Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Københavns Kommune logo

To kontorbygninger på matr.nr. 1519a og 1610a - Naboorientering

Teknik- og Miljøforvaltningen har modtaget ansøgning om opførelse af to kontorbygninger på matr.nr. 1519a og 1610a Udenbys Vester Kvarter

Høringsfrist:

21. maj 2024
Indsendt af:
Anna Louise Norling
Dato: 21. maj 2024
Svarnummer:
17
By:
Kbh sv
Postnr.:
2450
Flere ting ved forslaget, der bliver søgt dispensation for, bekymrer mig.  Soldiagrammet er med forkerte illustrationer og der kan derfor ikke vurderes hvad det får af konsekvenser for lyset i vores boliger på Albert Schweitzers Vej. Jeg vil tro at det absolut FÅR konsekvenser for lysindfaldet.  I skrivelsen står beskrevet at bygningen blandt andet ændres grundet lysindfald i erhvervsbygningen, men hvordan kan det retfærdiggøres at vores lysindfald skal forringes til fordel for det i erhvervsbygningen.  Den nye bygning med det meget massive parti over for os samt de manglende beplantninger på alle “trappetrinnene” af bygningen vil bevirke et meget ændret udtryk end det vi har købt ind på og det vil påvirke vores privatliv i meget højere grad end den oprindelige bygning.  En meget bredere bygning som der søges dispensation til vil desuden bevirke at der er meget mindre mulighed for etablering af grønne arealer som københavn i høj grad mangler, og især her i de nybyggede kvartere da det ofte er et spørgmål som pris frem for natur og miljø.  Det bekymre mig også at vi risikerer en vindtunnel med den meget massive front og vindretningen frem for de “trappetrin” der var planlagt.  Desuden undre det mig at man forsøger at “spinde” det positivt med at bygningen bliver mere CO2 neutral af den ændrede arkitektur, når det jo klar er et spørgsmål om at bygningen bliver billigere pr. kvm. Hvis det var et spørgmål om miljøbevidst at ændre bygningen må man da forvente meget mere grønt til alle insekter og luften i et ellers meget tæt bebygget område. 
Læs høringssvar fra Anna Louise Norling
Indsendt af:
Lars Friis
Dato: 21. maj 2024
Svarnummer:
16
By:
København
Postnr.:
2450
Klage vedrørende dispensation.  Indledningsvist, finder jeg det bekymrende at der foreslås dispensation til så væsentlige overskridelser af lokalplanen på både bygningsvolumen og højdegrænseplaner. Jeg mener det strider imod intentionen om at sikre at nye bygninger etableres under hensyntagen til eksisterende bebyggelse og beboer.  Helt grundlæggende fjerne man ligeledes muligheden for at man som boligejer kan forholde sig til ubebygget arealer ved køb af ejendom, hvilket jeg finder yderste kritisabelt.  Jeg bor i en privat bolig som er placeres direkte overfor bygning H, og vil gerne gøre indsigelse mod såvel at overskridelse af bygningens brede og overskridelse af det skråhøjde grænseplan. Af følgende væsentlige årsager:  •    Væsentligt reduceret sollys grundet bygningens brede og højde i såvel grundplan som øvre planer    •    Risiko for at der skabes vindtunnel, grundet bygningernes højde og tætte placering på øvrige bygninger.  •    Væsentlig forringelse af den arkitektoniske / visuelle fremtoning af området herunder manglende hensyntagen til eksisterende bebyggelse placering og størrelse (særligt ejendommene på sivholmen og Roklubben) Den manglende overholdelse af lokalplanen påvirker derfor både inde og udelivet i væsentligt negativt omfang, og virker som optimering af byggeomkostninger pr. kvm, generelt uden hensyntagen til nærområdet, de eksisterende beboere og miljøet omkring kanalerne.  Jeg håber derfor at forvaltningen vil afvise udformningen af til det foreslåede byggeri med ovennævnte begrundelser.
