Foto af lokalplanområdet ved Store Torv

Store Torv - lokalplan nr. 570

Lokalplanen muliggør byudvikling og fortætning omkring Store Torv med opførelse af boliger, erhverv, daginstitution og plejecenter.

Høringsfrist:

9. februar 2018
Indsendt af:
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Dato: 9. februar 2018
Svarnummer:
21
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Københavns Kommune
By:
København V
Postnr.:
1502
Hermed høringssvar fra Børne- og Ungdomsforvaltningen Mvh. Birgitte Clasen
Læs høringssvar fra Børne- og Ungdomsforvaltningen
Indsendt af:
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Dato: 9. februar 2018
Svarnummer:
20
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Københavns Kommune
By:
København V
Postnr.:
1502
Hermed høringssvar fra Børne- og Ungdomsforvaltningen Mvh. Birgitte Clasen
Læs høringssvar fra Børne- og Ungdomsforvaltningen
Indsendt af:
John B. Sørensen, formand SAB og Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb
Dato: 9. februar 2018
Svarnummer:
19
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Boligorganisationerne SAB og fsb
By:
København V
Postnr.:
1552
Se venligst vedhæftede høringssvar.
Læs høringssvar fra John B. Sørensen, formand SAB og Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb
Indsendt af:
Ricky Bristol
Dato: 8. februar 2018
Svarnummer:
18
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Som født og opvokset i Tingbjerg og med både familie og venner boende i bydelen, har jeg i nogle år gået med tanken om at flytte "hjem" igen, og følger derfor med i udvikling og planer for området. Det der tiltaler, er jo de dejlige grønne åbne områder, de lukkede veje og den ro der er. Så tog selvfølgelig med til den "høring om Store Torv". Det var en RYSTENDE oplevelse, man arrangerer mødet i et lokale godkendt til 30 personer, man håbede vel ikke at der kom nogen. Folk stod i lang kø ude på gaden og flere gik allerede før mødet kom i gang, da de blev direkte dårlige af varmen. Godt det samme, for beboerne blev TOTALT ignoreret og overhørt, de ligefrem stod og grinede, da de sagde, at kun 4 havde givet indsigelse til høringen, ja det tror da fa...n, det brev der er sendt ud på e-boks er totalt skævt formuleret, så stort set ALLE havde forstået, at det ville koste dem 900 kr at skrive??? Kan kun sige, at går det byggeri i gang, flytter jeg ALDRIG tilbage til Tingbjerg, en lukket legeplads, som de eksisterende børneinstitutioner bruger næsten dagligt, da der kun er en udgang, bliver åbnet, ud til Midtfløjene, som yderligere skal åbnes ud til Ruten, som om den ikke er belastet nok i forvejen?? P-pladsen på Ruten, erstattes af en bygning, så beboerne skal parkere BAG den nye bygning om mod Midtfløjene, en p-plads der skal overdækkes fordi " så er det ikke en p-kælder" , en hjernedød bemærkning, beklager mit sprog. Men at bygge på 3 legepladser og proppe endnu flere mennesker ind i et, i forvejen stærkt, belastet område. Det stemmer ikke overens med den "riv ned og åben op" strategi Lars Løkke Rasmussen lovede i sin nytårstale. Tingbjerg er allerede åbent, grønt og lækkert område, med langt imellem husene, lad være med at ødelægge det, der er allerede kommet en rædsel til, et kulturhus, som er så grimt og fejlplaceret, at det gør ondt, lad venligst være med at ødelægge Tingbjerg mere TAK.
