Høringssvar vedrørende Handlingsplan for vejstøj 2018-2023

Oprettet: 30. april 2019
Svarnummer:
42

Indsendt af

Hans-Henrik Tind Ohlsen

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Jeg bor i en af de boliger, som også ifølge WHO er med til at gøre mig syg.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/stoejkortlaegger-who-saetter-danmarks-...

Jeg har i USA fundet nogle ørepropper, som dæmper 33 dB, og kun hvis jeg stopper dem helt ind i ørerne er de i stand til at tage støjen fra Webersgade, ikke mindst de Moviabusser som holder og starter nedenfor mit soveværelsesvindue, i sommertiden med højt larmende air conditionanlæg på tagene. Jeg må jævnligt til læge for at få renset ørerne for den ørevoks der sådan bliver skubbet ind og mod mine trommehinder. Dertil kommer at jeg for mange år siden fik konstateret Søvnapnø. Det specielle ved det er at man på måleapparatets resultater, efter jeg havde sovet med det på en nat i min egen seng, kunne se at jeg sov som en baby indtil klokken halv seks, hvor morgenmyldretiden begynder, og så går min krop i panik og nægter at ånde - jeg ligger i op til 40 sekunder uden åndedræt og kvæles af min egen krop, på grund af vejstøjen fra Webersgade. Jeg har fået en CPAP som delvis klarer det, men ikke helt.

Dertil kommer astma, som ikke direkte kan tilskrives vejstøjen, men nærmere det faktum, at jo tættere man bor på en trafikeret vej, jo dårligere er ens helbred. Det er en kombination af støj, rystelser, udstødningsgasser og ting der slides af køretøjernes bremser osv. Helt konkret er jeg blevet rigtig syg af at bo i Webersgade, og som handicappet har jeg ikke råd til at flytte et andet sted hen.

Så, kære Teknik- og Miljøforvaltning, hvor langt vil I gå? Skal jeg "blot" være syg af de valg I træffer mht. Webersgade, eller vil I slå mig helt ihjel?

Jeg er bekendt med at BR-medlemmerne, ikke mindst i Teknik- og Miljøudvalget, også har noget at sige, men det er Jer der støber kuglerne, og kommer med anbefalingerne til politikerne.

For et par år siden var der tre beboere i AndelsBoligforeningen Søbo, Webersgade 21/Øster Søgade 38, med 25 lejligheder, som døde af kræft. Det er i sig selv ikke bemærkelsesværdigt, men det er det faktum at ikke een af dem var i stand til at komme sig og blive kureret for kræften, er. Når man bor i Webersgade, så er der simpelthen ingen remission at vente. Kun mere sygdom. Det ved jeg også af personlig erfaring.

Det var fint at I lagde støjdæmpende asfalt, den virkede også en tid, ikke mindst mens busserne stadig lå i den midterste kørebane i Webersgade og ikke blev presset op imod AB Søbos husvægge (2,1m mellem bus og husvæg). Nu, hvor en eller anden hos Jer synes det er så smart for busserne at de skal så tæt på menneskelig bebyggelse som muligt, så er alle andre tiltag - støjdæmpende asfalt, støjdæmpende vinduer - ikke i stand til at klare den intense støj. Er I stolte?

Tillad mig at foreslå nogle ting, som om ikke andet kan dæmpe denne altovervældende støj. Flyt busserne ud i den midterste kørebane, så beboerne på begge sider af Webersgade har mindre støj. Stop buslinjerne 15E, 150S, 184 og 185 fra at køre fra Nørreport - igennem Webersgade - og flyt deres endestation til Hans Knudsens Plads, Ryparken St. eller Vibenhus Runddel, og den nye ringmetrostation der, som fint dækker Nordre Campus med de op til 900 meter man skal acceptere at gå fra en station. Det er fuldstændig fjollet at køre studerende gennem et snævert bebygget og beboet boligområde for, 4 minutter efter, at sætte dem af på Nørre Alle - i dieseldrevne langtursbusser! Det en ommer...

Jeg håber virkelig, at vi fremover vil kunne få mindre støj i Webersgade, ved at der bl.a. indføres roadpricing, som jeg til min glæde ser nævnt i høringsoplægget. Men udnyt nu at der kommer en Vibenhus Runddel Metrostation, og mind de studerende om at der kører - elektriske - S-tog til Lyngby, og kører lokalbusser deroppe ud til DTU, så de ikke længere skal køre i dieselbusser gennem snævre, beboede gader. For disse dieselbusser ødelægger helt bogstaveligt livet for Københavnere.

Få nyt om høringer

Abonnér