Oprettet: 12. marts 2023
Svarnummer:
58

Indsendt af

Annette Møller Lange

Virksomhed / organisation

Nabo til projektet

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Høringssvar vedr. anlægsprojekt af 12.500 m3 underjordisk bassin af kloakspildevand ved Kildeløbet/Åvendingen.

Som reaktion på modtaget brev i E-Boks 10/2/23, gør jeg hermed indsigelse mod det samlede projekt.

Det virker som et fuldkomment vanvittigt stort projekt at anlægge i et stille villakvarter med smalle veje, og så ovenikøbet på et fredet grønt område. Som nabo til det grønne område vil det betyde en årrække med voldsom tung trafik, støj, forurening og potentielle skader på min ejendom.

Vi har alle et ansvar for at være med til at sikre vores miljø og boliger mod fremtidens kraftigere regnmængder. Det har jeg fuld respekt for, og har derfor også været en aktiv deltager i projektet omkring styrtregns veje langs Åvendingen og nedsivningsområder på vejene og Rotunden i løbet af de seneste fem år.

Projektet omkring styrtregns veje har været et positivt eksempel på beboerinddragelse, med adskillige informationsmøder fra Hofor. Dette gjorde at vores grundejerforening Danas Park accepterede projektet, selvom dette også ville medføre gener for beboerne. Det virkede også miljømæssigt som den rigtige løsning, da man ville adskille regnvand fra kloakvand. Det er jo kraftig regn der medfører overløb til åen, hvorfor det virker som en lappeløsning at udvide kloakken. Så blev der pludselig tavshed omkring projektet.

Så er styrtregns veje projektet droppet, og i så fald hvorfor? Det virker voldsomt provokerende og udemokratisk at man bruger lang tid (og vel også Hofor ressourcer) på at få beboere med, hvorefter man forsøger at snige et alternativt projekt igennem. Det virker faktisk som om man denne gang forsøger at undgå beboerinvolvering. Vores grundejerforening Danas Park har intet hørt, og beboere der ikke risikerer ekspropriation, har intet hørt. Faktisk var det kun mig der modtag brev i e-boks på vores matrikel; min mand har intet modtaget. Og så er der lige tidsfristen på en måned omkring vinterferien!

Så er der kommunens afgørelse omkring ikke at udarbejde miljøvurdering. Det virker også som en total mangel på respekt for områdets beboere. Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet jf. miljøvur- deringslovens § 48, stk. 4. Klagen skal indgives inden 4 uger fra tids- punktet for offentliggørelsen af afgørelsen jf. § 51. D.v.s 4 uger efter 30/9/22; hvordan hænger det lige sammen med at brevet i E-boks sendes langt senere? Betyder demokrati i Københavns Kommune virkeligt at vi alle skal nærlæse samtlige mødereferater for at se om det eventuelt berører vores boliger?

Som tidligere nævnt er jeg naturligvis indstillet på at medvirke til at sikre fremtidens miljø. Men det skal forgå på ordentlig demokratisk vis, hvor de implicerede orienteres om planer samt alternativer. Så baseret på dette forløb må jeg insistere på at det stoppes.