Oprettet: 27. juli 2021
Svarnummer:
367

Indsendt af

Karina Muriel Mimoun

Postnr.

1150

By

København K.

Høringssvar

Jeg er formand for Rundetårn kvarters beboerforening. Mit indlæg er mit private, men er også baseret på de informationer og viden jeg har fra vores medlemmer, om de problemer de oplever herinde. 

 

I 2006 ændrede Bondam og Ritt Bjerregaard København med deres strategi “Gang i København”. Der skulle sparkes gang i kultur og musik i byen. 

 

Der gik en del år, før konsekvensen for alvor var at mærke i middelalderbyen, og det var mest af alt druk-kulturen, som de to for alvor fik sparket gang i, og det gør ikke en international metropol mere attraktiv, at man kan drikke sig stangervissen i 10 shots for 100 kroner til klokken 8 om morgen. Tværtimod. 

 

Siden er udviklingen i Middelalderbyen, for alvor gået den helt forkerte vej. Støj, bræk og vold er blevet noget beboerne og en detailhandlen har skulle leve med. Det bliver et langt høringssvar, hvis jeg skal gå ind i alle detaljerne, om rygeforbuddet der har fået folk til at hænge ud foran barerne, om alkoholsalg fra døgnnetto og 7eleven der får de unge til at drikke sig fulde på gaden for at spare penge, inden de går videre på bar, og Soundboxes indtog i lydrummet, for der er flere ting der spiller ind, i den udvikling vi ser i nattelivet, men du kan ikke tale om bevillinger og et betændt natteliv, uden at tage den del med.

 

Gennem årene har beboerne ringet, mailet og banket på dørene hos jer på Rådhuset. Uden  videre held. Hver 4 år har vi skulle starte om igen. For nye kandidater kom til, der skulle høste likes og sættes ind i problemstillinger. 

 

 I 2018 blev der endelig taget en positiv beslutning, der indgav lidt håb.  Man ønskede at stoppe for flere natbevillinger. Det var tid til at få løst problemerne i indre by. Men bevillingsnævnet fortsatte med at give nat-bevillinger, noget der jo kan undre.

 

Nu prøver I igen. Og I er jo bakket op af både beboerne og den del af erhvervslivet, der gerne vil en bedre løsning, for udviklingen er uholdbar. Bare se tallene for vold i indre by, der faldt under corona-nedlukningen af nattelivet. Det er jo stof til eftertanke, og det betyder, at det er vigtigt med løsninger. Det handler jo ikke kun om støj og bræk på trappen, men også vold og øget utryghed i byen.

 

Og så kunne vi sove med åbne vinduer i hverdagen. En naturlig ting for mange, men ikke for os.

 

Det er blevet svært at leve i Middelalderbyen. Det er sjældent på grund af det, der sker indenfor på barerne og klubberne, men det der foregår lige udenfor. I køen, på gaden foran en vis type af nattelivets aktører, men - også rundt omkring på gaderne. Rådhuset finder lappeløsninger. Natteværter uden beføjelser. Det løser intet. Udvidet åbningstid for to støjvagter, der halser rundt i weekenden, for at kunne følge med. Ikke for at udøve præventivt arbejde, med med det akutte, som beboerne ringer ind. 

 

Man kan jo argumentere for, at når Rådhuset ikke selv kan følge med i at sikre, at barerne overholder de regler, der er for støj indenfor og støj fra deres gæster på gaden, så nytter det jo ikke noget, at give flere bevillinger og lade et natteliv få lov til at buldre afsted.

 

I 2018 lukkede i for flere nattebevillinger. Det kunne I så ikke finde ud af, helt at opretholde. Det i sig selv er lidt sort. Nu skal vi i gang med en ny debat om bevillinger. 

 

Så her kommer mit indspark.

 

  • Stop for flere natbevillinger, til I har fået ryddet op. Lad os tage fire år ad gangen. Er det lykkedes jer om fire år, at få skabt en tryg og international metropol, og at få voldsstatistikken helt ned, og et lydrum, der tillader beboelse, så kan I åbne op for flere, det er bare ikke nu. 
  • Ikke flere natbevillinger på hverdage.
  • Stop for den nærmest automatiseret natbevilling man får, hvis man køber/afstår lokaler. Skal man kunne overtage en bevilling, skal man i så fald også køre det helt samme koncept videre i de år den bevilling gælder. Enten eller. Et lokale er ikke en bevilling. 
  • Har der været klager over et sted, bør det have konsekvenser hvad angår bevilling. 

 

Og så kunne det være rart, hvis I fik arbejdet på, at få ryddet op på gadeplan. Vi har jo et ordensreglement, som burde sikre, at der ingen fester er på gaden. Dette burde politiet jo håndhæve. Men alligevel ser vi, at de bare kører forbi og sjældent gør noget. Det er I på Rådhuset vidende over. Men gør intet. 

 

Det er jo interessant, at vi har en  middelalderby, hvor  hverken politiet eller rådhuset tager ansvar. Vi havner hver gang mellem to stole. Og det kan da umuligt være i nattelivets erhvervs-aktørers interesse.

 

Hvis I sørgede for, at holde festen indenfor, så ville der heller ikke være den debat om bevillinger. 

 

Stop. Rens ud. Ryd op. Og lad os så få kickstartet Middelalderbyen, så vi kan få en metropol og en bykerne vi kan være stolte af. Lad os skabe en by. som både er tryg at bo og feste i. Og ikke den pislugtende udgave af Sunny beach, som Bondam, Ritt og Frank Jensen har efterladt os med.

 

Det må være tid. 

 

Jeg har bemærket alle dem der har støttet nr. 87 som er Rekoms indlæg. Som udgangspunkt bor en del af dem ikke i København. Hvordan har de fundet vej herind? Det er jo et spørgsmål, der er værd at stille. Og angående Rekom. De har jo nærmest sat sig på nattelivet i Indre by. Det er naturligvis tilladt, men det er også tankevækkende.