potentiale, og projektets spiselighed og påståede harmoni med det eksisterende byggeri søges tilsyneladende opnået bl.a. ved imponerende tegninger, der er en del af det ”salgsmateriale”, som politikerne skal træffe deres beslutning ud fra, og hvor forhold, der af beboerne opfattes som meget væsentlige, er reduceret til betydningsløse detaljer. Vi husker alle, hvordan lige netop spørgsmålet om proportioner i tegningerne blev indgående drøftet, men ikke vandt ret meget gehør på beboermødet tidligere i år. Det må være et rimeligt krav, at de politiske beslutningstagere har et sandfærdigt oplysningsgrundlag til rådighed.

 

Konkret er det hævet over enhver tvivl, at de bagvedliggende ejendomme på Søren Norbys Allé vil blive påført meget væsentlige ulemper, hvis der som foreslået bygges så højt, som bygherren ønsker. Og det fører frem til hovedpointen: Vi sidder tilbage med fornemmelsen af, at fordi der er tale om randbebyggelse, og fordi de ejendomme, der ligger både på den lige (Kvickly fx) og ulige side af Englandsvej har et meget forskelligartet og i flere tilfælde ikke særlig kønt præg, så er det underordnet, hvilken – stor og negativ – indflydelse, byggeriet på Englandsvej 25 får for de berørte ejendomme i Eberts Villaby. At bebyggelsen på Englandsvej er uskøn, er irrelevant og må ikke påvirke Eberts Villaby, hvor både området i sig selv og flertallet af huse har en stor og bevaringsværdig herlighedsværdi.

 

 

 

Henrik Vinther og Jens-Jørn Hansen

Christian II’s Allé 14, st.

2300 København S