Luftfoto over lokalplanområdet Postgrunden tillæg 1

Postgrunden tillæg 1 - lokalplan nr. 555-1

Lokalplanen vil justere enkelte bestemmelser i den gældende lokalplan nr. 555 Postgrunden

Høringsfrist:

1. oktober 2018
Indsendt af:
Benedikte Bodner
Dato: 1. oktober 2018
Svarnummer:
9
By:
København S
Postnr.:
2300
Det er fint at det gamle posthus/administration bevares som hotel og det forskønner også byen at posterminalen rives ned. Planen med de meget høje bygninger hører ikke til så tæt på Københavns gamle by. Udsigt til de gamle tårne, kirker og spir forsvinder og det Gamle København kommer til at ligge i et “hul”. Hvis kommunen skal bygge så højt hører det ikke hjemme så tæt på Rådhuspladsen, men bør flyttes ud i forstæderne. Hvis de planlagte kontorer bemandes som planlagt og lejlighederne alle beboes vil der blive meget trafik - ikke mindst på cykelstierne i området som i forvejen ikke er til at færdes på i myldretiden. Friarealerne, omkring bygningerne, mener jeg også, ikke er store nok til så meget trafik,som der er planlagt.
Læs høringssvar fra Benedikte Bodner
Indsendt af:
Charlotte Castenschiold
Dato: 1. oktober 2018
Svarnummer:
8
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Castenschiold advokater
By:
København K
Postnr.:
1123
Se venligst vedhæftede høringssvar på vegne medlemmerne af E/F Bernstorffsgade 23 & 23 A
Læs høringssvar fra Charlotte Castenschiold
Indsendt af:
Vesterbro Lokaludvalg
Dato: 28. september 2018
Svarnummer:
7
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Vesterbro Lokaludvalg
By:
Kbh. v
Postnr.:
1758
Vesterbro Lokaludvalg har tidligere fremsendt høringssvar om forslag til bebyggelsen på Posthusgrunden. Vestebro Lokaludvalg gav udtryk for, at der er tale om en alt for massiv bebyggelse. I kommuneplanen er der fastsat en bebyggelsesprocent på 185, i det nye projekt er der tale om en bebyggelsesprocent over 480. Selvom der er tilføjet visse arkitektoniske kvaliteter, så er der tale om et alt for massivt byggeri så tæt på den lave indre by. Da der i beregningen af bebyggelsesprocenten I lokalplan nr. 555 angives, at visse bygningsdele kan fratrækkes, hvilket ikke er i overensstemmelse med bygningsreglementets beregningsregler omformuleres den pågældende bestemmelse, således at det i stedet muliggøres, at de pågældende bygningsdele kan etableres ud over den maksimale bebyggelsesprocent, såfremt det er begrundet i særlige arkitektoniske, miljømæssige, rekreative, energimæssige eller funktionelle hensyn. Vesterbro Lokaludvalg er af den opfattelse, at denne bestemmelse, som fastlægges i §5 ”Byggeriets omfang og placering” er alt for bredt formuleret, således at rigtig mange tilføjelser til den i forvejen alt for høje bebyggelsesgrad kan foretages, således at bebyggelsesprocenten reelt yderligere forhøjes. Formuleringen i § 5 bør være helt anderledes præcis og restriktiv. Tillægget bør derfor ikke vedtages, som det ligger nu efter Vesterbro Lokaludvalgs opfattelse, men præciseres. Det er for Vesterbro Lokaludvalg vigtigt, at der ikke med denne formulering kan bygges, således at der reelt lægges hindringer i vejen for borgernes færden på området, herunder at Det grønne Stræde gennem bebyggelserne fuldt ud fastholdes. Venlig hilsen Thomas Egholm Formand for Vesterbro Lokaludvalg
Læs høringssvar fra Vesterbro Lokaludvalg
Indsendt af:
Metroselskabet I/S
Dato: 25. september 2018
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Metroselskabet I/S
By:
København S
Postnr.:
2300
Se venligst vedhæftede bilag.
Læs høringssvar fra Metroselskabet I/S
Indsendt af:
birgitte thylstrup
