Luftfoto af lokalplanområdet Sundparken

Sundparken - lokalplanforslag

Lokalplanforslaget vil muliggøre, at der opføres et plejecenter samt et seniorbofælleskab i Sundparken.

Høringsfrist:

22. november 2019
Indsendt af:
Annegrethe og Jan Petersen
Dato: 20. october 2019
Svarnummer:
14
By:
København S
Postnr.:
2300
Vi er et ægtepar, som synes, at det er en meget dårlig ide at etablere 2 veje fra Lergravsvej ind i Sundparken. Det er p.t. en meget sikker skolevej især efter, at der blev etableret lyssignal i krydset Lergravsvej/Strandlodsvej. Hvis de bliver etableret, vil der blive meget mere trafik til fare for os alle. Derfor håber vi at blive hørt, så etableringen af disse 2 veje ikke bliver foretaget.
Læs høringssvar fra Annegrethe og Jan Petersen
Indsendt af:
Charlotte Frølund
Dato: 17. october 2019
Svarnummer:
13
By:
KBH S
Postnr.:
2300
Jeg bor på Lergravsvej og synes det er super ærgerligt at man nu også overvejer at fjerne det sidste stykke grønne område vi har i på hjørnet af Lergravsvej og Strandlodsvej. Vi mangler grønne områder på Amager i forvejen, så lad nu være med at fjerne flere !! Jeres ide om at lave sideveje fra Lergravsparken og ud til Lergravsvej virker ikke særlig gennemtænkt... Der i forvejen rigtig meget og stigende trafik på Lergravsvej, det er blevet en gennemfartsvej, hvor ikke alle overholder fartgrænserne, og der er tiltagende meget larm på gaden. Lergravsvej er ikke egnet til så megen trafik, da den er meget smal og der holder biler parkeret i begge sider. Hvis i så samtidig vil til at bygge veje fra Lergravsparken og ud til Lergravsvej, vil der komme endnu mere trafik. Som cyklist er det i forvejen ikke særlig sikkert at køre på Lergravsvej, og det vil ikke blive mere sikkert hvis i fjerne den fine Å-sti, som benyttes af rigtig mange hver dag, både ældre (ofte gangbesværet), folk med barnevogne, folk der lufter hunde, løbere, børn, som blandt andet skal til og fra Lergravsparkens skolen. Lad nu den eneste sikre og rolige sti vi har forblive!!
Læs høringssvar fra Charlotte Frølund
Indsendt af:
Niels Chr. Brix
Dato: 17. october 2019
Svarnummer:
12
Vedhæftede filer: 4
Virksomhed / Organisation :
Energinet Eltransmission A/S
By:
Ballerup
Postnr.:
2750
Høringssvar fra Energinet Eltransmission A/S til lokalplanforslag Sundparken i Københavns Kommune
Læs høringssvar fra Niels Chr. Brix
Indsendt af:
MFH
Dato: 17. october 2019
Svarnummer:
11
By:
København
Postnr.:
2300
Nej tak til at det sidste grønne åndehul forsvinder. Hvordan gør det København mere grønt? Mit barn siger vi går igennem skoven når vi færdes under træerne på Lergravsvej. Jeg frygter tiden med byggeri, som atter betyder støj, snavs og larm fra en byggeplads. Det har vi haft de sidste 5 år vi har boet der og vi er ved at gå ned med stress. Hvor skal folk færdes når der bliver bygget? Og bliver der sat gang i både denne byggeri og Strandlodsvej 48 på samme tid? Giv os lidt fred. Og hvor skal plejepersonalet bo hvis ikke de skal pendle i bil? I en 3 værelses til 15.000 kr.? Eller en 2 værelses til 10000? Det kunne jo være smukt hvis man kunne bo tæt på ens arbejde. Det samme gælder pasningspersonale til alle de nye institutioner...
