Oprettet: 6. juni 2023
Svarnummer:
5

Indsendt af

Bispebjerg Lokaludvalg

Postnr.

2400

By

København

Høringssvar

Høringssvar fra Bispebjerg Lokaludvalg til distriktsændringer for skoleåret 2024-2025

Introduktion

Bispebjerg Lokaludvalg takker for muligheden for at kommentere på høringen. Vi kommenterer på ændringen for Tagensbo Skole og de forandringer, det skaber for de omkringliggende skoler.

Baggrund for høringssvaret

Høringssvaret har været drøftet i lokaludvalgets Bylivsudvalg, og er efterfølgende besluttet på lokaludvalgsmødet d. 25. maj.

Lokaludvalget har været i dialog med Tagensbo -, Utterslev -, Rødkilde - og Grøndalsvængets Skole for at modtage skolernes kommentarer til de foreslåede ændringer. Kommentarerne er indarbejdet i høringssvaret.

Høringen er sendt til lokaludvalget d. 27. april 2023 med høringsfrist 9. juni 2023.

Kommentarer til høringen

Lokaludvalget har bekymringer om, der skal foretages store skoledistriktsændringer på baggrund af prognoser, der ofte viser sig ikke at holde stik. Vi anser det som essentielt, at forvaltningen går i tidlig dialog med skolerne og lokale aktører for at undersøge, hvorvidt prognoserne giver mening fra deres perspektiver. Ofte gennem lokale løsninger kan man sikre, at roder ikke flyttes mellem skoler fra år til år. Det skaber en usikkerhed for forældre.

Grundlæggende ser lokaludvalget behovet for en skoledistriktsændring for Tagensbo Skole som en succeshistorie, da det viser, at skolen har udviklet sig i en god retning og at flere lokale beboere tilvælger skolen.

Tagensbo Skole har gennem målrettet arbejde sikret, at der er et set-up til at understøtte en elevgruppe med lav socioøkonomi. Tagensbo Skoles bestyrelse ønsker selv at beholde de foreslåede roder til skolen, hvilket lokaludvalget støtter. Vælger kommunen at gennemføre distriktsændringerne, er der behov for, at Utterslev og Grøndalsvængets Skolen får samme værktøjer som Tagensbo Skole til at skabe et lignende set-up for at understøtte elevgrupper med lav socioøkonomi. Det skal der oprettes en aktiv indsats for.

Hvis forvaltningen alligevel vælger at foretage distriktsændringer, er det positivt, at flere vil opleve at bo tættere på deres skole i fremtiden, bl.a. ved Utterslev Skole, ligesom Rødkilde Skole vil få flere elever, da de ellers stod overfor et fald grundet renoveringen af Bellahøjhusene. Det er også positivt, at elever i rode 282 ikke længere skal krydse Borups Allé, der ikke er en sikker skolevej. Det er tiltrængt med en styrkelse af trafiksikkerheden ved Hvidkildevej og Hulgårdsvej, som TMF vil arbejde for. Vi håber, at det bliver vedtaget ved Budget 2024, da flytningen af roden ellers vil medføre, at eleverne blot skal krydse en anden trafikeret vej.

Lokaludvalget ser dog store udfordringer ved en flytning af rode 288, da eleverne nu skal krydse Borups Allé. Lokaludvalget er blevet oplyst af forvaltningen, at der ikke er planer om at skabe øget sikkerhed ved krydsning af vejen, hvilket er meget problematisk. Vi ved, at Grøndalsvængets Skole og forældre i rode 282 har været meget utilfredse med at eleverne skulle krydse Borups Allé. Det vil nu blive tilfældet for forældre i rode 288. Derudover kan nævnes, at der ved krydsene ved Mågevej og ved Hulgårdsvej er flest ulykker i Bispebjerg.

Lokaludvalget ser gerne, at rode 288 fortsat er tilknyttet Grøndalsvængets Skole, hvis skolen vurderer, at det er hensigtsmæssigt. Det drejer sig blot om 8 elever ud fra forvaltningens beregninger. Skolen oplever i forvejen, at flere forældre flytter fra området grundet små lejligheder, hvilket gør, at der bliver færre i klasserne på de højere klassetrin. Derfor burde det være muligt at finde kapacitet til 8 elever årligt.

 

Vi ser frem til at følge den videre proces.

 

Venlig hilsen

Trine Schaltz, næstformand i Bispebjerg Lokaludvalg