Oprettet: 26. september 2022
Svarnummer:
257

Indsendt af

Tage Lysbo Svendsen

Virksomhed / organisation

Speciallæge

Postnr.

1556

By

København V

Høringssvar

Planen om at gøre Middelalderbyen næsten bilfri er meget prisværdig. MEN, det er et overgreb af format, når Teknik- og Miljøforvaltningen med en streg på bykortet tegner Dantes Plads ud ad Middelalderbyen, støtter anlæggelse af Q-parks p-kælder til 214 biler på Dantes Plads med ind/udkørsel hen over den meget benyttede gang- og cykelpassage - Vester Voldgade - fra Rådhuspladsen til Lille Langebro og Christianshavn.

Stop den p-kælder og dermed en stor trafikbelastning af Middelalderbyen og benyt i stedet de talrige ledige p-pladser rundt om i centrum. De er dyre, ja-vist, men flere pladser bliver ikke billigere og tiltrækker flere biler = forurening. Brug kræfterne på det, der allerede eksisterer, og gør noget effektivt for delebilerne.

Lad os huske, at København er udnævnt til UNESCO's Verdens arkitekturhovedstad 2023. Det skulle nødigt blive fejret med ødelæggelse af et af byens smukkeste byrum mellem Glyptoteket og Nationalmuseet. Der skal værnes om byens perler! Og de fredeliggjorte områder!