Høringssvar vedrørende Hamletsgade - lokalplan 631

Oprettet: 7. oktober 2022
Svarnummer:
88

Indsendt af

Lone Henrichsen

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Kære Politikere i Teknik- og Miljøudvalget.

Deltog på borgermødet den 24. august hvor vi beboer i nærområdet blevet præsenterer for lokalplanforslaget. Mit først møde af den slags og ikke et opløftende et. Gik derfra med følelse af at blive talt ned til, som om vi var imod udvikling. Jeg er ikke imod udvikling, ej heller de andre deltager, vi ville bare gerne høres. 

Vi fik oplyst at skulle vi have en chance for at blive hørt, så skulle hørringsvaret indeholde konkrete ændringsforslag, en stor opgave for almindelige borgere.
På trods af ovenstående, gik jeg opløftet fra mødet. For i mødet med mine naboer i området, kunne jeg høre, at vi kunne løfte den opgave. – Mine naboer i hele området har arbejdet hårdt og brugt megen tid på at lave forskellige høringssvar med div. ændringsforslag, indsamle underskrifter mm. - De fortjener at blive læst og hørt.

 

Jeg vil også gerne selv bidrage med mit høringssvar, da jeg på trods af borgermødet mangler at få forklaret hvordan Københavns kommune, Teknik- og Miljøudvalget kan godkende lokalplanforslag for Hamletsgade i dens nuværende form, da den for mig ikke lever op til de standarder Københavns kommune har.  - Men måske er der forskel på folk?

Jeg ikke imod udvikling. Jeg hilser udvikling velkommen, så længe den er saglig funderet, kan forklares og forstås. Det mener jeg ikke er tilfældet her. Da ingen politikere var tilstede til borgermøde, vil jeg forsøge at sammenfatte den manglende forståelse jeg er efterladt med efter borgermødet.

København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Dette mål skal nås ved at skabe sammenhæng mellem energirenovering, klimatilpasning og forbedret boligkvalitet. Hvorfor man har initieret Københavns Klimakarré, et fantastik projekt.  

  • Er klimatilpasning og miljøhensyn tænk ind i denne lokalplan, energibesparende bygninger, klimasikring af et område der bliver bebygge op til sit max mm.?
    Svaret på borgermødet var nej, det var ikke tænkt ind i lokalplanen, bygninger eller materiale mm. - Er det forsvarligt?
  • Jeg mangler en saglig begrundelse for behovet af byggeriet og dets omfang. Til borgermødet fik vi oplyst at der ikke var noget behov for erhvervsbygninger, måske først om 10 til 15 år.

Københavns kommune har fokus på at forbedre gamle gårdmiljøer forbedre hverdagslivet for beboerne. Jf. Teknik- og Miljøforvaltningens egen hjemmeside.  

  • Er en markant begrænsning af dagslys for områdes gårdmiljøer forenelig med kommunes fokus eller er der et andet fokus når det kommer til store fonde og små baggårde på Nørrebro?
  • Hvad der blev forklaret op påpeget var den nye kunstneriske sti der bliver åbnet op for. Den blev præsenteret som en nyt byrum for området. Hvordan kan en sti få betegnelse byrum?
  • Adspurgt til hvorfor området var aflåst i dag, svarede bygherre at de havde haft problemer med kriminalitet og var derfor blevet nød til at aflåseområdet efter arbejdstid og i weekenden. Adspurgt hvad der har ændre sig, hvorfor de nu vil åben op, tavshed.

Tænker hurtig den sti kan lukkes igen. - Det er er det ikke meget byrum i!

At forsøger at ”sælge” os lokalplanen og negligere den forringelse lokalplanen vil have på vores gårdmiljøer, øget trafik på skolevej, fældning af træerne, lysforurening mm. ved at betegne stien som det nye byrum er utilladeligt – det er og bliver en sti.

Ovenstående er ene og alene mine betragtninger fra borgermødet.