Høringssvar vedrørende Mølle Allé - lokalplan 616

Oprettet: 28. oktober 2020
Svarnummer:
80

Indsendt af

Idunn Trapp

Postnr.

2500

By

Valby

Høringssvar

Jeg mener at det ville være en skam at nedlægge smedjen, da den i den grad giver en værdifuld stemning i miljøet og minder en om den landsby valby engang var og på sin stadig er. Jeg benytter ofte stien gennem området og elsker at gå forbi smedjen, da jeg får en følelse af at være tæt i forbindelse med den landsbyånd som Valby har. I en tid hvor den ene mineværdige bygning efter den anden bliver nedlagt til fordel for nybyggeri, mener jeg at det er vigtigt også at holde fast i den kultur arv der er. i Valby og som giver Valby identitet. Det ville være et forfærdeligt tab at miste denne historiske bygning.

Jeg mener at bør sænke højden på bygningen i midten af gården så der kommer en mere jævn overgang mellem bygningerne da det sprænger skalen og virker dominerende og malplaceret. En så drastisk skalaforskel vil virke ødelæggende på landsbypræget der er i området mod Valby Langgade og Lillegade.

Jeg har svært ved at forstå hvorfor en udbygning at netto er prioriteret, da der ligger utallige supermarkeder i en meget lille radius derfra. Jeg undrer mig om ikke dette areal kunne benyttes til at udfylde andre af de funktioner der er påtænkt i lokalplanen og dermed frigive noget plads til at sænke bygningshøjden på bygningen i midten. 

Adgangen til stien er ifølge lokalplanen offentlig men jeg mener at der bør lægges vægt på at der skal være let adgang og ikke opstilles en låge eller lignende, da dette vil opleves som en barierre og afvise folk fra området.