Oprettet: 27. juli 2021
Svarnummer:
421

Indsendt af

Beboerforeningen for Indre Nørrebro

Virksomhed / organisation

Gøje Rostrup, formand

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Beboerforeningen for Indre Nørrebro efterlyser på medlemmernes vegne politisk vilje til at nedbringe generne fra det natteliv, der er eskaleret i vores bydel og i resten af København indenfor de sidste 5-10 år.

Der var i det første udkast til Restaurations- og Nattelivsplanen en vilje til at dæmme op for nogle af problemerne i nattelivet. Desværre er det nuværende udkast til planen en udvandet og bleg udgave af det første.

I det nuværende udkast til Restaurations- og Nattelivsplanen mangler vi blandt andet at få strammet op om udeserveringstilladelserne. Støjen fra de mange mennesker er stressfremkaldende og går ud over helbred og livskvalitet (og nej, det har ikke noget med parcelhusmentalitet at gøre):

- Udeservering skal stoppe kl. 22 i smalle gader

- Støj fra udeserveringer er barernes ansvar og niveauet skal holdes under Miljøstyrelsens gældende grænseværdier for Industri i etageboligomåder.

Vi mangler at få rydtet op i mængden af spiritusbevillinger i beboelsesområder:

- der skal ikke gives bevillinger til værtshuse ”skulder ved skulder”, dvs at Bevillingsnævnet fremover skal forvalte efter Restaurationslovens § 12 (Bevillingsmyndigheden skal ved afgørelsen af, om alkoholbevilling vil kunne gives, iagttage samfundsmæssige, ædruelighedsmæssige, ordensmæssige og dermed sammenhængende hensyn.)  i stedet for at forvalte efter et lighedsprincip (når BN har sagt ja til én ansøgning, siger de ikke nej til den næste ansøgning i nabobutikken).

Vi anbefaler desuden:

- at kommunen indfører et Ordenskorps med beføjelser til at udskrive bøder til larmende gæster OG til værtshusholdere, der misligholder deres udeserveringstilladelser.

- at der indføres én klageindgang – dvs. fælles indgang til politi, støjvagt, Bylivenheden (under TMF) osv. Det er ekstremt bøvlet og ugennemskueligt for beboere at klage over ulovlige forhold, og vi oplever at blive sendt frem og tilbage imellem Teknik- og Miljøforvaltningen og Politiet.

Mange politikere har i forbindelse med debatten om Restaurations- og Nattelivsplanen haft travl med at markere deres glæde ved et ”festligt” København og lefle for en voldsom og hensynsløs nattelivsindustri og unge vælgere, der alligevel ikke kommer til at stemme på dem til kommunalvalget i efteråret. Hvor er de politikere, som f.eks. er interesseret i at holde på børnefamilierne i København, så fraflytningen kan stoppes?