Oprettet: 31. maj 2020
Svarnummer:
42

Indsendt af

Kristoffer Johansson

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Jeg forstår overhovedet ikke motivationen for ændringsforslaget vedrørende Utterslev skoles distrikt.

1. Utterslev skole har, så vidt jeg ved, ikke pladsproblemer på lang sigt, og som sådan en fin størrelse distrikt. Det er rigtig at der har været nogle store årgange men de børn flyttes jo ikke. Nye årgange vil, med få undtagelser, kunne være i de 3 klasser skolen er lavet til. Et yderligere fald i tilgangen vil kun skade skolens økonomi.

2. Hvis motivationen er at få flere børn på Bellahøj skole er løsningen helt forfejlet. Bellahøjs distrikt har en fin størrelse men mangler børn fordi de lokale vælger skolen fra. Problemet der skal løses er at skolen bliver valgt fra, og al erfaring viser at man ikke kan tvinge forældres skolevalg. Jeg tror ikke Bellahøj ser de 15 elever de er sat i udsigt. Resultatet bliver et endnu større område der vælger folkeskolen fra og jorden gødes yderligere for private tilbud i området. Hvilket vil skade alle folkeskoler i området ved at fjerne ressource stærke familier.

3. Få vil byde deres børn at skulle krydse Hillerødmotorvejen (umiddelbare forlængelse) og Frederikssundsvej flere gange dagligt for at komme i skole eller se deres kammerater. At forsøge at gøre den vej sikker bliver både nyttesløst, meget dyrt og vil yderligere indsnævre den flaskehals der forbinder Hillerød motorvejen med ringvej 2 og Bispeengbuen – nogle af landet allermest trafikerede veje. Alle taber når man blander motorvej og skolebørn.

Eneste effekt jeg kan se af distriktsændringen bliver et tab for vores kvarter og ”den lokale folkeskole” som fænomen, fordi kommende familier vil blive nægtet adgang til den lokale folkeskole. Og nej, jeg er ikke bekymret for huspriserne, husene skal nok blive solgt. Jeg er derimod bekymret for folkeskolen og sammensætningen af vores kvarter som børnefamilier vil vælge fra hvis der ikke er et reelt tilbud om ”en lokal folkeskole” på denne side af motorvejen – uanset heller, grøntid og lignende trafikale lappeløsninger.

Få nyt om høringer

Abonnér