Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Wesselsgade II - supplerende høring
Indsendt af
Postnr.
By
Høringssvar
Bestyrelsen for Andelsforeningen A/B Klædebo, hjemmeboende i Blågårdsgade 15A og 17
er dybt chokerede og forundret over denne formulering i lokalplanens § 3. Stk. 4.
”Publikumsorienterede serviceerhverv i stueetagen (1. etage) eller kælderetagen mod Blågårdsgade som vist på tegning 2, fastlægges den nederste etage, stueetagen (1. etage) eller kælderetagen, hvor dennes loft ligger mere end 1,25 m over gadeniveau, til publikums orienterede serviceerhverv, såsom butikker, restauranter og caféer”,
Gaden kan på ingen måde rumme flere restauranter eller caféer. I vores ejendom har vi en frisør, en tebutik, en rammebutik og en butik med kunstgenstande. Vi havde for nogle få år siden en café og er jublende glade for at være sluppet af med den og fået butikken med kunstgenstande i stedet for. Vi har også haft et galleri, som vi har været fantastisk glade for - de flyttede i større lokaler i Blågårdsgade.
Vi mener helt klart at lokalplanens § 3. Stk. 4. i uhørt grad vil betyde en ensretning af miljøet for Blågårdsgade, så det risikerer at blive en decideret partygade, som man kender det fra Ålborgs Jomfru Anegade eller tidligere Skolegade i Aarhus. Vi ser det allerede i den ende af gaden, der ligger ud til Nørrebrogade. Det kan godt være, at det er sjovt at være til party i en partygade, men det er ikke sjovt at bo der og det er den vej forslaget peger.
Vi bor i den "stille" ende af gaden og har taget et aktivt valg for at få spændende lejere ind i vores erhvervslejemål. Den mulighed vil vi gerne bevare i stedet for at få endnu flere cafeer og restauranter ind i gaden.
Nogle af de aktiviteter, der tænkes udelukket som erhvervslejemål i Blågårdsgade er som nævnt i høringssvar 6, netop nogle af dem, der er med til at skabe en folkelig og kulturel diversitet i gaden. "Gallerierne (Blaa Galleri og Limited Works) og bl.a. den sociale klub (Linie 14 - værested for tidligere stofbrugere)" Men også frisøren og kunstbutikken i vores egen ejendom.
Vi støtter derfor op om formuleringen i høringssvar 6:
"Vi ønsker diversitet i butikkerne og erhvervslivet, og dette inkluderer diverse klinikker, yogastudier, behandlingssteder, sociale fællesskaber, udstillingslokaler, og kontorfællesskaber, og kan derfor på ingen måder se argumenterne for, at aktiviteter som disse skal udelukkes i Blågårdsgade. Vi mener at disse "stilfærdige" erhverv er med til at bevare gaden som en god beboelsesgade, så den ikke tipper endnu mere i en forkert retning."
Vi bakker derfor ligeledes langt hen ad veje op om forslaget til formuleringen af § 3 stk. 4 i vores nabo A/B Blågårdsgade 19's (Høringssvar nummer 4):
Men ændret til følgende:
” Publikumsorienterede serviceerhverv i stueetagen (1. etage) eller kælderetagen mod Blågårdsgade. For bebyggelse placeret mod Blågårdsgade, som vist på tegning 2, fastlægges den nederste etage, stueetagen (1. etage) eller kælderetagen, hvor dennes loft ligger mere end 1,25 m over gadeniveau, til publikums orienterede serviceerhverv (fx butikker)eller liberale erhverv såsom frisører, kontorfællesskaber, samt til udadvendte/fælles funktioner af social, kulturel eller fritidspræget karakter, såsom klub-, udstillings-og beboerlokaler i stueetagen (1. etage) eller kælderetagen mod Blågårdsgade.”
Vi appellerer til og håber på, at I i § 7, Stk. 2's ånd, vil være med til at bevare Blågårdsgade som et sted, hvor man også som beboer, kan holde ud at bo.
(§ 7, Stk. 2
Støj fra virksomheder
Bebyggelse og ubebyggede arealer skal anvendes, placeres og indrettes således, at beboere og brugere beskyttes mod støj og anden forurening fra virksomheder. )
Dette høringssvar er skrevet i hast og panik, da vi først nu er blevet opmærksom på de katastrofale konsekvenser formuleringen i § 3. Stk. 4. kan risikere at få for vores område.
Bestyrelsen på vegne af Andelsforeningen A/B Klædebo
Poul Storm
Sigrid Gry Laursen
Søren Linnet Schmidt
Peter Thillemann