Læs høringssvar fra Ricky Bristol
Indsendt af:
Annette Bristol
Dato: 8. februar 2018
Svarnummer:
17
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Efter at have set TV2 Lorry's reportage fra den såkaldte "høring" om byfornyelse i Tingbjerg, er det åbenlyst, at de glemte at vise noget. Nemlig den del, hvor borgerne bliver totalt ignoreret og det helt åbenlyst IKKE er en "høring", men en "beslutningen ER taget, uanset hvad I siger", og det bliver vist, at det ikke kun er en stor p-plads, der bliver erstattet af en 4-5 etager bygning, men at der også bliver skåret godt ned i 3 legepladser for at få plads til flere bygninger og 2 nu lukkede veje, bliver åbnettil gennemkørsel. Det bliver IKKE vist, at beboerne går derfra, kede af det, frustrerede, vrede, fortabte og mange andre følelser i den retning. Det er SÅ langt fra Lars Løkke Rasmussen's nytårstale, der siger (i retning af) riv ned og åben op, i Tingbjerg vil boligselskaberne FSB og KAB, sammen med Københavns Kommune, bygge til og lukke af, så vi får en Urbanplanen version 2.0, hvor p-pladser og legepladser er inddraget til boliger, det er rystende chokerende at de overhovedet tænker at bygge sådan til. Efter at være fulgt hjem flere gange af drenge på knallerter, der er blevet standset ved bommene ved Aldi, er det skræmmende at Midtfløjene skal åbnes til gennemkørsel til Ruten, har man glemt hvorfor Midtfløjene/Skolesiden blev spærret i sin tid? Det var en racerbane for unge, der kørte om kap, Midtfløjene-Skolesiden-Ruten-Langhusvej. Der er ved at blive lavet lægepraksis i Tingbjerg-Forum, de vil få patienter i bil, er der taget højde for det? Midtfløjene er i forvejen STÆRKT trafikeret hele dagen, af håndværkere og ejendomsfunktionærer. Få stoppet de byggeplaner omgående, Tingbjerg kan ikke bære flere indbyggere. Utterslev Huse er i forvejen bygget på fredet grund, det beviser jo Københavns Kommunes intolerance overfor belastede områder. Kom på banen Lars Løkke Rasmussen hold hvad du lover, her skal ikke engang rives ned, her er allerede åbent og lækkert.
Læs høringssvar fra Annette Bristol
Indsendt af:
Maybritt Viberg
Dato: 7. februar 2018
Svarnummer:
16
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Høringssvar til Store Torv Jeg er ikke tilfreds med de planlagte byggeplaner ved Ruten og Midtfløjene i Tingbjerg. Ruten Jeg mener ikke vi får mere liv i gadebilledet af at bygge plejecenter og børnehaver på Ruten. At fremrykke butikkerne vil forhindre en letbane eller flere busser (større stoppesteder), videre vil en fremrykning af husene gøre området mere kompakt, og fremstå som mørkere. Veje En større byggemasse vil kræve bedre veje til og fra Tingbjerg, at der åbnes op mod Søborg og Gladsaxe, inden planlægning af flere huse i Tingbjerg. Midtfløjene Jeg som bor i den midterste gård i Midtfløjene får enligt de nye planer huse på gårdsiden og på gadesiden, det vil forringe lyset i stuelejlighederne kraftigt, vi har allerede i dag dårlige lysforhold. Videre vil det ikke være et grønt område at se ud til det bliver en lejlighed mod gaden.Og det vil blive direkte syn ind til mit soveværelse, og der vil også være fra stue siden, man vil kunne se igennem hele lejligheden fra begge sider. Klausul Arkitekt Steen Ejler Rasmussens, lavede en klausul vedrørende Tingbjerg, at der ikke må bygges højere end til 2 sals højde, vi i Tingbjerg vil vide hvordan det kan være at man prøver at undgå denne klausul. Øvrigt: Jeg har boet i Tingbjerg i 32 år, hvis nu liggende planer for Midtfløjerne bliver realitet, ser jeg mig nødsaget til at flytte, hvilket jeg ville blive meget ked af.
Læs høringssvar fra Maybritt Viberg
Indsendt af:
Pia Wiborg, Kirsten Madsen, Olly Thorndahl, Lykke Andersen og Janni Olsen
Dato: 7. februar 2018
Svarnummer:
15
Vedhæftede filer: 1
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Se vedhæftede høringssvar
Læs høringssvar fra Pia Wiborg, Kirsten Madsen, Olly Thorndahl, Lykke Andersen og Janni Olsen
Indsendt af:
Elsebeth Thorlak
Dato: 5. februar 2018
Svarnummer:
14
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Seniorbofællesskabsforeningen Mosefundet
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Høringssvar fra Seniorbofællesskabsforeningen Mosefundet vedr. Lokalplansforslag Store Torv, Tingbjerg vedhæftes.
