Oprettet: 26. september 2018
Svarnummer:
18

Indsendt af

Kathrine Blichsted Brauer

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Jeg synes der står virkelig mange fine og gode ambitioner i planen, men jeg synes I glemmer at tænke helt ned på det daglige plan.

Jeg tror at hvis vores affaldssortering skal blive endnu bedre og vi skal reducere restaffaldet endnu mere så skal man også tænke løsninger der gør det lettere og attraktivt for den enkelte borger at sortere.

Jeg bor med min familie i rækkehus i Kbh NV! Pt. har vi 7 containere i vores forhave. De tager plads, lugter og er ikke særlig kønne at se på. Mange af vores naboer har valgt sortering fra, da de ikke ønsker at plastre deres forhaver til.

Jeg må også indrømme at jeg synes det er noget af et batteri at have stående og jeg har lidt svært ved at forstå hvorfor der kun hentes papir, pap, plast/metal hver 4. måned. Pap containeren er hurtigt fyldt og selvom vi har bedt om en mere, så havner der stadig pap i restaffaldet pga. pladsproblemer.

Mit forslag er at I ser på muligheden for at intensivere afhentning af affald mod at reducere i container størrelserne.

For at affaldssortering skal blive en helt naturlig del af hverdagen er det vigtigt med et effektivt system der motiverer den enkelte til at være med og som ikke gør hverdagen mere besværlig.

Derudover så synes jeg som arkitekt at man skal tænke affaldssorteringen arkitektonisk ind i vores byrum og haverum. Ta’ en tur ned ad en af villavejene og se hvor skæmmende de mange containere er! Grundet kravet om at de skal stå ud til vejen for at man ikke selv skal køre dem ud, så står de ud til vejen mange steder. Flere steder fjernes hække for at give plads og andre steder fylder containerne carporte op så bilerne parkeres på vej arealet. Det er et sørgeligt syn!

Mvh
Kathrine Blichsted Brauer

Få nyt om høringer

Abonnér