Læs høringssvar fra Lars Friis
Indsendt af:
Edly & Ruben Svart
Dato: 21. maj 2024
Svarnummer:
15
By:
København Sv
Postnr.:
2450
Vi er IKKE intresseret i at I vil lave om på det byggeri da vi har købt vores hus efter det som vi er blevet lovet fra start.  ser kun at det vil give os mindre sol og masse af vind, så det bliver helt umuligt at vi kan sidde på vores terrasse.  tænker også at det vil komme til at skade på prisen af vores hus.  mvh  Edly & Ruben Svart 
Læs høringssvar fra Edly & Ruben Svart
Indsendt af:
Susanne of Kim Liljeborg
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
14
By:
København SV
Postnr.:
2450
Vi er imod, at der igen gives dispensation, da større byggeri vil forringe vores og vores naboers boliger mht. lys og afstand til bebyggelse. Der er allerede givet dispensation, som vil bevirke forringelse af mængden af sol i forhold til den oprindelige lokalplan. Hvis der gives dispensation igen, frygter vi, at der vil komme yderligere dispensationer, så ændringerne tvinges gradvist igennem. Vi ønsker at man vender tilbage til den oprindelige lokalplan, som vi har valgt boligen ud fra. Naboorienteeringen og bilag redegør endvidere ikke for ændringer med hensyn til vindforhold. Dette er også en væsentlig faktor i forhold til vurderingen af dispensationen. Med venlig hilsen Kim og Susanne Liljeborg  
Læs høringssvar fra Susanne of Kim Liljeborg
Indsendt af:
Steen Hjortholm
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
13
Virksomhed / Organisation :
Philip Morris International
By:
København SV
Postnr.:
2450
Kære Miljø og Teknik Jeg er modstander af dette forslag af flere årsager og ønsker derfor ikke, at der gives dispensation. At der tidligere skulle være givet accept til dispensation, er jeg ikke bekendt med, og jeg mener ikke at have haft mulighed for at blive hørt og at fremsige indsigelser imod. Jeg mener derimod, at NPV har været fuldt ud bekendt med forholdene fra begyndelsen af projektet for hele området, og bygningerne har ikke fået nye brugsvilkår, og det kan ikke komme som en overraskelse at en kontorbygning skal have køkken/kantine mm. En ændring bygningsdybden fra 18m til 36,7m er en meget voldsom ændring. Bygningen - bygningerne i helhed med begge felter, bliver massive ”kasser”, som vil fremstå meget bastante og ikke i overenstemmelse med miljøet i hele området i øvrigt. Det arkitektoniske udtryk af bygningerne ændres ligeledes markant (og ikke til det bedre) De ændrede former og mål ændrer også sol/skygge ganske markant for de omkringliggende boligområder. Dette kan kun betegnes som en væsentlig forringelse af lokalplanen og det gundlag, som vi som beboere har købt bolig på. Opførelsen af bygningerne i de ændrede former, vil klart påvirke hele udtrykket og miljøet i området, der vil fremstår klart mere ”klaustrofobisk”. På baggrund af ovenstående synes jeg de foreslåede ændringer af mål og former for bygningerne på begge byggefelter er en rigtig dårlig ide, som jeg ikke kan billige. Jeg ønsker således ikke at der bevilges dispensation. De bedste hilsner Steen Hjortholm
Læs høringssvar fra Steen Hjortholm
Indsendt af:
Michael Raunkjær
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
12
By:
københavn SV
Postnr.:
2450
Vi ønsker ikke at der skal gives dispensation til den foreslåede ændring til lokalplanen. Vores forudsætninger for at købe bolig netop her var bl.a. adgangen til sollys, som ifølge de reviderede skyggediagrammer vil blive en del forringet. Vi mener, at det vil reducere værdien af vores vores bolig og dertil vores glæde ved at bo her.
Læs høringssvar fra Michael Raunkjær
Indsendt af:
Klaus Træholt Odegaard
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
11
By:
København SV
Postnr.:
2450
Vi ønsker ikke at der skal gives dispensation til en så voldsom ændring til lokalplanen. Bygningens dybde vil kraftigt forringe sollys for naboerne og også gøre adgang til kanal/vand meget forringet. Det kan ikke være rigtigt at vi, der har købt en bolig på baggrund af den tidligere plan, skal acceptere en sådan forringelse for at tilgodese bygherrens økonomiske interesser. 