Læs høringssvar fra Elsebeth Thorlak
Indsendt af:
jannie Olsen
Dato: 5. februar 2018
Svarnummer:
13
Vedhæftede filer: 1
By:
brønshøj
Postnr.:
2700
Det var med paf hed, frustration og surhed, jeg gik fra borgermødet den 23/1-18. Før mødet nogensinde startede, stod det mig klart, at dette møde var indkaldt for syns skyld, og at vi beboere i Tingbjerg ikke havde noget at skulle have sagt, men lige så godt kunne lade være med at protestere over de temmelig ødelæggende planer man havde for Tingbjerg. Man havde allerede planlagt fremtiden, kunne man høre på samtalerne fra FSB SAB/KAB og Københavns kommune. Ikke nok med at borgermødet blev indkaldt til at foregå i et rum til max 30 personer, må man sige råber til, at folk skal lade være med at møde op, I kan ikke være her alligevel. Så I kan ikke komme ind og få indsigt, vi kan ikke være her. Nu viste det sig, at der mødte ca. over 150 personer op og nogle gik igen, og vi andre stuvede os sammen, for at overvære mødet. Nok det samme for der blev ikke hørt på beboerne, spørgsmål blev ikke besvaret, og disse blev ”lagt” til side som uinteressante spørgsmål, og ikke nødvendige at svare på, eller til andre kunne svare, når det engang blev deres tur til at tale, Bare synd vi aldrig fik svar. Lene Vennits var mere interesseret i at fortælle, hvor utrygge vi beboere var i Tingbjerg, og nu når alt blev bygget blev vi jo trygge, på intet tidspunkt sagde nogle at de fremmødte ”jeg” er utryg i Tingbjerg. Pia Nielsen var bare glad for, der kun var 4, der havde været inde og ytre sig i høringen på nettet. Hvilket jo siger sig selv, da det fremsendte brev fra kommunen var sat sammen sådan, at ville man ytre sig/høres ville det koste penge, sådan var forståelsen for næsten ”Alle” de fremmødte. En tog lige frem brevet frem på telefonen, så Lene Vennits kunne se dette, da de ikke troede på dette, da hun læste dette var svaret ummm ja det kan misforstås, men det er for sent nu, det kan vi jo ikke gøre noget ved. Men sådan er det ikke ingen skal betale for at ytre sig. Bare vi dog havde forstået dette, da vi læste brevet, kom det fra alle. Så havde I godt nok fået mange tilbagemeldinger. Lise Pedersen og Anita Kjølbæk gled let og elegant væk fra de spørgsmål, de skulle svare på, når de fik taletid. Så nej vi blev ikke klogere, bare mere deprimeret. Ja Tingbjerg kunne godt trænge til et nyt butikstorv, men der stopper den så også. 1000 nye lejligheder i Tingberg, nej her er ikke plads til flere, her er rigeligt beboere i Tingbjerg. Tingberg kan ikke bære flere tilflytter. Med de planer der nu er for Tingbjerg, vil det da først gå galt her ude. Hvordan kan dette forfærdelige tiltag passe ind i Lars lykkes nytårstale????? ”VI SKAL RIVE NED, ÅBNE OP OG LAVE ÅBNE RUM, SOM GIVER LUFT.” Vi mister over halvdelen af de parkeringspladser, der er nu, vi kan forvejen ikke finde plads til vores biler, i åbner veje der er blevet lukket til stor gene for beboerne. F.eks: Vi kan i forvejen ikke få plads til vores biler i midtfløjene (3), hvor man har planer om at fjerne p-pladsen bygge boliger på p-pladsen, åbne en vej der i forvejen lyder som en motor vej i myldretid, da Tingbjerg Forums personale samt funktionærer og alle håndværkere drøner ned af vejen, for at komme til kontoret fra 06-16 mandag til fredag. Dette gør, at man aldrig har fred i lejligheden for motorstøj, og det er til stor gene for beboerne. Nu vil I også presse en børnehave ind med 110 børn, mellem eksisterende boliger, det kan man ikke byde de borgere, der i