Oprettet: 26. september 2022
Svarnummer:
262

Indsendt af

Nana Nørgaard

Postnr.

1453

By

København K

Høringssvar

Jeg er født i Skt Peders Stræde, jeg har været barn og ung i Pisserenden, i dag bor jeg her igen med min kæreste og mine to børn. Det særlige ved området er, at her bor mennesker. Mennesker som ikke bare flytter, når det "vilde liv" i byen skiftes ud med egen græsplæne og garage i provinsen, men som vil kvarteret og hinanden. Det er trygt for børn og gamle og os midt imellem, og det gør området til noget ganske særligt.
Men gør man det sværere for beboere at leve i Indre By med alt, hvad det indebærer - f.eks søvn, dagligvareforrerninger og parkering - så ryger kvarterets sjæl, og det bekymrer mig.

Vi vil ikke have udvidet udeservering - det kalder på endnu mere fest og larm i gaderne.

Vi vil ikke have gågader - de små specialbutikker lukker uden biltrafikken, og vi får kædeforretningerne og deres grimme tøjstativer ude på gaderne. Hvis ikke butikkerne bare får lov at stå tomme, som de gør på Strøget og i Købmagergade - det kunne også meget vel være udfaldet. 
 

Vi vil ikke have flere barer. Rekom ejer hele Vestergade - det frygteligste, mest voldelige uudholdelige sted i byen, hvor unge mennesker drikker sig så stive, at de brækker sig og blackouter nedenfor vores vinduer.

Vi er IKKE imod barer og et festligt natteliv - det er en del af kvarteret og har altid været det. Men det har taget overhånd og gør intet godt for byen. Hverken beboere eller de turister, som det lader til, at I ønsker skal fylde byens gader, har lyst til at vade rundt i opkast. Det er heller ikke sjovt at sende sine børn i skole med bræk under skosålerne. 

Indre By's beboere har prøvet at råbe kommunen op omkring de her ting MANGE gange - er det nu, I lytter, eller ignorerer I endnu engang os, der bor i byen? Som ikke bare kommer her for at tjene penge eller drikke sig fra sans og samling.

Jeg har været et trygt barn i et festligst kvarter, og en festlig ung kvinde i et kvarter med nogle fantastiske barer (ikke dem i Vestergade). I dag er jeg 34 år, og elsker at se mine børn vokse op i et kvarter, hvor vi passer på hinanden og har lyst til at leve. Men det bekymrer mig, når Københavns Kommune gang på gang ignorerer os på bekostning af barer og turisme.

 Lyt til os. Det ville være fedt.

Tak.

Nana