Høringssvar vedrørende Ørestad Syd tillæg 3 - lokalplan 398-3

Oprettet: 6. maj 2020
Svarnummer:
14

Indsendt af

Jonas T.

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Som en ung mand bosat i Ørestad Syd, uden børn, ville en grundskole i området ikke betyde alverdens for mig. Men det er ikke svært at zoome lidt ud i perspektiv og se, at noget er galt i denne nye (og flotte) bydel.
Kulturlivet mangler! En idræts- og svømmehal ville være et dejligt friskt pust til området. Det ville være et sted hvor alle kan deltage. Børnefamilier der kommer en stille fredag for at slappe lidt af og nyde tid med børnene, til de mere atletiske eller ambitiøse, der synes det kunne være spændende at blive bedre til svømning.

Noget der også mangler, er fællesskab. Noget som By & Havn indtil videre kun har bidraget negativt til, f.eks. med deres P-afgift. Man skal altså have en parkeringslicens, hvilket koster 12.000 kr. om året for én plads.. Dette resulterer i, at omkringliggende villa veje, f.eks. "Finderupvej" tæt på Den Røde Port, hvor man kan parkere gratis, bliver overfyldt med biler. Dette har til gengæld så resulteret i at borgerne omkring p-pladsen ved Finderupvej også er blevet irriteret, og flere bilejere har anmeldt at deres biler bliver ridset når de holder deroppe!
Så altså har By & Havn alene indført så strikse regler og rammer for boligejere og lejere i området, at det direkte har været med til at forværre fællesskabet for dem i Ørestads området samt borgere i Tårnby.
Man bør måske betvivle om By & Havn's strategi, som er til grunde for mange af de indledende problematikker i Ørestad Syd, er den rette sti at blive ved med at følge.

At dømme på nogle af de andre høringssvar, kan man vist hurtigt vurdere at Ørestad Syd ikke har behov for mere beboelse, men i stedet mere kulturlivog aktiviteter for børn og unge. Det er sørgeligt at se de mange barakker rundt omkring, især ved den trafikkerede hovedvej, poppe op pga. manglende kapacitet i institutioner o.lign. herude.

Man skal også have i mente, at Vestamager er kendt som Blæstamager (hørt fra en ung pige til sin far, da jeg var ude at gå tur). Og hovedvejen fra Vestamager til Ørestad er enkelt-sporet, på trods af den stigende trafik herude. Kunne man ikke overveje at udvide den, siden der er plads til det?
Tak for ordet.

Få nyt om høringer

Abonnér