forvejen er presset af støj fra gade og udearealer, i det grønne område der forefindes i midten af boligerne. Dette bliver i forvejen brugt af temmelig mange, og det giver temmelig meget støj. Dejligt at de grønne områder bliver brugt, men ikke at de bliver fjernet. F.eks: Ruten I fjernes parkeringspladserne helt, som til dagligt er fyldt med biler, I bygger lejligheder i 4 sals højde til gene for de beboere, der nu bor der, da solen nu bliver en mangel i lejlighederne samt i gårdene. Forhåbentligt har de ny indflyttede beboere ikke biler, for p-pladserne bliver en mangelvare, da Ruten samt midt fløjene nu får fjernet deres p-pladser, og må nøjes med at stuve bilerne sammen på to firkanter langt fra deres boliger. Som Lene Vennits sagde, vi knokler for at få fredningsrådet til at fjerne alle fredningerne for de grønne områder. Således vi kan bruge dem - ÅÅÅhh nej var vores tanke. For som før skrevet, at bygge 1000 flere boliger, institutioner med mere i et så stort belastet område, er et scenarie vi gerne vil være foruden. Hvorfor bygge huse mellem huse, hvorfor fjerne de grønne områder, som beboerne i Tingbjerg nyder både sommer og vinter. Hvad med Steen Ejler Rasmussens koncept med åbne grønne områder og gårdrum samt frirum mellem bygningerne/ boligerne, således man ikke kikker ind til naboerne ?????? EN BY I BYEN?? Al dette bliver stoppet og ødelagt nu. Her bygges huse i 3-6. sals højde, det er ude af proportion. Igen hvor er klausulen henne fra hr. Steen Ejler Rasmussen henne, at der kun må bygges i 2. sals højde, og der skal være luft mellem husene. Solen forsvinder fra uderummene, beboere kan ikke nyde deres haver, som de plejer. Gardiner er det nu lige meget med at trække fra, da ens hjem gerne må forblive ens egen. Med den beboersammensætning der er i tingbjerg nu, er det ikke til nogen nytte at skabe mere åbenhed med vinduer til gadearrealerne, da der stadigvæk vil være nedtrukne gardiner. Efter at have gået rundt i Tingbjerg, og talt med mange beboere, må man konstatere, at sker dette, vil mange flytte herfra. Fra nogle af de etniske danskere, der stadigvæk bor i Tingbjerg, var bekymringen stor, bliver dette til noget, ja så flytter vi. Også er spørgsmålet: Lene Vennits, Pia Nielsen, Lise Pedersen og Anita Kjølbæk flytter I så herud ?? og tag gerne jeres venner og familie med, da de resterende danskere bliver en mangel vare i Tingbjerg. Som I jo så ganske rigtigt fik fortalt på mødet af den udenlandske herre, der rejste sig op, og sagde vi er i overtal i Tingbjerg, her er få danskere. Så byg ikke flere boliger her ude. Det er med grædende hjerte, at jeg efter 49 år i Tingbjerg flytter, hvis dette sker, og med grædende hjerte at mange af mine medbeboere ligeledes pakker flyttebilen. Hvis dette bliver til noget. Med venlig hilsen Jannie Olsen/ skrevet på vejne af mange beboer i tingbjerg.
Læs høringssvar fra jannie Olsen
Indsendt af:
Elsebeth Thorlak
Dato: 5. februar 2018
Svarnummer:
12
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Seniorbofællesskabsforeningen Mosefundet
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Høringssvar fra Seniorbofællesskabsforeningen Mosefundet vedr. Store Torv, Tingbjerg vedhæftes
Læs høringssvar fra Elsebeth Thorlak
Indsendt af:
Hansen & Thomsen
Dato: 5. februar 2018
Svarnummer:
11
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Advokataktieselskab
By:
København K.
Postnr.:
1304
Indsigelse på vegne ejeren af matr.nr. 3719 Husum, København, beliggende Ruten 14, 2700 Brønshøj er oploaded.
