Thoravej 20

Ansøgning om tilladelse til at opføre en 3½ etages beboelsesbygning på 720 m² bruttoetageareal, samt en stor fælles parkeringskælder.

Høringsfrist:

10. november 2016
Indsendt af:
Anders Tønning Sørensen og Helene Ann Shoesmith Sørensen
Dato: 10. november 2016
Svarnummer:
7
Vedhæftede filer: 1
By:
København NV.
Postnr.:
2400
Høringssvar vedr. Sagsnummer: 521382~001 Matrikelnummer: 6hx UT, Kbh. Ejendomsadresse: Thoravej 20 Ejendomsnummer: 567338 Fra Anders Tønning Sørensen og Helene Ann Shoesmith Sørensen, Provstevej 11 st. 2400 København NV Som bagnaboer til det planlagte byggeri på Thoravej 20, vil vi gerne have vores bemærkninger med. Den del af vores lejlighed der vender ud mod gården, vil lysmæssigt blive generet af byggeriet, især sidst på dagen hvor vi er hjemme fra arbejde, ligeledes vil udsynet fra lejligheden blive forringet, da en del af himmelen vil forsvinde og blive erstattet af en bygning, som vil fremstå som en kæmpeklods oven over og ved siden af Thoravej 18B. Dette ovenikøbet efter at nybyggeriet på Provstevej, som ligeledes dispenserer fra lokalplanen har taget udsigten og lysindtaget fra tre af vores lejligheds vinduer fordelt på to af tre rum. Vores brug af fælles gård vil blive generet lysmæssigt af byggeriet, og med en nabomur på kun 2 meter, vil der fra dækket over den hævede kælder på 1,25 m, være frit udsyn til vores gård, som der også vil være fra byggeriets tagterrasse og lejlighederne fra gårdsiden. Derfor gør vi indsigelse over dispensation for: - overskridelse af 2-3½ etage i højden, med hævet kælder og tagterrasse vil det virke endnu højere også fra gårdsiden. - fravigelse fra kravet om friareal på 60 %, af boligetagearealet, det er ikke er i orden at dispenserer fordi der er private tagterrasser og en altan. - manglende parkeringsplads, der er ikke belæg for at påstå, at de kommende beboere kun vil have en’ bil. Der er i forvejen mange biler i gaderne thoravej og provstevej Kommunen kan dispensere fra lokalplanen, men skal ikke, derfor er det vores opfordring at dispensationerne trækkes tilbage og at borgerrepræsentationen bryder den lange tradition for at skide på kvarterets beboer og rent faktisk begynder at lytte til vores bekymringer og ønsker. I har for ikke særlig længe siden, på trods af massive indvendinger, valgt at dispensere røven ud bukserne på et byggeri på Provstevej, mindre en end spytklat fra det nye sted. Vi så gerne, at der blev bygget billige kommunale almene familielejligheder eller prioriteret plads til grønne åndehuller hvor kvarterets beboer kan mødes, men endnu engang er der tale om byggeri der på ingen måder tilgodeser kvarteret. De rige har masser af steder at bo. Det er almindelige arbejdende mennesker, studerende, arbejdsløse og syge der klemmes ud af København. Gør i stedet plads til at kvarterets familier kan blive boende i Nordvest – også når de får mere end ét barn. Vi ved godt det er fuldstændigt ligemeget hvad vi skriver, i gør alligevel hvad der passer jer, men nu har vi gjort vores demokratiske pligt.
Læs høringssvar fra Anders Tønning Sørensen og Helene Ann Shoesmith Sørensen
Indsendt af:
Lotte Molsing
Dato: 10. november 2016
Svarnummer:
6
Virksomhed / Organisation :
Kirkens Korshær
By:
København N
Postnr.:
2400
Kirkens Korshær udfører socialt arbejde på hjørnet af Kæmnervej og Thoravej. Med mange mennesker i området i mange timer af døgnet, er vi betænkelige, om facadevinduer mod Kæmnervej kan være til gene for begge parter – både socialt udsatte, som kan opleve at blive overvåget og nye beboere, som føler sig generet af sociale aktiviteter og indsatser. Vi vurderer, at byggeriet vil fremstå alt for højt i forhold til byhusene overfor. Det hævede fælles opholdsareal 1,25 over terræn vil fremstå meget dominerende og vil ikke indbyde til fællesskab i lokalområdet, men skabe indtryk af yderligere privatisering og adskillelse i højere grad, end hvis fællesarealet var i terræn.
