Oprettet: 26. september 2022
Svarnummer:
203

Indsendt af

Niels

Postnr.

1358

By

København K

Høringssvar

Overordnet er der mange og rigtig gode intentioner med planen. Det er en god idé at få åbnet gader, stræder og pladser for cyklister og gående,og få opgraderet byrummene,  men der mangler desværre en konkret redegørelse hvor meget af den frigjorte plads der vil blive brugt til udeservering fra restauranter og barer og andre kommercielle aktiviteter. Der er allerede givet tilladelse til mange nye udendørs servingsområder under Corona-pandemien, og mange af disse ser ud til måske at blive permanente??? Hvis der skabes mere plads i byrummet vil der være stor fare for at dette vil blive yderligere fyldt op med spisende, drikkende og rygende gæster - især turister og ikke-lokale gæster - fra morgen til sen nat, til stor gene for beboerene der allerede er hårdt plaget af de generøse bevillingsregler der blev indført for nogle år siden, samt det indendørs rygeforbud der har presset gæsterne ud på gaden hvor de nu sidder og står til langt på natten. En del gader og pladser er allerede så stærkt generet af støj og svineri fra restaurationslivet at de er uegnede til beboelse, og dette vil helt sikkert brede sig til flere gader og stræder rundt om i middelalderbyen.

Nedlægningen af 750 parkeringspladser ud af de i alt ca. 1.050 parkeringspladser er også meget problematisk. Hvor skal beboere i middelalderbyen parkere deres biler? Der er allerede stort pres på alle de omkringliggende områder, og beboerne i disse randområder bliver derfor også ramt af det ekstra pres fra middelalderbyens beboere når der bliver nedlagt 750 parkeringspladser herinde.

Hovedproblemet med planen er derfor, at der er stor fare for at middelalderbyen bliver yderligere forvandlet til et område for erhvervsliv, turister og gæster udefra, mens lokale beboere bliver presset ud af støj fra udeservering og larm og svineri fra nattelivet. At man heller ikke kan parkere sin bil tæt ved sin bolig vil yderligere skubbe til den igangværende og sørgelige udvikling at bykernen bliver uden beboerliv og kun  handler om butiks- og restaurationsomsætning, liv og glade dage, og øget turisme. Derved mister Københavns centrum sin særlige sjæl, og den hårfine balance mellem lokale beboere, erhversdrivende og turister/gæster, og kommer til at ligne enhvert andet bycentrum som vi kender det fra mange europæiske storbyer hvor der ikke er noget lokalt liv, men kun liv omkring butikker og gå-i-byen. Lad os tage vare på Købehavn historiske arv og sjæl!