Læs høringssvar fra Hansen & Thomsen
Indsendt af:
Brønshøj-Husum Lokaludvalg
Dato: 5. februar 2018
Svarnummer:
10
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Brønshøj-Husum Lokaludvalg
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Høringssvar vedr. lokalplansforslag for Store Torv Lokalplanen for Store Torv er en del af udmøntningen af Tingbjerg-Husum Byudviklingsstrategi og Helhedsplan for Ruten og Bystævneparken, der er udarbejdet af Københavns Kommune i samarbejde med fsb og SAB/KAB i 2015. Lokaludvalget ser denne byudviklingsstrategi som et udgangspunkt for, hvordan Tingbjerg – især Ruten – bliver et endnu bedre sted at bo og være. Lokaludvalget har særlig fokus på at etablere funktioner og faciliteter, som skaber liv, livskvalitet og fællesskaber. Konkret har Lokaludvalget i Brønshøj-Husum Bydelsplan 2017-20 beskrevet indsatser for dannelse af seniorbofællesskaber og for etablering af et tværfagligt lægehus på Ruten. Seniorbofællesskaber Lokaludvalget ønsker mulighed for etablering af seniorbofællesskaber i almennyttigt regi inden for lokalplanens område, da der er behov for sådanne i Brønshøj, Husum og Tingbjerg. Desuden vil en blanding af almennyttige seniorbofælleskaber og private ejer-/lejeboliger øge integrationen af det nye byggeri i resten af Tingbjerg. Derfor glæder Lokaludvalget sig over den protokolbemærkning, som blev afgivet i BR den 30. november (af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF og tilsluttet af Venstre): ”Forvaltningen skal i det videre arbejde planlægge for og med et alment seniorbofællesskab i Tingbjerg, således at en sådan kan vedtages i forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplanen.” Eftersom det ikke fremgår af lokalplansudkastet, vil Lokaludvalget gerne spørge forvaltningen, hvordan der i det videre arbejde planlægges for og med et seniorbofællesskab? Lægehus Lokaludvalget konstateret et stort behov for et større moderne lægefagligt hus i bydelen og mener, at det vil være naturligt at lade det indgå i det planlagte nybyggeri i lokalplansområdet i Tingbjerg. Derudover har Lokaludvalget følgende bemærkninger til konkrete dele af lokalplansforslaget: Vejforhold For at skabe en åben og tryg bydel samt for at etablere det nødvendige kundegrundlag for det planlagte serviceerhverv er det vigtigt, at der etableres flere trafikveje til og fra området, f.eks. vejforbindelse til Mørkhøjvej, videreføring af Bystævnet til Langhusvej samt etablering af nordlige tilkørselsramper fra Hareskovej til Ruten. Trafikvejene skal ikke etableres som gennemkørselsveje, men alene betjene Tingbjerg. Dette skal opnås bl.a. ved bevarelse af Rutens chikaner og skildpadder. Behovet for flere trafikveje dækkes langt fra ved at Midtfløjene, der i dag er lukkede veje, forlænges og føres frem til Ruten som beskrevet i lokalplanen. Tilsvarende skal stisystemet i området udbygges med gode gang- og cykelstier til Gladsaxe og Husum. Desuden bør det sikres, at der etableres et tilstrækkeligt antal p-pladser. Trafikforhold Den planlagte fortætning af området skal understøttes af gode busforbindelser til Gladsaxe og Brønshøj samt til Husum, ligesom god offentlig transport vil understøtte udviklingen af en åben og tryg bydel og et godt serviceerhverv. Bebyggelsesregulerende forhold og skygge/sol Nybyggeriet bør holdes på 3 etager ligesom de allerede eksisterende boliger, dels for at bevare områdets karakter, dels for at bevare et attraktivt boligmiljø. Det overordnede arkitektoniske greb ser ud til at betyde alvorlige forringelser for solindfald. Det oprindelige princip for Tingbjergs arkitektur har i høj grad handlet om at få maksimalt solindfald. En væsentlig del af haverne i tilknytning til den nye bebyggelse vil dog ikke få nævneværdig sol. Lokaludvalget undrer sig over, at skyggediagrammer for en decemberdag mangler i materialet. Skybrudssikring Regnvand fra tage og befæstede områder bør afledes lokalt. Overløbsbygværket U11 ved Bystævnet forårsager stadig forurening af Fæstningskanalen med regnvandsfortyndet kloakvand. Kvaliteten af Vestvolden som rekreativt område og kvaliteten af bynaturen lider voldsomt under disse fortsatte overløb, der delvist stammer fra Tingbjergs kloakker. Der er i lokalplanen fokus på skybrudsløsninger, men det er ikke klart, hvordan skybrudsvandet skal afledes fra området. Lokaludvalget savner skitser til disse blå forløb. I den