Oprettet: 9. juli 2018
Svarnummer:
1

Indsendt af

Selina Juul, Bestyrelsesformand og stifter af Stop Spild Af Mad

Virksomhed / organisation

Stop Spild Af Mad

Postnr.

1050

By

København K

Høringssvar

Københavns Kommune gør en supergod indsats mod madspild, og foreningen Stop Spild Af Mad har samarbejdet med Københavns Kommune i mange år. Det er nu på tide at intensivere kampen mod madspild i Københavns Kommune. Foreningen Stop Spild Af Mad foreslår helt konkret at Københavns Kommune, som led i FN’s globale Bæredygtighedsmål 12.3 (om at halvere verdens madspild og fødevaretab inden 2030) opstiller Reduktionsmål for madspild. Helt konkret kan Københavns Kommune fra fx. året 2020 og frem op mod året 2030 kan opstille Reduktionsmål for madspild, som vil kunne blive målt på flere kriterier. fx: - antal projekter med fokus på reduktion og forebyggelse af madspild igangsat - antal tons madspild mindsket hos husholdningerne i Københavns Kommune - antal tons madspild mindsket hos supermarkeder i Københavns Kommune - antal tons madspild mindsket hos fødevare-aktører i Københavns Kommune Det er vigtigt at dette kræver en standardiseret måling af madspild. Dette kan foreningen Stop Spild Af Mad hjælpe med, da undertegnede er medudvikler af den globale protokol mod madspild, The Food Loss & Waste Protocol, sammen med flere internationale partnere, er Champion 12.3, en global koalition mod madspild med verdens high lever ledere, organisationer og virksomheder samt medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild, EU Platform on Food Losses and Food Waste. Al min mangeårige viden kan bruges til at udarbejde Reduktionsmål for madspild for Københavns Kommune. Københavns Kommune kan også lægge op til at igangsætte en vedvarende Fond med fokus på madspild. Fonden vil kunne have til formål at støtte projekter og aktiviteter med fokus på reduktion og forebyggelse af madspild De bedste hilsener, Selina Juul Stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad