Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 12. marts 2023
Svarnummer:
53

Indsendt af

Anders Michelsen

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Høringssvar vedr. anlægsprojekt for 12500 m3 stort forsinkelsesbassin til styring af kloak-spildevand, ved hjørnet af Kildeløbet / Åvendingen (Spangen U 14) som del af den samlede spildevandsplan 2018 for København. 

Som grundejere har vi disse generelle betragtninger og indsigelser over for projektet: Spildevandsprojektet vedr. etablering af bassinvolumener langs Harrestrup Å bør dimensioneres og projekteres så skadevirkninger for beboere begrænses mest muligt. Det forekommer helt unødigt med de varslede ekspropriationer, da arbejdet må kunne tilrettelægges så man ikke behøver at inddrage private matrikler, når der findes områder der er ”frie” og tilgængelige. Alternativt kan man nedskalere arealkravene til bassin med fx 10%, så man ikke skal inddrage private matrikler til midlertidig byggeplads. Det forekommer u-proportionalt at inddrage private matrikler som arbejdsplads, når der er tilgængelige arealer, fx græsrabatter, der kan anvendes til formålet. Endvidere skal det sikres at alle matrikler har uhindret adgang for tilkørsler, carports mv. under arbejdet. Hvis dette signaleres tydeligt i projekteringsfasen, så sikrer man bedre opbakning fra borgerne til nødvendige tiltag til at imødegå oversvømmelser. 

 

Omkring projektet er der en række specifikke forhold, som vi som grundejere er særdeles bekymrede og kritiske overfor.  Høringsfristen har været uforståeligt kort. Den mangelfulde kommunikation mellem kommunen/Hofor og berørte grundejere og grundejerforeninger, er stærkt problematisk. Planlovens § 26, stk. 1, nr. 1, angiver, at kommunalbestyrelsen skal give skriftlig underretning herom til ”ejerne af de ejendomme, der er omfattet af forslaget”. Samme paragrafs stk. 1, nr. 2 angiver, at dette også gælder ”ejerne af ejendomme uden for forslagets gyldighedsområde…. i den udstrækning, hvor forslaget ..har væsentlig betydning for dem”.  Også de grundejere i kvarteret, der bor tæt på den planlagte byggeplads, er i en situation, hvor projektet har væsentlig betydning. Der er altså tale om en overtrædelse af Planlovens § 26 stk. 1, nr. 1 og. 2, med den mangelfulde orientering samtidig med offentliggørelsen af Projekttillæg 2023.

 

Det er en overtrædelse af Miljøvurderingsloven, at der ikke er lavet en VVM. Vi er stærkt kritiske overfor, at vi og grundejerforeningerne ikke tidligere i høringsfasen er blevet inddraget. Den midlertidige ekspropriation af grundejeres ejendom lever ikke op til nødvendighedskravet i gældende regler. Vi er derudover stærkt kritiske på en række punkter, som vil fremgå nedenfor. 

 

• Trafikgennemgang inden projektstart. Hvor må de mange lastbiler køre? Er der lysregulering?

• Hvor tidligt og sent må der arbejdes – med hvilken støjbelastning?

• Hvilke rammer aftales for gener for den enkelte grundejer? Her tænkes bl.a. på støj, skader på hus og grund m.v. Det forventes at der udføres besigtigelse af skader på vores hus både før og efter projektet, for at sikre at påførte skader fra projektet efterfølgende dækkes af kommunen. Dette ønskes som skriftlig garanti.

• Der skal udarbejdes en kommunikationsoversigt til grundejerne i de 3 grundejerforeninger, hvor disse oplyses om projektets størrelse, tidsmæssige ramme, mulige gener etc. etc.

• Hvordan sikrer man, at de matrikler der er meget tæt på byggeriet, ikke samtidig får drænet sin grund med tilhørende sætningsskader?

• For vores vedkommende, er der varslet ekspropriering af grunden. Hvordan skal vi forholde os til elbil der skal oplades i egen carport og hvordan sikres, at vi dagligt kan komme ind og ud af samme?

• Varsling af ekspropriation. Hvilke konsekvenser har det for de husejere der er varslet? Er det noget man på alle mulige måder, forsøger at undgå?  Er det overhovedet nødvendigt? Kan byggesagen køre uden? Der er plads nok i frie arealer omkring? Er det noget man varsler for en sikkerheds skyld?   

På baggrund af ovenstående er vi af den opfattelse, at projektet ikke bør gennemføres, alternativt høringsfristen forlænges, indtil der er udført en tilfredsstillende VVM-undersøgelse af hele projektet. 

Venlig hilsen    Anders Michelsen og Tine Seligmann,  Åvendingen 30B, 2700 Brønshøj