Oprettet: 4. februar 2022
Svarnummer:
13

Indsendt af

Marie Topp

Virksomhed / organisation

Forældrerådet i Kong Gurli

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Østerbro, den 4. februar 2022



 

Høringssvar  

Det var med stor forundring og beklagelse at vi, forældrerådet i Kong Gurli, modtog forslaget: indstilling til justeringen af klyngestrukturen på daginstitutionsområdet og herunder planen om at Kong Gurli skal rykke klynge fra IBØ-F til IBØ-H. 

Kong Gurli er i dag en del af en velfungerende klynge, hvor kerneopgaven omkring børnene løftes i et seriøst og fagligt højt niveau. Det pædagogiske og ledelsesmæssige samarbejde i klyngen er på daglig basis synligt og mærkbart for os forældre og vi vil som repræsentanter for alle forældre i Kong Gurli understrege, at dette har stor indflydelse på vores børns hverdag og den trivsel som vi oplever i deres dagligdag i institutionen. 

Vi er bekendt med institutionernes og Københavns Kommunes generelle udfordring med at rekruttere pædagoger og ved, at kommunen tager ekstraordinære midler i brug for at fastholde og ansætte pædagoger. Efter to hektiske år med mange nye udfordringer og ændringer i hverdagen grundet corona-restriktioner, samt mange ændringer i personalegruppen og udfordringer med at ansætte pædagoger i ledige stillinger (vi har i skrivende stund en ubesat stilling i vuggestuen) er vi meget uforstående over for en så markant omstrukturering. Vi kan ikke umiddelbart få øje på de gode argumenter, men ser tværtimod en række konsekvenser, som går direkte ind og modvirker det stærke fundament, som vi belyser i vores indledning. Såvel personale som børn og forældre har i valg af arbejdsplads hhv. valg af vore børns institution brug for stabilitet og tryghed, og vi, forældrerådet, har vanskeligt ved at forstå, at det virkelig kan være hensigtsmæssigt både strukturelt og økonomisk, at rykke ved dette fundament? 

I Kong Gurli oplever vi et personale, der trives under den nuværende ledelsesstruktur i klyngen, herunder et uddannet pædagogisk personale med bemærkelsesværdige lange ansættelsesforhold. Vi er naturligvis meget glade for den stabilitet, som det giver i vores børns hverdag og vi er yderst bekymrede for omfanget af konsekvenser, de potentielle omstruktureringer kan få for denne stabilitet. Helt konkret er vi stærkt bekymrede for i hvor høj grad denne omrokering kan demotivere personalet, som vi ved der er investeret mange kræfter i, i den nuværende klynge. Dertil frygter vi naturligvis det faktum, at større omstruktureringer naturligt og forståeligt kan medføre medarbejderflugt, og skulle det ske, vil det medføre ekstreme påvirkninger for børnenes trivsel. 

Vi bemærker, at der i oplægget nævnes, at der er tilstræbt at bevare kontinuitet og stabilitet i flest mulige klynger og må konstatere at det netop er det modsatte der vil ske i Kong Gurlis tilfælde. Der er heller ikke noget I jeres materiale, der illustrerer, hvordan man vil sikre stabiliteten. 

Vi har som forældreråd meget svært ved at se hvad det positive outcome ved at rykke Kong Gurli er. Eller argumenter for hvorfor et så stort indgreb er nødvendigt. Der er ingen af klyngerne der nærmer sig den øvre grænse for antal pladser, og der er os bekendt ingen nedre grænse. Rent geografisk ligger Kong Gurli i forvejen i nærheden af de andre institutioner i klynge F. 

Ud fra materialet kan vi forstå, at det skyldes et ønske om at udjævne antal pladser, men vil gerne stille spørgsmålstegn ved, om det virkelig er af så stor økonomisk gevinst for kommunen at rykke en institution? Kan det passe at  et jævnt fordelt antal pladser skal prioriteres højere end et velfungerende klyngesamarbejde?  Det kan synes i modstrid med øvrige initiativer fra kommunens side, der har fokus på at prioritere daginstitutionerne og pædagogisk uddannet personale, også økonomisk.

Opfordring/Indstilling: 

Som forældreråd i Kong Gurli kan vi ikke umiddelbart se nogen fordele ved denne omstrukturering, men snarere voldsomme uhensigtsmæssige konsekvenser for børn, medarbejdere, ledelse samt det gode samarbejde, der allerede eksisterer i klyngen.  Vi vil derfor gerne indtrængende opfordre til at Kong Gurli får lov til at blive i sin nuværende klynge, at der bevares et prioriteret blik på børnenes stabile og trygge dagligdag - og at man ikke løber en unødig risiko for at destabilisere en såvel ledelsesmæssigt som personalemæssigt velfungerende klynge og dermed fjerner det eksisterende fundament. 


På vegne af forældrerådet i Kong Gurli;  

Nanna Topp, Marie Nygaard Andersen, Katrine Bruun Jeppesen, Nana Bernhardt, ​​Julie Majgaard, Ania Rybacka, Humaira Nasim og Marie Topp.