Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering
Indsendt af
Virksomhed / organisation
Postnr.
By
Høringssvar
Høringssvar fra Vesterbro Lokaludvalg
Vesterbro Lokaludvalg har benyttet lejligheden til at inddrage vores Borgerpanel, hvor der er givet 1041 svar. Vi har også benyttet os af vores facebookside, og begge steder har vi oplevet den samme levende interesse for emnet, som også har vist sig i København som sådan.
Vi har i forhold til Borgerpanelet inddelt Vesterbro i 4 områder samt spurgt ind til, hvilke respondenter der bor i umiddelbar nærhed af udeservering. Ud af de respondenter som har deltaget i undersøgelsen bor 70% (748 personer) i umiddelbar nærhed af udeservering.
Der er ingen tvivl om, at stort set alle er glade for, at udeservering indgår som en del af bybilledet. 90% svarer ja til, at udeservering er positivt, kun 5% finder det negativt. Til underspørgsmålene om, hvad der er godt ved udeservering, er resultatet:
- Dejligt at sidde ude om sommeren 90%
- Giver liv i bydelen 80%
- Giver god stemning 76%
- Man kan høre liv udenfor vinduet 35%
- 1% har valgt kategorien ”Intet godt ved udeservering”
På spørgsmålene om, hvad der er dårligt ved udeservering, er resultatet:
- Stole og borde står i vejen 30%
- Larm i de sene timer 25%
- Fylder for meget på fortovet 23%
- 43% har valgt kategorien ”Intet dårligt ved udeservering”
Så Vesterbro-borgerne er glade for udeservering. Billedet er ikke helt så entydigt, når spørgsmålet fokuserer på det aktuelle emne: stop for udeservering mellem kl. 22 og 24 fra søndag til torsdag.
Undersøgelsen viser, at
- 46% af respondenterne er uenige i, at udeservering skal begrænses til kl. 22 fra søndag til torsdag
- Af de respondenter der bor i umiddelbar nærhed af udeservering er 50% uenige i at begrænse
- 39% af respondenterne er enige i at denne begrænsning skal indføres
- Af de respondenter der bor i umiddelbar nærhed af udeservering er 40% enige i begrænsningen
Der har været en overvældende lyst til at videregive kommentarer og synspunkter, hvor der var åbne svarmuligheder, og materialet giver mange eksempler på både de glæder og frustrationer, som følger med måden at bruge byen på. ”Lad nu byen leve” og ”Fair nok, at man stopper kl. 22 på aftener, hvor man skal tidligt op næste morgen”. Et udsagn optræder mange gange: der er forskel på samtale ved spisning og larm i forbindelse med druk.
Materialet er dermed rigt på udsagn om bl.a. oprydning og renhold, tilgængelighed i byrummet, festkultur, rygning, varmelamper, afmærkning, hensyn til erhvervslivet, kommercialisering af byrummet, fællesskab og tryghed. Der er også givet bud på, hvilke områder det kunne være relevant at overveje særlige indsatser eller dispensationer fra begrænsningen. Vi er glade for alle tilbagemeldingerne, som vi takker for - disse bemærkninger og input er vigtig viden og indsigt for Lokaludvalget, som vi helt afgjort vil inddrage i vores videre arbejde.
Vi kan opsummere, at en klar overvægt af de lokale borgere, som har svaret på vores spørgeskema, ikke bakker op om at begrænse udeservering til kl. 22 på hverdage, mens et stort mindretal kan støtte begrænsningen.
Med disse bemærkninger stiller Vesterbro Lokaludvalg materialet til rådighed for den videre debat og politiske stillingtagen.
Med venlig hilsen.
Thomas Egholm, forperson for Vesterbro Lokaludvalg