Læs høringssvar fra MFH
Indsendt af:
Randi Stuhr
Dato: 8. october 2019
Svarnummer:
10
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg bor i Sundparken og syntes det er en rigtig dårlig ide med de 2 byggerier. I tager det eneste grønne område som beboerne i Sundparken har. Med hensyn til de 2 ind- og udkørsler til Lergravsvej vil det gå helt galt da Lergravsvej er temmelig befærdet og det kan blive en gennemkørsel fra Øresundsvej til Lergravsvej eller omvendt. I nedlægger også vores 4 nye skure til vores el-scootere som blev færdigbygget i foråret 2018. Penge ud af vinduet. I nedlægger også vores miljøgård som vi også har meget brug for. Med hensyn til p-pladser har i reserveret 31 pladser til de 2 byggerier. I har reserveret 17 p-pladser på 2 brandveje hvor der ikke må parkeres (ud for nr. 16 og nr. 17). Sundparken har kun 45 p-pladser til 489 lejemål og vi kan ikke få flere. De interne fællesveje kan ikke tage mere trafik uden at det får store konsekvenser. 90% af dem der færdes i bil på området kører mere end de 20 km/t som er tilladt. Det giver utryghed for de gående med rollatorer og dem i kørestole som ikke bliver respekteret. De 2 områder i har tænkt jer at lave mellem bygningerne som festområde og fitnessområde er fuldkommen vanvittigt da området er offentligt tilgængeligt. Sundparken har et fitnesscenter og en festsal. Sundparken skal ikke omdannes til en "Roskilde festival" da det trods alt er ældre og syge mennesker der bor her. Man er ved at omdanne Sundparken til en ghetto.
Læs høringssvar fra Randi Stuhr
Indsendt af:
Katja Wettergreen
Dato: 7. october 2019
Svarnummer:
9
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg bor på Sternberggade med min mand og vores to børn. Vi ved hvor trafikeret Lergravsvej allerede er, og hvor svær den er - for især børn - at færdes sikkert på, og vil jeg i den grad opfordre til, at I gentænker ødelæggelsen af vores eneste sikre og let overskuelige vej i området - å-stien. Lad trafikken til og fra Sundparken gå igennem de allerede etablerede ind- og udgange på Øresundsvej. Lergravsvej kan ikke bære mere trafik - den er smal og uden cykelsti - og parkerede biler i begge sider af vejen. Udsyn og mulighed for at krydse vejen er voldsomt begrænset allerede, og derfor er å-stien så vigtig at bevare som den er.
Læs høringssvar fra Katja Wettergreen
Indsendt af:
Kim Larsen
Dato: 7. october 2019
Svarnummer:
8
By:
KBH S
Postnr.:
2300
Vi bor på Lemberggade og vores to piger på hhv 2 og 5 år bruger stien ofte. Til leg, løb og cykling - til og fra Lergravsparken legeplads, metroen, til Amagercentret, Amager strand, osv. Det er en ufarlig grøn forgænger-bølge (kun afbrudt af enkelte lyskryds), som nu skal skæres over med ind- og udkørsler. Lergravsvej er i forvejen ikke nem at krydse for børn/ældre pga de mange parkerede biler og trafik generelt. At der nu pludselig kan dukke biler op med kort varsel vil forværre trafiksikkerheden betragteligt. Mange børnefamilier og ældre går ubekymret i fred og ro ned til trafiklyset ved Strandlodsvej og handler i Fakta/Kvickly - Hvorfor skal det ødelægges? Den modsatte side langs Lergravsvej har mange ind- og udkørsler og er grunden til at alle bruger den populære grønne sti. Hvorfor ikke bevare ind- og udkørsel på Øresundsvej som er meget bredere og har cykelstier? Ydermere hænger denne løsning bedre sammen med trafik til og fra Amagerbrogade og Amager Strandvej. Det nuværende forslag modarbejder også den kommende Lergravsparkenrute. Læs mere her: https://minby.dk/2018/09/19/78692/amager-oest-paa-budgettet-bedre-gaatur-for-aeldre-og-handicappede/?fbclid=IwAR12UAHZrdjl60baoD5pytS3J2sXPq65szL-oVP-WP8Y1G3jOpDau0zdv44 København bryster sig med super-cykelstier. Her har vi en super-gangsti. Ødelæg den ikke!
Læs høringssvar fra Kim Larsen
Indsendt af:
Anna
Dato: 6. october 2019
Svarnummer:
7
By:
København S
Postnr.:
2300
Dette vil resultere i mere trafik og støj! Det er på sin plads at bevare det grønne område, som gør det til et dejlig sted at færdes!
Læs høringssvar fra Anna
Indsendt af:
Benny Overgaard
Dato: 3. october 2019
Svarnummer:
6
Virksomhed / Organisation :
Privat
By:
Sundby Øst
Postnr.:
2300
Hallo nu vil i bygge på karolinegrunden der hvor gasbeholderen var, alle blev glade da den kom væk nu vil i bygge noget der er til 6 etage før var det 4 etage træer bliver fjernet i disse CO2 tider hvor vi har brug for dem, de nye indgange i vil have lavet fy føj da sådan så vores børn skal krydse 2 veje når de skal i skole, og bilerne kører ud på Lergravsvej som er godt trafikeret i forvejen.Hvad med vand når der kommer mere asfalt den kan ikke komme væk, der er ikke plads til bilerne nu,det bliver ikke bedre af at der bliver bygget hvad gør vi nu lille du.