Læs høringssvar fra Klaus Træholt Odegaard
Indsendt af:
Rune Petersen
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
10
By:
Kbh. SV
Postnr.:
2450
Vi ønsker ikke at der gives dispensation. At ændre bygningsdybden fra 18m til 36,7m er en voldsom ændring som kommer til at fylde massivt på gadeplan hvor bygningen kommer til at presse sig meget tættere på sine naboer. Bygningen har ikke fået nye brugsvilkår, og det kan ikke komme som en overraskelse at en kontorbygning skal have køkken/kantine. Vi synes derudover at der bliver lavet væsentligt om på det arkitektoniske udtryk af brygningen så den kommer til at fremstå som en massiv klods som vil kaste mere skygge af sig. Som nabo til byggeriet synes vi at dette er en væsentlig forringelse af lokalplanen.  
Læs høringssvar fra Rune Petersen
Indsendt af:
Tina Braband Cross
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
9
By:
København SV
Postnr.:
2450
Jeg giver ikke dispensation til dette byggeri. Boliger er blevet købt ud fra den gamle plan, så man kan da ikke bare ignorere den og bygge dom man har lyst til. 
Læs høringssvar fra Tina Braband Cross
Indsendt af:
Torben Finnemann
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
8
By:
København Sv
Postnr.:
2450
Vi ønsker ikke at der gives dispensation til dette. Vores huse blev købt ud fra en lokalplan med et anderledes byggeri. En bredere og særligt højere byggeri vil komme til at skærme Sivholm med en særdeles stor forringelse af nåde værdi og livsglæden i et hus, som blev købt på an forudsætning af kommunenslokalplan og dennes skygge diagrammer.
Læs høringssvar fra Torben Finnemann
Indsendt af:
Henrik Mårtensson
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
7
By:
København SV
Postnr.:
2450
Vi ønsker ikke at der gives dispensation til dette. Vores og de af vores naboers huse blev købt ud fra en lokalplan med et anderledes byggeri. En bredere og særligt højere byggeri vil komme til at skæmme og skærme Sivholm med en særdeles stor forringelse af nåde værdi og livsglæden i et hus, som blev købt på an forudsætning af kommunenslokalplan og dennes skygge diagrammer.
Læs høringssvar fra Henrik Mårtensson
Indsendt af:
Mads Bruun Famme
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
6
By:
København SV
Postnr.:
2450
I kan ikke bygge 36 meter. Det vil ødelægge området og lægge hele Sivholm i skygge. 18 meter som oprindeligt planlagt må være nok. Beboerne skal tilgodeses. Ikke en entreprenør!
Læs høringssvar fra Mads Bruun Famme
Indsendt af:
Martin Lyngaa Simonsen
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
5
By:
København
Postnr.:
2450
Vi ønsker ikke at der gives dispensation til dette. Vores og de af vores naboers huse blev købt ud fra en lokalplan med et anderledes byggeri. En bredere og særligt højere byggeri vil komme til at skæmme og skærme Sivholm med en særdeles stor forringelse af nåde værdi og livsglæden i et hus, som blev købt på an forudsætning af kommunenslokalplan og dennes skygge diagrammer.
Læs høringssvar fra Martin Lyngaa Simonsen
Indsendt af:
Christian Lunøe Gøtzsche
Dato: 20. maj 2024
Svarnummer:
4
By:
København SV
Postnr.:
2450
Kære Miljø og Teknik Der skrives at: ”Der er før givet dispensation til projektet efter endt naboorientering i august 2021.” Dette er ikke korrekt. Vi har ikke fået denne information eller er blevet konsulteret tidligere om ændringer til dette projekt. Begrundelserne for søge dispensation til, at afvige fra det godkendte projekt (bedre indretningsmuligheder og reduktion af facadearealet for at bedre CO2 aftrykket) er ikke nye faktorer eller pludseligt opståede behov. Man har selvfølgelig tænkt over begge disse i det oprindelige projekt og derfor er det ikke argumenter, der kan bruges til at ændre projektet. Husdybde Dispensation til en dybere stueetage end muliggjort i lokalplanens bestemmelse herom for byggefelt D og H mener vi ikke kan godkendes af flere årsager. 1) Vilkårene for brugen af bygningen har ikke ændret sig. Det må antages at de såkaldte ”pladskrævende funktioner” har været kendte størrelser i det allerede godkendte projekt. Derfor kan disse ikke bruges som argumenter til at udvide eller ændre efterfølgende. 