Oprettet: 21. maj 2021
Svarnummer:
35

Indsendt af

Jakob Juhl Pedersen

Virksomhed / organisation

DGI Storkøbenhavn

Postnr.

1552

By

København V

Høringssvar

DGI Storkøbenhavn er grundlæggende af den overbevisning at Tingbjerg med de nuværende udviklingsplaner kan blive et attraktivt sted at bo for både de nuværende beboere og for de mange nye borgere, som i de kommende år vil bosætte sig i bydelen.

Gode rekreative muligheder i den omkringliggende natur og relativt gode idrætsfaciliteter (hal, svømmehal og idrætspark) er gode forudsætninger for et aktivt fritidsliv. Vi ønsker at bakke op om bydelen og gør i den forbindelse opmærksom på aftalen mellem Kultur og Fritidsudvalget og DGI Storkøbenhavn om 10.000 flere børn og unge i forening, der omfatter udvikling af idrætshelhedsplan for Tingbjerg Idrætspark. Et arbejde der pågår og forventes færdigt til sommer.

 

Vi har forståelse for rækkefølgeplanen men nedenfor forholder vi os ikke alene til lokalplan fase 1, da vi appellerer til en helhedsorienteret tilgang i den videre planlægning. Vi anser det for afgørende at der sikres sammenhængende indsatser og udviklingsprocesser mellem boligområder, Tingbjerg Skole, lokale institutioner, Bondegården, Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus og Tingbjerg Idrætspark, resulterende i programmatiske, fysiske og mentale sammenhænge for området brugere og beboere.

 

Tingbjerg Idrætspark

Det undrer os at udviklingsplaner for Idrætsparken ikke indgår i helhedsplanen. Med så mange nye borgere i bydelen vil der blive skabt et ekstra tryk på idrætsfaciliteterne, og Idrætsparken var trods alt en del af Steen Eiler Rasmussens oprindelige projekt. Tingbjerg Idrætspark har potentialet til at kunne danne ramme om langt flere rekreative aktiviteter indenfor leg, bevægelse og idræt men trænger til et løft. F.eks.:

  • Udnyttelse af randzoner og mellemrum til udendørs motions- og legefaciliteter. Vi ønsker f.eks. at der skabes bedre opholds- og træningsmuligheder for forældre til de mange børn som kommer i Brønshøj Boldklub.
  • Oplyst udendørs fitness anlæg samt løbesti i idrætsparkens randzone, som kobler sig til de populære løberuter omkring Utterslev Mose.
  • Etablering af bemandet idrætslegeplads/ idrætseksperimentarium som kan bruges af både skole, institutioner, familier og idrætsfællesskaber. Se f.eks. Link: https://realdania.dk/projekter/herning-fodboldeksperiment/nyheder/fodboldeksperimentarium-200611
  • Tribunearealet vil kunne udnyttes mere effektivt til forskellige idrætsaktiviteter, hvis det rives ned og genetableres med moderne idrætsfaciliteter under tribunen.

Flere brugergrupper på anlægget og mulighed for lys på de specifikke træningsanlæg vil også have en tryghedsskabende effekt på området.

 

Skybrudsprojekt

Vedr. skybrudsvej fra den nordøstlige del af Terrasserne til den nordlige del af Tingbjerg Idrætspark. Hånd­tering af regnvand i Tingbjerg Idrætspark er et arbejde vi opfordrer til koordineres med udvikling af Idræts­helhedsplanen. Det er væsentligt at håndteringen af regnvand ikke forringer mulighederne for idrætsaktiviteter i idrætsparken. Vi opfordre således til at udviklingen af regnvandshåndteringsløsninger udføres landskabeligt og med det formål at tilføre idrætsparken nye oplevelser og aktiviteter, der kan styrke hele lokalområdet rekreative, sociale og aktive brug af idrætsparken.

 

Planperiode 2

Lokalplanen åbner op for muligheden for bebyggelse i Idrætsparken sydvestlige hjørne, delområde VIIb, 3368.  Vi opfordre til at disponering og organisering af bygnings volumener på dette arealer, vil bidrage til at skabe styrket forbindelse til idrætsparken. Området bør udgøre et centralt forbindelsespunkt til Lille Torv og bydelen og indeholde en markant fysiske forbindelse til idrætsparken, der er indbydelse, overskuelig og tryg.

 

Natursti

Af ”TINGBJERG Byudviklingsplan 2018-2025” beskriver ”naturstien” som et infrastrukturelement, der skal være med til at skabe et sammenhængende Tingbjerg. Vi ser denne som et centralt og vigtigt element, der kan bidrage til at binde de i dag to adskilte områder, idrætsparken og Tingbjerg bydel sammen, og håber det er en forglemmelse at den ikke indgår i lokalplanen.

 

Fællesarealer

1 procent af bruttoetagearealet skal afsættes til fællesarealer. Vi anbefaler at de m2 samles så der kan laves et multifunktionelt ”forsamlingshus” af en størrelse som gør det muligt at have en bæredygtig drift med ansat personale, og som muliggør et reelt møde og fællesskabsdannelser mellem borgere fra forskellige boformer. ”Den blandede by” bør således tænkes som andet og mere end boformer. Inspiration kan hentes i Byens Hus (Ørestad Syd) og i Bella Uno (Bellakvarteret). Fællesarealer kan også med fordel tænkes placeret i tilknytning til offentlige institutioner (sundhed/ børn).

 

Tingbjerg Skole

Vi hæfter os ved at en del af boldbanen ved skolen fragår til etablering af daginstitution. Det kan nok ikke være anderledes, men på den baggrund bør det tilbageværende område og skolegården have et løft med små boldbaner, klatrebaner og andre installationer som stimulerer børnenes lyst til leg og bevægelse. Tænk også i Udeskole! Inspiration kan hentes på Vigerslev Allé skole.