Læs høringssvar fra Lotte Molsing
Indsendt af:
Kim Lykkegaard
Dato: 10. november 2016
Svarnummer:
5
By:
København
Postnr.:
2400
Høringssvar vedr. Sagsnummer: 521382~001 Matrikelnummer: 6hx UT, Kbh. Ejendomsadresse: Thoravej 20 Ejendomsnummer: 567338 Fra Kim Lykkegaard, Provstevej 11A st.tv. 2400 København NV Som bagnabo til det planlagte byggeri på Thoravej 20, vil jeg gerne have mine bemærkninger med. Den halvdel af min lejlighed der vender ud mod gården, vil lysmæssigt blive generet af byggeriet, især sidst på dagen hvor man er hjemme fra arbejde, ligeledes vil udsynet fra lejligheden blive forringet, da en del af himmelen vil forsvinde og blive erstattet af en bygning, som vil fremstå som en kæmpeklods oven over og ved siden af Thoravej 18B. Vores brug af fælles gård blive generet lysmæssigt af byggeriet, og med en nabomur på kun 2 meter, vil der fra dækket over den hævet kælder på 1,25 m, være frit udsyn til vores gård, som der også vil være fra byggeriets tagterrasse og lejlighederne fra gårdsiden. Derfor gør jeg indsigelse over dispensation for: - overskridelse af 2-3½ etage i højden, med hævet kælder og tagterrasse vil det virke endnu højere også fra gårdsiden. - fravigelse fra kravet om friareal på 60 %, af boligetagearealet, det er ikke er i orden at dispenserer fordi der er private tagterrasser og en altan. - manglende parkerings plads, der er ikke belæg for at påstå, at de kommende beboere kun vil have en’ bil. Kommunen kan dispensere fra lokalplanen, men skal ikke, derfor er min opfordring at dispensationerne trækkes tilbage, det kan ikke være rigtigt af man dispenserer for kun at tilgodese spekulanter, hvis eneste formål er at tjene så mange penge muligt. Måske skulle der bare fjernes en etage, og en eller to lejligheder, og så grave kælderen længere ned, for at få et acceptabelt byggeri.
Læs høringssvar fra Kim Lykkegaard
Indsendt af:
Kim Boesen
Dato: 10. november 2016
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
Ejerforeningen Kæmnervej 4-6-8
By:
København NV
Postnr.:
2400
Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byggesag: 521382-001 eDoc: 2016-0062854 Matr.: 6hx UT, København Bemærkninger/ indsigelse til påtænkt byggeri Thoravej 20 Ejerforeningen Kæmnervej 4-6-8, har følgende kommentarer til påtænkt byggeri på Thoravej 20. Foreningen har bemærket at der er mange afvigelser fra Lokalplanen for området. Ejerforeningen har valgt at kommentere følgende punkter: 1. Hegn / skel til Kæmnervej 4-6 (6hz) Forslaget med skelhegn (gl. brandmur mellem Thoravej 20 og Kæmnervej 4/6) på 200 cm vil blotlægge eksisterende tagkonstruktion til cykelparkering i gården (Kæmnervej 6) med 40-50 cm. Det fremgår ikke hvorledes hegn forventes afsluttet i toppen. Visuelt vil hegn på 200 cm skæmme udsigten fra Thoravej 20 ind mod Kæmnervej 6, da halvtag vil være synligt. Det samme gør sig gældende vedr. planlagt miljøstation på Thoravej 20 (planlagt til 220 cm). Eksisterende hegn i gården mod Provstevej 13 er 240 cm. Afslutningsvis bemærkes at hævet grundplan på husene på 125 cm giver øget indblik i gård (Kæmnervej). Løsningsforslag: Højden på skelhegn sættes til 250 cm, afsluttes med en zinkafdækning. Fordele: harmonisk overgang mellem de 2 ejendomme harmonisk set fra gården i Kæmnervej mod Provstevej og Thoravej zinkafdækning vil matche begge ejendommes materialevalg lysindfald skønnes ikke at påvirke nybyggeri på Thoravej i væsentlig grad, da dette er hævet 125 cm over gadeplan indbliksgener fra gård reduceres 2. Omkostninger i forbindelse med reduktion af brandvæg/ skel I forbindelse med nedrivning af brandvæg, samt etablering af mur, forventes det at bygherre afholder disse omkostninger 100%, da det er bygherre der foretager ændring af eksisterende konstruktion. Vedligeholdelse efter etablering afholdes af hver ejerforening, således at Kæmnervej 4-6-8 står for denne i egen indergård. (tilsvarende for Thoravej 20) 3. Behovsanalyse parkeringsbehov Det offentlige vejareal, hvorpå der kan parkeres lovligt (Thoravej/ Kæmnervej) benyttes allerede i dag fuldt ud. Det bemærkes ligeledes at i gården Kæmnervej 6-8 er erhverv/ værksted, hvorfor det er nødvendigt at friholde en del af Kæmnervej mod Kæmnervej 4 (sikre mulig adgang af større genstande) Tages der højde for dette og færdselsloven er det tvivlsomt om der er 6 offentlige parkeringspladser, dette er nærmere 3-4. Med venlig hilsen Ejerforeningen Kæmnervej 4-6-8 John L. Petersen, formand Marion Fortat, Torsten Andreasen Geert Borch-Jensen Jess Lousen Kim Boesen