2) Det er ulogisk ikke at have tænkt over korrekt plads til denne slags funktioner i et så stort byggeri. Og selvfølgelig kan der findes den fornødne plads indenfor de eksisterende rammer. 3) Det er afgørende at afstanden til bygningerne på Sivholm/Albert Schweitzers Vej forbliver som i det godkendte projekt og ikke overskrider gældende regler, da det begrænser lys og følelsen af luft og privatliv. 4) I øvrigt søges der ikke blot om en overskridelse men om en fordobling af husdybden (…at stueetagen på byggefelt H får en husdybde på 36,7 m i stedet for 18 m, hvilket svarer til en overskridelse på 18,7 m.). Det er både ekstremt og overdrevet. Slutteligt ændres det arkitektoniske udtryk for byggeriet i oplægget der søges dispensation til i en væsentlig grad. Byggefelt H bliver langt mere massivt. Netop de forskellige facadedybder og etagehøjder i det allierede godkendte projektet giver bygningen liv og luft. Det gør også at der ikke er så mange vinduer med direkte kig til vores bolig. Og flere steder vil afstanden være længere så der reelt er mere luft. Disse faktorer var afgørende for at vi købte netop denne bolig. Det fremsatte forslag ændrer dette væsentligt og reducerer både afstanden til vores bolig, lyset, luften og følelsen. Det kan derfor ikke godkendes. Dog ser vi frem til at få opført byggeriet som det er godkendt. I dag har vi udsigt til en byggeplads med støv der lægger sig på terrasser og i vores hjem til stor gene. Mvh Christian og Ida Lunøe Gøtzsche
Læs høringssvar fra Christian Lunøe Gøtzsche
Indsendt af:
Vesterbro Lokaludvalg
Dato: 15. maj 2024
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
Vesterbro lokaludvalg
By:
København V
Postnr.:
1758
Vesterbro Lokaludvalg ser frem til at Nelson Mandelas Allé færdiggøres, når Metrobyggeriet i området er afsluttet. Med venlig hilsen Thomas Egholm, forperson for Vesterbro Lokaludvalg 
Læs høringssvar fra Vesterbro Lokaludvalg
Indsendt af:
Lars
Dato: 13. maj 2024
Svarnummer:
2
By:
København SV
Postnr.:
2450
Jeg er modstander af dette forslag af flere årsager.   1) det nye forslag vil tage mere sol fra vores ejendomme og alt sol skal som minimum forblive som beskrevet i den oprindelige lokalplan. Det er en af de få ting man køber ind på når man køber et projekt.   2) at lave bygningerne bredere i hjørnerne kommer til at gøre hele området meget mere indelukket og da de bygninger allerede ligger MEGET tæt på Sivholm, så skal der gøres alt for, at den smule lys og himmel der kan være frit i området fastholdes i forhold til den oprindelige lokalplan. 3) at der tidligere er givet accept til dispensation, kender jeg ikke til og dette bør ikke have indflydelse her, da byggerierne ikke efter NPV’s planer skal stå færdige før mellem 2027-2030. Hvilket er 8-9 år efter de var lovet opført i første omgang. Så de har kendt forholdene fra starten.
Læs høringssvar fra Lars
Indsendt af:
Jonas Nicolajsen
Dato: 9. maj 2024
Svarnummer:
1
By:
københavn sv
Postnr.:
2450
Jeg forundres, at man først generer os naboer ved at lade en byggeplads stå med skrammel og løs grus (blæser konstant ind på vores bolig, grundet vesten vind) i flere år. Når NPV så endelig beslutter sig for at begynde byggeri vil de forsøge at ændre markant på den plan vi som naboer har købt ind på. Vi valgte netop vores bolig, da plantegningerne viste en facade med et trappeforløb med en masse grønne arealer og “luft”. Nu ønsker de så at bygge en markant større klods, med en markant og voldsom facade. Bygningen vil på alle måder komme meget tættere på vores bolig, samtidig med at den slet ikke længere vil fremstå som en grøn oase, som tidligere illustreret. En anden stor bekymring vi har er, hvordan det vil påvirke vindstrømmene omkring bygningen - vil vi få de udfordringer Ørestaden slås med? Skyggediagrammerne kan vi heller ikke bruge, da vores boliger er helt anderledes end materialet der er udsendt. Hvis NPV bekymrer sig så meget om CO2, så kunne de da starte med at bygge det hele i træ, og med mere grønt - eller endnu bedre, anlægge et parkanlæg i stedet! 
Læs høringssvar fra Jonas Nicolajsen