Høringssvar vedrørende Hamletsgade - lokalplan 631

Oprettet: 7. oktober 2022
Svarnummer:
94

Indsendt af

Anders Faurholt

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Det er respektløst for både vores by og byens borgere, at Københavns Kommune bruger fem år på at udvikle et byggeprojekt i tæt parløb med en bygherre, der ønsker at kapitalisere maksimalt på sin grund, og derpå giver naboerne, der lever deres liv i området og kerer sig om nabolagets udvikling, to timers spørgetid om projektet.


Og produktet er derefter.

Det er et lokalplansforslag, der er så ensidigt bygget om om at kvadratmaksimere en parkeringsplads midt i Danmarks i forvejen tætteste bydel. 
Kommunen camouflerer, at bebyggelsesprocenten er 233% i dele af området. Det er uhørt at arbejde med en gennemsnitlig bebyggelsesprocent på 185 samtidig med at en række bygninger fredes for tilbygning, hvorved det øvrige areal skal udbygges ekstremt.

Præsentationen af området omkring bygningerne som et grønt byrum er tangerende manipulation, hvor det camoufleres, at der skal føres 6-10 meter brede vejsystemer gennem hele området af hensyn til varetransport og brandkøretøjer.
Man skriver, at en stor del af bevaringsværdigetræer bevares. Sandheden er at præcis halvdelen fældes på nær to. Og der bliver aldrig plads til 100 nye høje træer som skitseret uden at lægge lejligheder på Tagensvej i skygge.

Endelig har kommunen erkendt, at der ingen garanti er for at de såkaldt grønne områder omkring byggerierne nogensinde bliver til virkelighed, idet der ikke er handlepligt på lokalplanen. Det står derfor bygherre frit for at bygge sine erhvervsdomiciler og aldrig udføre resten af planen.

Kommunen har ikke lavet en eneste lysberegning på konsekvenserne for hundredvis af borgere, hvis hjem får af 2-3 timers mindre dagslys. Det på trods af at kommunen selv understreger at mangel på dagslys koster livskvalitet, gør folk syge og fører til kortere og dårligere liv. 
Alligevel har kommunen accepteret dette byggeri uden at skænke disse konsekvenser for sine borgere én eneste overvejelse. Sikke en prioritering.

Endelig vælger Københavns Kommune at destruere et unikt historisk industrimiljø som ikke findes tilsvarende af sin art i Danmark ved at tillade et 16 meter højt byggeri som nabo til fredede bygninger på hhv. 8 og 12 meter. Et bygningsmiljø som både Københavns Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen selv har udnævnt som særligt.

Samlet set er lokalplanen et ærgerligt eksempel på manglende ambitioner for København og manglende evne til at stå imod ensidige økonomiske interesser fra en bygherre uden samme forståelse og interesse for området som de mange, der lever hele liv her.
På de mange konstruktive forslag fra områdets borgere ses tydeligt, at både byggeri og byrum kan løses langt mere moderne, ambitiøst, lyst, grønt og tiltalende end det i lokalplanforslaget, som vil ødelægge dele af et unikt historisk københavnsk beboelseskvarter for altid.
Der opfordres derfor til at foretage en fornyet og reel borgerinddragelse - og ikke kun at lytte til en ejendomsfond med kun en interesse, som nu er plejet af kommunen gennem fem år.
Havde kommunen haft et reelt ønske om at udvikle området grønt og åbent for borgerne, havde man naturligvis arbejdet videre på 1991-planens ide om at nedlægge Nannasgade og skabe et åbent byrum der - og ikke inde i en smøge.