Læs høringssvar fra Benny Overgaard
Indsendt af:
Banedanmark
Dato: 3. october 2019
Svarnummer:
5
By:
København SV
Postnr.:
2450
Til Københavns Kommune Banedanmark har via abonnementet på Plandata fået besked om jeres fremlagte forslag til lokalplan for "Sundparken". Vi skal for god ordens skyld oplyse, at vi ikke har bemærkninger til forslaget. Banedanmark er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig. Læs mere om vores persondatapolitik på banedanmark.dk. Hvis du sender følsomme eller fortrolige oplysninger til os, opfordrer vi til, at du bruger din digitale postkasse på borger.dk eller virk.dk Christian Granzow Holm Studentermedhjælper Banedanmark Arealer & Forvaltningsmyndighed Vasbygade 10 2450 København cghl@bane.dk www.banedanmark.dk
Læs høringssvar fra Banedanmark
Indsendt af:
Isabel Mørkeberg
Dato: 2. october 2019
Svarnummer:
4
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg vil på det kraftigste modsætte mig, at det dette grønne areal på hjørnet af Lergravsvej og Strandlodsvej. For det første er Lergravsvej allerede meget trafikeret, og dette forslag ville kun gøre det værre. Derudover synes jeg at det er vigtig at bevare det grønne område som er med til at gøre området omkring Lergravsvej til et dejligt sted. For ikke at nævne de skolebørn der færdes der, som kommer til at blive påvirket af de nye veje. Alt i alt er der også rig mulighed for, at dette byggeri kunne lokaliseres andetsteds - I må ikke ødelægge vores dejlige Lergravsvej
Læs høringssvar fra Isabel Mørkeberg
Indsendt af:
Ralf Christophersen
Dato: 1. october 2019
Svarnummer:
3
By:
København S
Postnr.:
2300
Som beboer på Lergravsvej ved jeg at trafiksituationen på vejen allerede er anstrengt. Trafik i begge retninger mellem parkerede biler, adgang til dagligvarebutikker og en busrute der går gennem gaden/vejen. Det giver sine udfordringer. Dertil kommer lokal trafik af børn der mindst 2 gange om dagen i myldretiden skal til og fra skole, fritidshjem / SFO og diverse andre fritidstilbud, og som har vænnet sig til at kunne bruge den sikre vej i den grønne stribe langs Lergravsvej. Der kan de klare sig selv og der kan deres forældre, uden at få nervesammenbrud, lade dem færdes. For ikke at nævne de mange skoleklasser der hver dag bruger striben til at motionere på, som led i deres skoleidræt, på løbeturen til og fra stranden. Og det skal, ved det nye lokalplansforslag nu sønderbombes. Ved at skabe 2 lokalveje mellem Sundparken og Lergravsvej, så den sikre vej langs Lergravsvej hugges over af trafikken til og fra det nye plejehjem, i stedet for at beholde de allerede eksisterende adgangsveje fra Øresundsvej, som er bedre skabt til trafikken, pga sin bredde.
Læs høringssvar fra Ralf Christophersen
Indsendt af:
Hillechien C Goos
Dato: 30. september 2019
Svarnummer:
2
By:
København S
Postnr.:
2300
La' dog være at fjerne den sidste grønne oase her på Strandlodsvej / Lergravsvej. Ser man omkring sig her er der kun højhuse omkring én og flere er på vej ! Det er gået alt for stærkt med byggeriet her på området. HJÆLP!!!! Pas nu på! Bevar de få grønne områder der er tilbage !!!! kh Hilda Goos
Læs høringssvar fra Hillechien C Goos
Indsendt af:
Isa Reichel-Christensen
Dato: 26. september 2019
Svarnummer:
1
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg vil på det kraftigste modsætte mig, at der bliver bygget på den pågældende grund. Almene boliger er fantastiske - men der var mange andre grunde tidligere herude, hvor man kunne have tænkt den slags gode tanker, inden at hele området blev klistret til med højt nybyggeri. Lad de sidste grønne områder være!
Læs høringssvar fra Isa Reichel-Christensen