Vigerslev Allé 1C

Ansøgning om nedrivning af bevaringsværdig garagebygning ved Vestre Fængsel

Høringsfrist:

22. juni 2018
Indsendt af:
Thomas Rasmussen
Dato: 14. juni 2018
Svarnummer:
10
By:
København
Postnr.:
0000
Alle andre høringssvar udtrykker, at bevaringsværdighed bør tages seriøst, og det kan jeg sagtens forstå. JJW og Kriminalforsorgens vurdering er at det udpegede sted er det "bedst egnede" til retsbygningen. Jeg mener, at det er umuligt at kommenteret på andet end bevaringsværdiheden, idet der ikke fremføres noget argument for det udpegede sted. Dermed bør Københavns Kommune, hvis det er i dennes interesse at høre borgerne, vedhæfte sagens kerne og argumenterne for hvorfor retsbygningen skal ligge på det udpeget sted. Man kan simpelthen ikke få en kvalificeret debat på baggrund af høringsmaterialet. Flere andre høringssvar foreslår stedet mod øst, hvor der ifølge Google Maps er opført et telt. Jeg kan komme med byd på hvorfor Kriminalforsorgen ikke foreslår dette sted, også af arkitektoniske bevaringsværdige grunde, men bør jeg selv begive mig ud og lave en analyse? Skal jeg selv gisne om de argumenter som der ligger til grund for høringen?
Læs høringssvar fra Thomas Rasmussen
Indsendt af:
Christoffer Skovmose
Dato: 10. juni 2018
Svarnummer:
9
By:
Copenhagen
Postnr.:
2300
Der er antageligvis gode alternativer til det nye projekt, og den bevaringsværdige bygning bør bevares.
Læs høringssvar fra Christoffer Skovmose
Indsendt af:
Henning Bakke Jensen
Dato: 10. juni 2018
Svarnummer:
8
By:
Copenhagen
Postnr.:
1620
Det skal altid overvejes grundigt om der er mulighed for at bevare en bygning af høj bevaringsværdi, herunder undersøge og dokumenterer om, og i fald hvorfor, det ikke er muligt at integrere den nye funktion i den eksisterende bygning som søges nedrevet. Garagen/værkstedet er en velproportioneret del af det oprindelige byggeri til Vestre Fængsel og besidder en værdi for stedet. Umiddelbart sydøst for garagen (Se billedet til høringen) er der opført en anonym stålbeklædt lagerbygning, som muligvis er af nyere dato, og muligvis tænkt som erstatning for den bygning der søges fjernet af hensyn til den nye retssal. Har fængselsvæsnet undersøgt om arealet som det metalbeklædte skur er opført på kan benyttes som byggegrund for den nye retsbygning i samspil med det oprindelige byggeri mellem Vigerslev Allé og perimeter ringmuren?
Læs høringssvar fra Henning Bakke Jensen
Indsendt af:
Kjeld Keller
Dato: 24. maj 2018
Svarnummer:
7
By:
København sv
Postnr.:
2450
Det er meget nemt, hvis man forstår betydningen af ordet, bevaringsværdig, altså det er besluttet at denne bygning har kvaliteter som det er værd at bevare, derfor lev nu op til de beslutninger der er taget og lad det ikke gå som med Slagtergårdene.
Læs høringssvar fra Kjeld Keller
Indsendt af:
Søren
Dato: 24. maj 2018
Svarnummer:
6
By:
København N
Postnr.:
2200
En så smuk og klassisk bygning, der oveni købet er erklæret bevaringsvædig, skal naturligvis ikke nedrives. Det vil være i orden med mig, om man anvender bygningen til andre formål (ex. kontorer), så længe den udvendigt bevarer sit udseende. Så mit svar er et klart NEJ.
Læs høringssvar fra Søren
Indsendt af:
Nils Viga Hausken
Dato: 23. maj 2018
Svarnummer:
5
By:
København V
Postnr.:
1676
