Høringssvar vedrørende Forslag til Kommuneplanstrategi 2023

Oprettet: 2. august 2023
Svarnummer:
3

Indsendt af

Stine Sørine Skeltved

Postnr.

2300

By

København

Høringssvar

Boligbehovene skal ikke dækkes af byggerier som Lynetteholmen! Byens udvikling skal ske på bæredygtig vis og i overensstemmelse med eksperternes vurdering. Oprettelsen af Lynetteholmen vil belaste klimaet. Der findes bedre og billigere løsninger til at sikre København mod stormflod, end at bygge en ø. Desuden vil bebyggelsen sandsynligvis blokere for indstrømningen af saltvand til østersøen. Anlæggelsen vil forstyrre havbundsmiljøet i alle retninger fra København, og dermed potentielt få fatale konsekvenser for flora og fauna som ålegræs, muslingebanker og torsk. Dette vil altså ske kontinuert med biodiversitetskrisen. 

 

Københavnerne skal have deres klageadgang tilbage i sagen om Lynetteholmen, som er blevet fjernet i kraft af paragraf 6 af anlægsloven. Lynetteholmen vil desuden føre til massiv lastbiltrafik gennem byer i flere årtier. Forskere anslår, at det vil føre til 72 lastbiler gennem byens gader hver eneste time i 30 år. 

Jeg er enige om, at boliger ikke skal blive de riges privilegie, men det er selvmodsigende at kalde os for "fremtidens klimavenlige hovedstad" og samtidig lægge sådanne planer for byens boligudvikling. Selve anlægningen kommer til at udlede 350.000 tons CO2 og har en masse tilhørende fossiltunge projekter, der endnu ikke er redegjort for.

 

Byens boligudvikling skal altså ske på anden vis end "fremtidens klimavenlige hovedstad" foreslår. Concito peger eksemplevis på, at boligmanglen kan løses ved at omdanne tomme erhvervsbygninger til boliger i stedet. I Region hovedstaden er der omkring 1,3 mio km2 tommer erhvervsbygninger, der i princippet er klar til at blive omdannet til boliger. Man kan desuden bekæmpe regeringens beslutning om at gøre det legalt at rive almen boliger ned. Ghettonedrivningerne medfører en destruktion af 3745 boliger.