skybrudskonkretiseringsplan, der danner afsæt for kommunens skybrudsindsatser, er der foreslået mulige veje til udledning af skybrudsvand til Fæstningskanalen i relation til Lokalplanens område (Se billedet i vedhæftede bilag). Lokaludvalget ønsker, at principperne for afledning af regnvandet fra Lokalplansområdet tydeligt skal fremgå af den endelige lokalplan. Bynatur i København Lokaludvalget mener, at det er vigtigt, at indsatsen med at skabe mere bynatur i relation til Lokalplanens område ikke alene har fokus på omfanget af ny bynatur men også på kvaliteten. Som der står i Bynatur i København: ”Biodiversiteten er med til at styrke og bevare en høj naturkvalitet i København, sikre variation inden for arter og skabe flere naturoplevelser for københavnerne” (s. 10). Der kunne derfor også fokuseres på at plante naturligt hjemmehørende arter. Tage Som overordnet princip for etableringen af tage bør følgende sætning efter Lokaludvalgets mening strammes op: ”Tagene må endvidere begrønnes’ (Stk 6. s. 20). I Lokalplan for Lille Torv står i tilsvarende afsnit” Flade tage skal enten anvendes til opholdsareal eller udføres som grønne tage, dvs. med græs, sedummos eller lignende.”   Med venlig hilsen Erik Fisker, Formand Palle Lolk, formand for Byudviklingsudvalget Michael Hoff, formand for Miljøudvalget
Læs høringssvar fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg
Indsendt af:
Marianne Larsen
Dato: 4. februar 2018
Svarnummer:
9
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Jeg er meget utilfreds med,at man bygger boliger så tæt på vores boliger .Jeg føler ikke det er rart med genboer så tæt på,da det går ud over privatlivet. Derudover forstår jeg ikke højden på byggeriet.Da det vil komme til at genere beboerne overfor byggeriet.Udsigt,lys og sol. Samtidig tager man parkeringspladserne på Ruten.Der er ikke tænkt på de nuværende beboere Der er kun tænkt på parkeringspladser til ny byggeriet.Dette fremgik på mødet d.23 januar. Mit forslag er:At man rykker boligerne tilbage til der ,hvor forretningerne er!At man lader parkeringspladserne være der ,hvor de er.Da der er mange beboere,der har biler her.DET BLIVER IKKE TRYGT,for beboerne at skulle om bag det nye byggeri,ej heller på taget eller underjordisk. hvor man heller ikke kan se sin bil.Der vil ej hellere være plads,da der er blevet beskåret 140 parkeringspladser fra.Hertil kommer også de nye beboer . Beregningen er lavet til 1-150 kvadratmeter istedet for 1-100 kvadratmeter. Samtidigt frygter jeg også problemerne med parkeringspladser ,når byggeriet går igang!
Læs høringssvar fra Marianne Larsen
Indsendt af:
Lena Grantun
Dato: 4. februar 2018
Svarnummer:
8
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Castingsiden
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Lena Grantun Midtfløjene 42, sttv 2700 Brønshøj Bemærkninger/ Indsigelser til forslag til lokalplan "Store Torv" i Tingbjerg. Kommunens sagsnr.: 2017-0126471 Ruten. Bebyggelse i 4 til 5 sal, vil gøre gaden mørkere. At fremrygge bebyggelsen vil skabe indsyn mellem boligerne på siden af Ruten, hvilket ikke er ønsket af beboerne på Ruten. At det bygges plejehjem til ældre i Ruten vil ikke skabe mere liv, de fleste ældre går ikke ud om aftenen og vil næppe ha deres hus åbent om aftenen. Børne institutioner skaber heller ikke liv eller mere tryghed. Institutionerne er normalt lukkede om aftenen. Hvis man ønsker liv og tryghed, skal der findes mødesteder både om dagen og om aftenen, det kan vare cafeer, restauranter, og udepladser, og steder der unge og ældre kan mødes. Et fremrykket bebyggelse på Ruten forsvinder en hel del parkering-som enhver arkitekt vært sit navn borte vide er A og O hvis man ønsker et brugbart center. Udøver det vil en stor del af det grønne præg forsvinde Midtfløjene Det nye forslag på bebyggelse i Midtfløjene, vil helt ødelægge ideen om et grønt frodigt præg, som var arkitekt S.E Rasmussens og havearkitekt C.TH Sørensens ide. Der nye byggeforslag i Midtfløjerne vil endvidere give mindre sollys i gårdrummet eftermiddage og aften, den tid da de fleste beboere har mulighed at bruge gårdrummet. For beboerne i Midtfløjene 40 og 42 vil få en husgavl få meter fra stue køkken og stue. Endvidere vil beboerne i Midtfløjene 38, 36,34 m fl i sær i stuen vil få udsigt til hus/ og direkte indsyn fra ene siden og ødelægge frodigheden både fra gadesiden og på