Som beboere præcis overfor det planlagte byggeri er dette mildest talt en katastrofe. Vi er en børnefamilie (2 børn) som har valgt netop dette sted pga. af dets placering for enden af Digevej og med masser af grønne omgivelser. Vi var meget omhyggelige med at undersøge lokalplanen for netop at undgå at få høje bygninger "lige ned i hovedet". Med denne plan som kommer helt urimeligt ind og forstyrrer et iøvrigt velgungerende område, føler vi nærmest at vi er blevet eksproprieret - blot uden mulighed for at blive kompenseret. En slags stavnsbinding påført os fra kommunen.
Det er fint, at man vil renovere Sundbygård, men at området skal "åbnes" ud til dels Solstriben men også de øvrige lukkede veje forekommer som et politisk korstog med ref. til et valgløfte fra en tidligere overborgmester. Det virker helt uigennemtænkt, at man for at skaffe ca. 60 nye almene lejeboliger fuldstændig ødelægger områdets infrastruktur, når der står massevis af lignende KAB-boliger tomme overalt i KBH.
Nu ønsker kommunen så at blande børnefamilier med psykisk syge uden overhovedet at overveje konsekvensen heraf. Det er naturligvis aldeles utrygt og ubehageligt at vide, at der ifølge planen er fri og åben adgang fra psykiske patienter og lige ud til vores forhave og parkeringspladshvor vores børn idag kan lege frit og uforstyrret.
Udover de personlige konsekevnser for os, har forslaget endvidere en række generelle- og alvorlige problemer:
1. Unødvendig vejforbindelse
Den første anke er imod etableringen af en vejforbindelse til Nordre Digevej, da den vil ødelægge områdets trygge, stille karakter med blinde veje.
I Solstriben bor fortrinsvis børnefamilier – både på Digevej og på Nordre Digevej – som bevidst - som vi selv - har valgt at slå sig ned her, netop fordi der ikke er gennemkørende biltrafik i området. Uanset om den foreslåede vejforbindelse fra Sundbygård ville lede biler ad Nordre Digevej eller – som nogen har foreslået - Digevej vil det være voldsomt ødelæggende for kvarteret.
Vi mener ikke, at der overhovedet er behov for denne vejforbindelse, når der er en velfungerende, lysreguleret adgang til og fra Sundbygård fra Røde Mellemvej.
Vi er derimod af den opfattelse, at den foreslåede vejforbindelse ud på Nordre Digevej er et forsøg på at løse et problem, som ikke har med det reelle trafikbehov at gøre, men i stedet udspringer af, at Københavns Kommune har en PR-udfordring med at promovere den nye bebyggelse, så den ikke fremstår som en del af et lukket institutionsområde. Men det er hverken rimeligt eller hensigtsmæssigt at lade et PR-problem skabe andre problemer for de umiddelbare naboer.
2. Vedrørende andre trafikforhold
Vi forudser kaotiske trafik- og parkeringsforhold i det øjeblik, at boligerne på Sundbygård området er etableret. Vi kan allerede nu konstatere, at brugerne af den tilstødende haveforening i vid udstrækning anvender Digevej til parkering. Derfor forventer vi, at det vil ske i endnu større omfang, når byggeprojektet er færdigt.
Vi foreslår derfor, at den nuværende 3-timers parkeringszone mellem kl. 7 og 19 på hverdage udvides til 2-timers parkering mellem 7 og 21 på alle ugens dage.
Ligeledes foreslår vi, at lokalplanen sikrer parkeringsforbud på hver side af alle eventuelle adgangsstier til Digevej, så der er gode oversigtsforhold for cyklister og gående.
3. Anmassende bebyggelse
En tredje anke er, at den påtænkte bebyggelse har en meget anmassende karakter ud mod Digevej, da de vestligste bygninger i forslaget er skubbet helt frem til byggelinjen.
Det er som om, der har skullet presses flest mulige boliger ned på et område, der ikke er stort nok til at bære det.
Vi foreslår i stedet, at den vestligste række boliger sløjfes af planen, og at der i stedet gøres mere plads til de øvrige planlagte boliger, så der også kan blive mere plads til grønne arealer i det omfang, der i øvrigt præger bebyggelsen langs Digevej (Solstriben og haveforeningerne)
4. Bevarelse af det grønne hegn
I den forbindelse foreslår vi, at det nuværende grønne hegn med voldanlæg mod Digevej bevares. Det har en oplagt herlighedsværdi med et bredt frodigt grønt beplantningsbælte. Det kan dog trimmes, så det fremstår mere velplejet. Her er også en række store træer, som bør bevares.
Digevej er en privat fællesvej, og G/F Solstriben II har her ansvar for at drift og vedligeholde for en del af vejen. I forvejen deltager haveforeningen Røde Mellemvej på den af kommunen ejede nabogrund til Sundbygård endnu ikke i denne drift og vedligeholdelse selvom haveforeningen har etableret to adgangsveje til Digevej og anvender vejen i stor stil til parkering (i visse tilfælde også af lastbiler).