Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 12. marts 2023
Svarnummer:
62

Indsendt af

Anders Michelsen

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Fredet planteart vokser i selve projektområdet, og trues af projektet.

Høringssvar vedr. anlægsprojekt for 12500 m3 stort forsinkelsesbassin til styring af kloak-spildevand, ved hjørnet af Kildeløbet / Åvendingen (Spangen U 14) som del af den samlede spildevandsplan 2018 for København.

Undertegnede har nu konstateret at den fredede planteart Vedbend-gyvelkvæler (Orobanche hederae) vokser i selve projektområdet, tæt på eller der hvor bassin tænkes placeret. Vedbend-gyvelkvæler er fredet i Danmark, og meget sjælden. Det er en snylteplante, og dens værtsplante er vedbend (Hedera helix). Den findes under en klynge træer i selve projektområdet lige over for Åvendingen 30B (i lighed med at vi tidligere har fundet den på begge sider af vores eget hegn ud til Åvendingen, i en strækning på ca 12 m langs hegnet).  Artens tilstedeværelse i det grønne område dokumenteres af vedlagte fotos.

Det fremgår af Miljøstyrelsens hjemmeside at arten er fredet. Den må ikke plukkes, samles ind eller graves op, eller ødelægges:

https://mst.dk/natur-vand/natur/artsleksikon/froeplanter/vedbend-gyvelkvaeler/#:~:text=Vedbend%2DGyvelkv%C3%A6ler%20er%20fredet%20.,op%2C%20samles%20ind%20eller%20%C3%B8del%C3%A6gges.

Inddragelse af "den grønne firkant" ved Åvendingen-Kildeløbet i projektet, eller i det mindste de omtalte arealer, strider dermed imod lovgivningen på området. Der skal ved projekteringen tages hensyn til disse forhold.

Det burde endvidere påtænkes om projektet kunne finde alternative områder, fx på modsatte side af Slotsherrensvej der bedre kan rumme et projekt af påtænkte størrelse, eller andre tekniske løsninger der ikke påvirker omgivelserne og biodiversiteten lige så negativt. Grundigere forundersøgelser og bedre borgerinddragelse kunne måske afklare dette.