Dato: 17. september 2018
Svarnummer:
5
By:
KBH S
Postnr.:
2300
Det er så trist, at der udvikles på bekostning af de steder, som KK samtidig har travlt med at fremhæve og flashe. Bølgen og Havneparken benyttes som trækplaster og salg af byen som grøn og åben - samtidig med, at der nu bygges i en højde, der igen tager sollys fra de selv samme områder. Hvad regnes der med? At fremtidige somre og vejr bliver så varmt, at solens stråler ikke betyder noget for udeliv? Det er at gøre grin med folk, og det trækker i den grad fra ift. troværdighed.
Læs høringssvar fra birgitte thylstrup
Indsendt af:
Susan Bjerre Brinck
Dato: 12. september 2018
Svarnummer:
4
By:
København V
Postnr.:
1601
Det er væsentligt at der tages stilling til antal alkoholbevillinger i området. Samtidig må der tages stilling til hvor mange bevillinger der må have helt eller delvist åbent om natten samt fordeling på udeservering (og til hvor længe) og barer adskilt fra hoteller. Emnet er væsentligt, fordi vi generelt savner en helhedsplan for hvordan København skal udvikle sig vedr. dette forhold. Man savner også en konkret plan for hvordan området tænkes at indgå i generel turismeservicering: antal hoteller fordelt hvor og med hvilke faciliteter. Disse planer må ved præcisering afspejle det forhold, at der i forvejen er alt for mange alkoholbevillinger i Indre By og brokvarterer. Det man i virkeligheden kunne forestille sig var en præambel, hvori man præciserer visionen for netop dette område som en del af Indre Bys helhed. Sådanne politiske planer og præambler må fremadrettet være bindende for tildeling af alkoholbevillinger og ansøgninger der ændrer kvarteret fra den besluttede vision som er udtrykt i præamblen.
Læs høringssvar fra Susan Bjerre Brinck
Indsendt af:
Mette Devantier
Dato: 10. september 2018
Svarnummer:
3
By:
København V
Postnr.:
1577
Københavns kommune slap ikke afsted med at godkende et størrelsesmæssigt ulovligt byggeri på postgrunden, men i stedet for at kræve byggeriet tilpasset den i forvejen meget generøse lokalplan, så har Teknik og miljø udvalget bedt Teknik og miljø forvaltningen lave et tillæg for at lovliggøre sagen. Her knækker filmen jo helt.. Der er ingen uvildige, der vurderer forløbet, beslutningerne og det lovmæssige grundlag. Alt foregår indenfor rådhusets vægge og tilpasses tydeligvis efter forgodtbefindende. Det kan umuligt være i overensstemmelse med forvaltningsloven, og jeg håber i den grad, at det får konsekvenser. Jeg har ikke længere tillid til, at Københavns kommune på lovlig og forsvarlig vis kan administrere det hverv, de er pålagt. Det er dybt kritisabelt, direkte provokerende og en hån mod os almindelige borgere, at love og regler bøjes og tilpasses, når det handler om erhvervsmæssigt byggeri i København. Der er vedtaget en lokalplan - overhold den! Der skal ikke være særbehandling, og I skal ikke have lov til at skrive jer ud af jeres fejl. Det er uprofessionelt og useriøst.
Læs høringssvar fra Mette Devantier
Indsendt af:
Stine Aa
Dato: 10. september 2018
Svarnummer:
2
By:
København S
Postnr.:
2300
Til Københavns Kommune! Jeg vil IKKE bakke op om højere bebyggelsesprocent. Det er rigeligt og alt for voldsomt byggeri som allerede er vedtaget. Kommer der en officiel høring, hvor vi mundtligt kan ytre vores mening? Mvh Stine
Læs høringssvar fra Stine Aa
Indsendt af:
Mette Ørnstrup Larsen
Dato: 10. september 2018
Svarnummer:
1
By:
København s
Postnr.:
2300
Jeg kan ikke bakke op om en højere bebyggelsesprocent, som kan medføre at bebyggelsen bliver endnu højere.
Læs høringssvar fra Mette Ørnstrup Larsen