Høringssvar vedrørende Wesselsgade II - lokalplan 623

Oprettet: 31. august 2022
Svarnummer:
18

Indsendt af

Jannie Kaas Hauge

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Både som arkitekt og beboer er jeg umiddelbart meget glad for det nye fokus, Københavns kommune har valgt at lægge på at bevare arkitekturen og naturen i byen. Der er flere triste tilfælde af ødelagte facader efter hurtigt opførte altanprojekter. Men facaden bliver her ødelagt, fordi altanerne ikke tager hensyn til eller flettes ind i bygningens arkitektur. 

Jeg kan godt være enig i, at man ikke må opføre nye altaner ud mod gader med særlig arkitektonisk værdi. Men på bagsider og mod gårde burde beboerne have mulighed for at få den forherligelsesværdi, det er, at kunne åbne op mod det fri - hvis det gøres i harmoni med arkitekturen og uden gener for naboer og forbipasserende. Sidstnævnte har Københavns kommune allerede taget godt hånd om med retningslinjerne for altanbyggeri. Hvorfor ikke lave arkitektoniske retningslinjer også? 

Det er jo heller ikke fordi, altaner er et nyt arkitektonisk fænomen, der ikke eksisterede, da de respektive bygninger blev opført. Problemet ligger i, at vi uanset bygningens stil opfører simple altaner med geometri og materiale, der ikke altid snakker med resten af facaden. Hvis altanerne laves i tråd med arkitekturen - både tidstypisk og geometrisk - kan vi give beboerne en forherligelse, de vil kunne have glæde af hver dag, samtidigt som vi ivaretager det arkitektoniske bybillede. 

På vegne af EF Peblinge Dossering 28 gør jeg derfor indsigelse mod følgende punkter vedrørende § 5 Bebyggelsens ydre fremtræden:
Stk. 3 a) Der må kun placeres altaner på facader, som vist på tegning 4.
Stk 3 e) Altaner i tagetager og kvistaltaner må ikke have fremspring fra facaden, eller etableres over hovedgesimsen