Høringssvar vedrørende Ørestad Syd tillæg 3 - lokalplan 398-3

Oprettet: 11. maj 2020
Svarnummer:
20

Indsendt af

Petra

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Det, der er behov for i Ørestad Syd, er (i prioriteret rækkefølge):

1. En grundskole (med grønne, attraktive udendørsarealer)
2. Flere daginstitutioner (med gode legepladser)

Kommentar til prioriteter 1 og 2:
Der flytter flere og flere børnefamilier til Ørestad Syd, hvor skal børnene passes og gå i skole?

3. Grønne brugbare områder i terræn (græsplæner og boldbure, legepladser)

Kommentar til prioritet 3:
Der findes grønne installationer i Ørestad Syd, som bestemt er værdsat og flotte at kigge på, men stort set ingen af dem er rigtigt nyttige til daglig brug, fordi de enten er omkrænset af vand eller ligger ud til trafikerede veje). Der mangler steder med græsplæner, hvor det er muligt at spille bold og lege, og opholde sig også for mindre børn, uden at der er farer for, at en bold eller børn falder i vandet eller ryger ud foran en bil på vejen.
Noget lignende Byparken, som er placeret i Ørestad City. Det ville også skabe noget mere liv og fællesskab udenfor især om sommeren. Det hjælper ikke meget, hvis disse områder er placeret på tag af høje bygninger, der skal være adgang og overblik fra terræn, ellers vil de ikke blive brugt i samme omfang, og det føles mere trygt især for familier med små børn at have overblik over, hvem der er tilstede og benytter arealerne. Det kan man ikke, hvis de ikke kan ses fra gadeplan.

4. Et lægehus eller et sundhedshus (læge- og tandlægeklinik og andre relevante praksiser)
5. Flere dagligvarebutikker
6. Svømmehal
7. Et kulturhus

Det, der IKKE er brug for, er flere boliger, som står tomme, fordi de er så dyre, at ingen har råd til at flytte ind i dem. Dem er der så mange af i Ørestad Syd i forvejen.
Desuden er der rigtig mange børnefamilier i Ørestad Syd, men udover selve boligerne, som vi bor i, er der stor mangel på de faciliteter, børnefamiler har brug for som eksempelvis:
Pasningsmuligheder, plads i skolerne, grønne udendørsarealer og legepladser og mulighed for at komme til lægen og indkøbsmuligheder.

Få nyt om høringer

Abonnér