gårdsiden. Endvidere vil parkeringspladserne tæt på lejlighederne forsvinde, hvilket vil fremkalde ”krig” om pladserne-da de fleste beboere i Midtfløjene vil kunde se deres biler-det er ikke et område hvor man stiller sin bil hvor den ikke ses. Ideen til at bygge ejerlejligheder i Midtfløjne lyder ikke vel overvejet, med lige præcis Midtfløjene som er kendt for ballade og brænder, er nok salget af ejerlejligheder ikke i top. At restaurere de nuværende lejligheder-der ikke er tidssvarende, kunde derimod give resurse stærkere folk til Tingbjerg. At åbne op vejerne fra Midtfløjene til Ruten vil fremmane det som gjorde at man for nogle år siden satte op bommer på vejene, nemlig - knallert kørning i høj fart mod ruten (bommene blev kørt ned af biler i lang tid- i protest-da bommene gjorde at sælgerne af stoffer ved Ruten ikke kunde flygte hurtigt nok), det er frygteligt naiv tro at kørslen vil blive langsom af at der er smal vej eller børn eller gående-de kender ikke Tingbjerg, dette er ikke Hellerup! Parkering Skolestien/ Ruten Ideen med at bygge parkering med tag over/ underjord, vil de færreste bruge, dels på grund af indbrud, dels af frygt, det er meget få der vil gå til en sådan parkering om aftenen
Læs høringssvar fra Lena Grantun
Indsendt af:
Lena Grantun
Dato: 4. februar 2018
Svarnummer:
7
Virksomhed / Organisation :
Castingsiden
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Bemærkninger/ Indsigelser til forslag til lokalplan "Store Torv" i Tingbjerg. Kommunens sagsnr.: 2017-0126471 Ruten. Bebyggelse i 4 til 5 sal, vil gøre gaden mørkere. At fremrygge bebyggelsen vil skabe indsyn mellem boligerne på siden af Ruten, hvilket ikke er ønsket af beboerne på Ruten. At det bygges plejehjem til ældre i Ruten vil ikke skabe mere liv, de fleste ældre går ikke ud om aftenen og vil næppe ha deres hus åbent om aftenen. Børne institutioner skaber heller ikke liv eller mere tryghed. Institutionerne er normalt lukkede om aftenen. Hvis man ønsker liv og tryghed, skal der findes mødesteder både om dagen og om aftenen, det kan vare cafeer, restauranter, og udepladser, og steder der unge og ældre kan mødes. Et fremrykket bebyggelse på Ruten forsvinder en hel del parkering-som enhver arkitekt vært sit navn borte vide er A og O hvis man ønsker et brugbart center. Udøver det vil en stor del af det grønne præg forsvinde Midtfløjene Det nye forslag på bebyggelse i Midtfløjene, vil helt ødelægge ideen om et grønt frodigt præg, som var arkitekt S.E Rasmussens og havearkitekt C.TH Sørensens ide. Der nye byggeforslag i Midtfløjerne vil endvidere give mindre sollys i gårdrummet eftermiddage og aften, den tid da de fleste beboere har mulighed at bruge gårdrummet. For beboerne i Midtfløjene 40 og 42 vil få en husgavl få meter fra stue køkken og stue. Endvidere vil beboerne i Midtfløjene 38, 36,34 m fl i sær i stuen vil få udsigt til hus/ og direkte indsyn fra ene siden og ødelægge frodigheden både fra gadesiden og på gårdsiden. Endvidere vil parkeringspladserne tæt på lejlighederne forsvinde, hvilket vil fremkalde ”krig” om pladserne-da de fleste beboere i Midtfløjene vil kunde se deres biler-det er ikke et område hvor man stiller sin bil hvor den ikke ses. Ideen til at bygge ejerlejligheder i Midtfløjne lyder ikke vel overvejet, med lige præcis Midtfløjene som er kendt for ballade og brænder, er nok salget af ejerlejligheder ikke i top. At restaurere de nuværende lejligheder-der ikke er tidssvarende, kunde derimod give resurse stærkere folk til Tingbjerg. At åbne op vejerne fra Midtfløjene til Ruten vil fremmane det som gjorde at man for nogle år siden satte op bommer på vejene, nemlig - knallert kørning i høj fart mod ruten (bommene blev kørt ned af biler i lang tid- i protest-da bommene gjorde at sælgerne af stoffer ved Ruten ikke kunde flygte hurtigt nok), det er frygteligt naiv tro at kørslen vil blive langsom af at der er smal vej eller børn eller gående-de kender ikke Tingbjerg, dette er ikke Hellerup! Parkering Skolestien/ Ruten Ideen med at bygge parkering med tag over/ underjord, vil de færreste bruge, dels på grund af indbrud, dels af frygt, det er meget få der vil gå til en sådan parkering om aftenen
Læs høringssvar fra Lena Grantun
Indsendt af:
Metroselskabet I/S
Dato: 2. februar 2018
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Metroselskabet I/S
By:
København S
Postnr.:
2300
Se venligst vedhæftede brev.
