Oprettet: 17. maj 2020
Svarnummer:
13

Indsendt af

Line Skytte

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Kære Børne- og Ungdomsforvaltning, 

Vi har forståelse for, at udfordringerne med for mange elever på Utterslev skole er vanskelig at løse. Det vil dog i vores optik være meget uhensigtsmæssigt, hvis den foreslåede ændring af skoledistriktet for utterslev skole bliver gennemført af tre årsager.

1. Farlig skolevej

For det første mener vi ikke, det er forsvarligt at børn skal krydse Hareskovvej hver dage for at komme i skole. Vejen minder om en firesporet motorvej og er meget tæt traffikeret og med et højt antal ulykker. Vi mener endvidere ikke, det er realistisk at tro, at overgangspassagerne kan forbedres, hverken i krydset ved Mellemvangen eller ved Utterslevvej. Begge kryds idag er karakteriseret ved, at man som voksne skal småløbe over for at nå på den anden side, mens der fortsat er grønt. Hvis det skal være sikkert for børn at krydse skal tiden som minimum tredobbles, midterheller bør udvides, og der skal ses på afmærkninger og bredden. Der vil være tale om meget omfattende ændringer til stor gene for den indkomne trafik, der vil blive forsinket. Givet at det er Vejdirektoratet, der har beføjelsesmyndighed på Hareskovvej, så virker det risikabelt og urealistisk at tro, at man kan finde en hensigtsmæssig løsning, hvor børnenes sikkerhed ikke vil blive kompromiteret af hensynet til at undgå kødannelser i morgen- og eftermiddagstrafikken. Det bør som minimum være kendt, hvilken løsning Københavns Kommune og Vejdirektoratet kan blive enige om, således at beslutningen træffes på et oplyst grundlag. 

2. Socioøkonomisk effekt ved ændring af skoledistrikter er tvivlsom - ny forskning peger på ingen effekt

Vi støtter op om at sikre en balanceret socioøkonomiske fordeling på de københavnse folkeskoler, men ny forskning fra København Universitet (red Andreas Bjerre-Nielsen og Mikkel Høst Gandil) viser, at ændringer af skoledistrikter ingen effekt har på den socioøkonomiske balance på skolerne, da ressourcestærke forældre istedet fravælger folkeskolen og vælger en andre løsninger. Det er derfor i vores optik ikke hensigtsmæssigt at give køb på trafiksikkerheden for at basere beslutningen på et argument, der ikke er solid evidens for. 

3. Naturlige fælleskaber brydes op

I Børne- og ungdomsudvalgets egen strategi for børn og unge i København fremgår det at der arbejdes for "at alle københavnske børn skal indgå i stærke fællesskaber". Som flere har nævnt i deres høringssvar, så er der et særligt fællesskab mellem børnene i kvarteret omkring Dyblandsvangen, Hyrdevangen, Mosebakken og Horsebakken. Som nyankomne i kvarteret kan vi kun bekræfte, at det er tilfældet. Vi flyttede hertil for ca. 2,5 år siden og vores søn har allerede mange små venner i kvarteret. Vi mener derfor, at det også bør indgå i den samlede betragtning, at man bryder nogle naturligt fællesskabsgrænser for børnene, som idag er med til at understøtte trivsel og sammenhængskraft. 

Mvh. 

Mikkel Hejbøl og Line Skytte, Mosebakken 17 og forældre til Hans på 1,5 år.