Oprettet: 26. september 2022
Svarnummer:
232

Indsendt af

Indre By Lokaludvalg

Virksomhed / organisation

Indre By Lokaludvalg

Postnr.

1599

By

Kbh V.

Høringssvar

En plan, der afspejler, at vi har en beboet bykerne

Respekten for beboelsen i Middelalderbyen

København har som noget unikt en beboet bykerne. Dette giver en unik stemning til bydelen, som man skal værne om. Beboerne skal tilgodeses i hvordan denne plan føres ud i livet, både hvad angår hvordan man ønsker at bydelen bruges og hvilke behov beboerne har.

Men allerede i dag sker der meget i bydelen. Indre By har en uforholdsmæssig stor del af udeserveringen, nattelivet, og musikarrangementer i Københavns Kommune. Tallet for Indre By ligger på 40% for hele Kommunen. Bydelen har også mange turister og flere hoteller end andre bydele, foruden dem der lejer ud til turister privat.

Dette medfører en støj, som har taget overhånd. Skal der beholdes beboelse i Middelalderbyen, må der findes en bedre balance.

Et andet aspekt af balancen mellem beboere og erhverv, kan man finde i referatet af Teknik- og Miljøudvalgets møde, hvor byrums- og trafikplanen blev behandlet. Her blev det foreslået og vedtaget, at flere af de tilbageværende P-pladser på gadeplan skal gå til erhverv og taxier og færre skal gå til beboerne.

Borgerdialog

Kigger man på evalueringen, som Teknik- og Miljøudvalget udsendte tidligere i år, kan man se, at der er tre grupper: Besøgende, erhverv og beboere.

Man får det indtryk, når man læser forvaltningens evaluering, at alle grupper er blandet sammen i samme undersøgelse. Dertil kommer, at beboere er beboere i forskellige dele af Middelalderbyen. De har skullet svare på flagskibsprojekter, som de ikke har lokalt kendskab til.

Samtidig ser man sætninger i materialet, hvor man kan være i tvivl om, hvorvidt ønsket kommer fra en beboer eller en, som kun kender gaden sporadisk om dagen.

Evalueringen mangler en borgerdialog, som er mere lokal.

 

I perioden 12.-15. september 2022 bad lokaludvalget derfor Indre By Borgerpanel svare på spørgsmål med relation til byrums- og trafikplanen. Jeg har vedhæftet resultaterne for Indre By som helhed og for Middelalderbyen, samt en foreløbig sammenfatning og konklusion på resultaterne.

Med venlig hilsen

Indre By Lokaludvalg v/ Bent Lohmann