Oprettet: 26. september 2022
Svarnummer:
270

Indsendt af

Lise Brink Andersen

Virksomhed / organisation

Bestyrelsesmedlem i Grønnegade Kvarters Beboerforening

Postnr.

1104

By

København K

Høringssvar

Danmarks Restauranter og Caféer (DRC) hilser Byrums- og trafikplanen velkommen med et stort og inderligt ønske om at omdanne Ny Adelgade og Grønnegade til en såkaldt "grøn oase", hvor hele kvarteret skal lukkes totalt for trafik og omdannes til et område baseret på udeservering. Det er ikke det de skriver ligeud, men det er nemt at læse mellem linjerne.

Hvorfor lige præcis Grønnegadekvarteret udpeges må stå hen i det uvisse, men DRC varetager naturligvis deres medlemmers interesser, hvor vores beboerforening varetager beboernes interesser.

Beboernes interesse er så absolut ikke at blive indsat som statister i en kalkuleret plan, hvor vi vil blive omringet af endnu mere støj end det, vi allerede er tvunget til at leve med nu. Vi ønsker ikke, at vores kvarter indlemmes med et yderligere og mere intensivt natteliv.

DRC skriver selv: "uden dog at facilitere gadefester som generer både beboere, det professionelle natteliv og øger behovet for politiressourcer, natteværter mv."

Men det er jo lige præcist det, som kvarterets beboere allerede lever med nu - og oven i hatten endda endnu mere, hvor især udvidet udeservering genererer med støj på over 70 dB! Hvordan kan DRC tro, at ved lukning af vores kvarter, vil støj, nattefester og larmende udeserveringer forgå på en stille og rolig måde?

Man burde næsten foranledes til at tro, at ingen af DRC's bestyrelse har befundet sig i fx Ny Adelgade en fredag nat kl. 2.?

DRC skriver at i en Epinion "angiver mere end halvdelen af beboerne i indre by, at de netop har tilvalgt at bo i byen pga bl.a. pulsen". I samme afsnit står der: "Hele 74 procent angiver endda at det indre København ville være det sted de ville vælge, hvis de skulle bosætte sig igen"

Spørgsmål - hvordan kan man lave en undersøgelse fra beboere, som iflg DRC bor i byen og samtidig oplyser, at de vil flytte tilbage?

Den undersøgelse, som retvisende beretter om beboernes mening, kan ses i Indre By Lokaludvalgs høringssvar nr. 232. Den vil jeg anbefale DRC og Københavns Kommune nærlæser.

Så tak for tilbuddet, men beboerne i vores kvarter har intet ønske om et lukket og tivoliseret kvarter.

Det håber vi også Københavns Kommune har fuldt forståelse for. Ikke mindst, når det gælder skatteborgernes livskvalitet, hverdagsliv og helbred!