Nordhavn / Ny krydstogsterminal - lokalplan 443

Københavns Kommune og By & Havn har planer om at udvide Nordhavn med ca. 100 ha – det svarer til 300 fodboldbaner og betyder, at Nordhavn kan blive ca. 50 % større. Nu kan du komme med bemærkninger og input til projektet.

Høringstype

Kommuneplan

Område

Østerbro

Tidsperiode for høringen

17. january 2010

Sagsnummer

2009-67113

Indsendelsesfrist for høringssvar

17. january 2010

Høringen er lukket

Københavns Kommune og By & Havn har planer om at udvide Nordhavn med ca. 100 ha – det svarer til 300 fodboldbaner og betyder, at Nordhavn kan blive ca. 50 % større.

Med udvidelsen kan København blandt andet få en ny krydstogtkaj. Og selvom der ikke nu og her tages stilling til, hvordan området skal bruges i fremtiden, giver det på lang sigt mulighed for at udvikle flere grønne områder og byområder i Nordhavn.
 
 
Hvad skal området bruges til?
Lige nu og her er planen primært at anlægge en ny krydstogtkaj til gavn for turismen og dermed for hele hovedstadsregionen. Resten skal foreløbigt ligge uberørt hen. Men på sigt giver udvidelsen mulighed for at kabe flere grønne områder og byområder i Nordhavn.
Området omkring den nye krydstogtterminal bliver et nyt udflugtsmål for københavnere og turister med udkigstårn, mulighed for spadsereture, løb, skating og meget mere.
 
 
Bedst for miljøet 
Udvidelsen skal ske med jord fra bl.a. Cityringen, Nordhavnsvej og andre anlægsprojekter i København. Københavns Kommune har vurderet, at det er miljømæssigt mest ansvarligt at bruge jorden her i København, nærmere bestemt i Nordhavn, frem for at køre jorden ud af byen.

Hvis man i stedet valgte at transportere jorden langt væk fra byen, ville det medføre en betydelig belastning af miljøet i form af bl.a. forbrug af diesel, udsendelse af partikler og produktion af CO2. I Nordhavn kan jorden gøre gavn og på sigt skabe mere plads til både byliv og grønne områder.

Vedtaget lokalplan

Hent lokalplan nr. 443 Nordhavn/ny krydstogtsterminal som PDF 

Hent lokalplan nr. 443 med tillæg 1 og tilhørende referat

 

Ansvarlig

Center for Byudvikling Københavns Rådhus 1599 København V Tlf: 33 66 28 00

Få nyt om høringer

Abonnér