Læs høringssvar fra Kim Boesen
Indsendt af:
Jannick Schleicher
Dato: 9. november 2016
Svarnummer:
3
By:
NV
Postnr.:
2400
Indsigelse mod dispensation på Thoravej 20, 2400 Kbh. NV. Teknik- og miljøforvaltningen Center for bygninger Njalsgade 13, Postboks 416 1504 København V bygninger@tmf.kk.dk Sagsnr - 521382.001 eDoc - 2016-0062854 Matrikelnr - 6hx UT, Kbh. Ejendomsadresse - Thoravej 20 Ejendomsnr - 567338 Indsigelser imod dispensationer vedr. byggeriet på Thoravej 20. Vi bor som den tætteste nabo til byggeriet på Thoravej 20, og vores holdning burde tælle en del i jeres samlet vurdering. Vi har ikke noget imod, at der bliver bygget nye boliger i området, men vi har noget imod at der gang på gang bliver givet dispensationer til lokalplanen. Efter vores mening er en lokal plan lavet for at have nogle retningslinjer for hvad der må bygges og i hvilken højde. Grunden til at bygherren ønsker at bygge højere og større, er kun fordi de kan indbringe en større salgspris for lejlighederne, og det er ikke fair at vi (naboer) skal straffes fordi der er nogle penge bagmænd der skal have større profit. Jeg kan forstå at der allerede er blevet solgt en del af lejlighederne, og dette undre mig da de vel ikke har fået lov til at opføre bygningen, da den på en række punkter ikke overholder lokalplanen. Vi ønsker at I / De sørger for at følgende punkter overholder lokalplanen. 1. Bagsiden/siden af den eksisterende bygning som vender ind mod Thoravej 18B bibeholdes i den nuværende højde på ca. 4m, denne mur udgør vores væg og har stået der i rigtig mange år. Vi ønsker ikke en mur på kun 2m, specielt da der på bagsiden af den nye bygning bliver en hævet terrasse som er 125cm høj, så dem der sidder på deres terrasse har direkte kig ind i vores gård, så vi intet privatliv har tilbage. 2. Vores bygning er et selvstændigt hus i en andelsforening i 2 etager, som ude i siden er 535cm, og den nye bygning som kommer til at ligge klods op af vores er planlagt til 1320cm (4,5 etage), dette kommer til at virker som en ”kæmpe” klods, op af vores dejlige hus, vi ønsker at der kun bliver bygget i de tilladte 3,5 etager, så vi kommer ”ned” omkring 10m. Selv om dette er også er stort. I skal regne med at næsten hele bagsiden bliver et stort glasparti, som har ned kig direkte i vores gård / have. I skriver i jeres materiale at ”Trappehusene er holdt tilbage fra facadelinjen. Derved fremstår facaden i kun 3 etager”, dette mener vi ikke er korrekt da der er 3 hele etager, en halv til kælder og en halv til rækværk på tagterrassen, så efter vores mening vil det fremstå som 4 etager. 3. Vedr. friareal så ønsker vi at gældende regler overholdes, og at der bygges mindre, så der er plads til det lovlige friareal. 4. Vedr. P pladser, så mener jeg det bliver et stort problem, da det allerede nu er svært at finde en plads om aftenen, og godt nok bliver der 6 pladser i den nye p kælder, men der forsvinder også en fra gaden, der hvor op/ned kørsel skal laves, og jeg vil gå ud fra at når det er lejligheder der koster 4,5-5 millioner, er det lidt mere velstillet familier der køber dem, og at en del af dem har 2 biler. Her skal også tages højde for at i tidligere har givet dispensation til manglende p pladser til byggeriet af de nye ungdomsboliger på den anden side af vejen, så jeg ser et stort problem fremadrettet. Kort fortalt ønsker vi blot at i som kommune overholder de regler som i selv har lavet, og ikke gang på gang giver dispensation, blot fordi der er nogle investorer der skal tjene nogle ekstra penge på nybyggeri. Med venlig hilsen Jannick Schleicher & Karina Rasmussen Thoravej 18B 2400 NV Js@tuxen 61616000
Læs høringssvar fra Jannick Schleicher
Indsendt af:
Anna Stina Schack
Dato: 9. november 2016
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
By:
København NV
Postnr.:
2400
Indsigelsen er tilføjet som PDF fil.
Læs høringssvar fra Anna Stina Schack
Indsendt af:
Jesper Gotthelf
Dato: 27. oktober 2016
Svarnummer:
1
By:
Kbh N
Postnr.:
2200
Jeg synes, at projektet ser rigtig fint ud. Jeg håber, at bygningerne er projekteret med henblik på, at den globale opvarmning sandsynligvis vil give flere kraftige regnskyld . Her tænker jeg på dimensionering af kloakker og nedløbsrør. Jeg er lidt betænkelig ved at taget udføres med tagpap. Jeg ville synes , at en bygning som vel skal være en del af København i mange år fortjener et kvalitetstag og måske også tagterasser . Men en god udnyttelse af en plads som længe har været ubenyttet. Held og lykke.
Læs høringssvar fra Jesper Gotthelf