Det er stærkt beklageligt at forslag om nedrivning av verneværdige bygninger fremsættes. I min tid på Vesterbro, 26 år, er mange historiske miljøer og bygninge slettet. Slagtergårdene står for tur og erstattes af et armodigt historieløst byg. Historien slettes, også arkitekturhistorien, samtidig som verbærdige facader får klasket altaner på for at give Københavns kommune ekstra indtægter i form af højere ejendomskatter. Ret fiks metode fra kommunens side, men fravær af æstetisk faglighed udhuler byens særpræg så den kommer til at ligne Klondyke. Garageanlægget ved Vestre Fængsel er med til at danne en helhed i samspil med det øvrige kompleks. Det er en meget smuk bygning med høje æstetiske kvaliteter der er med til at fortælle en samlet historie. Et garageanlæg kan formelt virke til at være en undseelig bygning, men ydmyge bygninger har sandelig også plads i arkitekturhistorien, såvel som bydelens ditto. Bevar, og ophær med at gøre bydelen fattigere end hvad I allerede har gjort.
Læs høringssvar fra Nils Viga Hausken
Indsendt af:
Mark Pedersen
Dato: 23. maj 2018
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
#LadKøbenhavnBestå
By:
København S
Postnr.:
2300
Nej. Med en bevaringsværdig bygning i kategori 3 så tæt på fængslet/en del af det gamle kompleks, ønskes det ikke at en sådan bygning rives ned. Der er forståelse for ønsket om anden bygning der kan varetage opgaver der er besværliggjort dags dato - men nedrivning af denne bygning er ikke en løsning jeg kan stå inde for. Dette vil, om man vil det eller ej, skabe en glidebane hvor bevaringsværdige bygninger rives ned. Idag bliver bygninger som lokalområdet ønsker bevaret revet ned, og dette skal ikke yderligere gå ud over et gammelt kompleks som her. Igen; bevar bygningen
Læs høringssvar fra Mark Pedersen
Indsendt af:
Hanne Bengaard
Dato: 23. maj 2018
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
Arkitekturelsker
By:
København V
Postnr.:
1620
Jeg foreslår, at bygningen med høj bevaringsværdi bevares. I stedet kan retssalsbygningen lægges til højre for garagen på fotoet, hvor der ligger et ikke så interessant pavillonbyggeri.
Læs høringssvar fra Hanne Bengaard
Indsendt af:
Martin Hjort andersen
Dato: 23. maj 2018
Svarnummer:
2
By:
København K
Postnr.:
1256
Hvis meningen med, at en bygning er bevaringsværdig, og ikke bare være et begreb man bruger på skrømt, må dette tages alvorligt
Læs høringssvar fra Martin Hjort andersen
Indsendt af:
Hanne Bengaard
Dato: 23. maj 2018
Svarnummer:
1
Virksomhed / Organisation :
Borger
By:
København V
Postnr.:
1620
Til Københavns Kommune, Bygningen er en meget fin bygning, der med spillet i murstenene passer sammen med hovedbygningen af arkitekt Fenger. Deraf selvfølgelig også den høje bevaringsværdi. At rive denne lille fine bygning ned ville være synd og skam. Jeg vil derfor gøre indsigelse mod planerne. Der må kunne findes et andet sted til dette. Mere generelt vil jeg sige, at Københavns Kommune for tiden filer utroligt mange skiver af den pølse, der hedder oprindeligt arkitektur med bevaringsværdi på Vesterbro. Vi skal passe på de fine bygninger med høj historisk og arkitektonisk værdi. Slagtergårdene er det seneste eksempel herpå, og nu denne garagebygning. Jeg savner en overordnet stillingtagen til, hvad der skal bevares. Som det er nu virker det, som om Københavns Kommune kører med bind for øjnene fra den ene ad hoc beslutning til den næste. Måske en opgave for en stadsarkitekt?
Læs høringssvar fra Hanne Bengaard