Læs høringssvar fra Metroselskabet I/S
Indsendt af:
Sheraz Mudassar
Dato: 24. januar 2018
Svarnummer:
5
Virksomhed / Organisation :
B-N1C3
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Der er et problem med den nuværende løsning. Der mangler parkeringspladser og der skal også fokuseres på. Måske parkering på åbent tag ville være en tryg løsning for de beboere der føler sig utrygge i boligområdet og derved ville alle have plads til at parkere. Et sted for de unge ville være en god idé for der er mere fokus på de ældre og de små, med henblik på en ny børnehave og et nyt plejehjem. Men hvad med de unge?
Læs høringssvar fra Sheraz Mudassar
Indsendt af:
Kit Arndal
Dato: 18. december 2017
Svarnummer:
4
By:
Søborg
Postnr.:
2860
Forslag om belysning på stisystemet mellem Gyngemose park og Langhusvej i Tingbjerg. Jeg er nyligt flyttet til Gyngemose Park i Gladsaxe og kommer jævnligt i Tingbjerg. Det er imidlertid meget mørk, at bevæge sig gennem stisystemet, der forbinder de to bydele om aftenen. Jeg vil derfor foreslå, at der etableres belysning på stisystemet, således at man kan færdes trygt, efter mørkets frembrud. I afsnittet i Lokalplanen: Infrastruktur og forhold til omgivelserne, vil jeg derfor foreslå at der tilføjes etablering af belysning på omtalte stisystem. Hvis Tingbjerg skal blomstre og gro er det vigtigt, at den har kontakt med dets naboer og det forudsætter en ordentlig belysning på stierne, så naboerne trygt kan komme og gå.
Læs høringssvar fra Kit Arndal
Indsendt af:
Birgit Jørgensen
Dato: 18. december 2017
Svarnummer:
3
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Jeg er fuldstændig enig i det første høringssvar fra Lars Nørgaard Andersen hvad skal vi dog med endnu mere beboelse i et område der konstant er på "gettholisten". Det er efterhånden brugt så mange penge og resourser på hele området i Tingbjerg og hvad har det nyttet???. Nu vil man så bygge endnu flere lejligheder i et område der er så belastet og alle almindelige fornuftige mennesker ved jo hvad det vil indebære nemlig endnu flere problemer på grund beboersammensærningen. Københavns Kommune kan vel ikke for alvor tro på at folk flytter dertil frivilligt eller måske endda køber noget hvis der skulle komme ejerlejligheder. Tingbjerg er nok stadig et sted som Københavns Kommune anviser socialt dårlig stillede beboere til som de jo har gjort i mange år så det er komplet uforståeligt at der nu skal bygges endnu flere lejligheder.
Læs høringssvar fra Birgit Jørgensen
Indsendt af:
Anders H
Dato: 15. december 2017
Svarnummer:
2
By:
Valby
Postnr.:
2500
Det jeg læder her https://blivhoert.kk.dk/hoering/store-torv-lokalplanforslag er jeg ikke helt tilfreds med.
Læs høringssvar fra Anders H
Indsendt af:
Lars Nørgaard Andersen
Dato: 15. december 2017
Svarnummer:
1
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Jeg synes det er beskæmmende at man bestræber sig på at "fortætte" bygningsmassen i København. Dels fordi byen er tæt nok bebygget som det er, og det i hvert enkelt tilfælde går ud over grønne friarealer, som man notorisk ved at byens indbyggere sætter stor pris på. Jeg finder det også højst tvivlsomt, selv om det er en prisværdig intention, om man vil lykkes med at ændre beboersammensætningen i Tingbjerg med tiltag som det planlagte. Det har bydelen et alt for dårligt ry til vil lykkes. Endeligt har jeg et indspark til "forvaltningen"... Ordet "solhverv" dækker ikke kun over sommersolhverv, typisk omkring 21-6, men også vintersolhverv, typisk omkring 21-12. Når jeg skriver dette, er det fordi jeg har lagt mærke til man ikke bringer skyggediagrammer visende 21-12 - og man jo kun gisne om hvorfor... Men - mon ikke det er lige fordi det er der skygger er længst i dette land - og derfor mest generende for naboer til det påtænkte nybyggeri...! venlig - men beskæmmet hilsen Lars N.A.
Læs høringssvar fra Lars Nørgaard Andersen