Oprettet: 20. februar 2020
Svarnummer:
7

Indsendt af

Ruth von Sperling

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

 

 

Ingen tvivl om at vandmiløjet skal besykttes og  at kolonihavehusenes spildevand håndteres forsvarligt. Det er et ansvar, som kolonihaverne naturligvis også skal være med til at løfte.

 Men der er i HF/ Strandlyst en udbredt frygt for, at Teknik-og Miljøforvaltningens nuværende spildevandplan med krav om , at regnvand skal kloakeres for sig, vil betyde en så dramatisk fordyrelse af helt projektet, at en ikke uvsæntlig del af kolonihaveejere - fx folkepensionisterne - ikke har råd til at beholde deres kolonihave. 

 

Kravet om et tostrenget system, der indebærer at foreningen både skal rørføre for spildevand og for regnvand, er en urimelig økonomisk belastning, da ansvaret for forureningen ikke ligger hos foreningens medlemmer, men skyldes at området i fordums tid blev brugt som losseplads af kommunen.

                                                                                                                                                                                                                                           

Projektet har for nuværende en klar social slagside. Den vil betyde, at det er nogle af byens mindst bemidlede, der ender med at skulle samle regningen op for kommunens historiske miljøforurening af området. Derfor bør kommunen tage sin del af ansvaret på sig og finansiere den ene del af rørføringen der indebærer regnvand. Det er både ansvarligt og rimeligt. 

 

 

Få nyt om høringer

Abonnér