Oprettet: 26. maj 2020
Svarnummer:
22

Indsendt af

Ida Redder Honoré

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Forslaget om ændring af skoledistriktet for Utterslev Skole er meget foruroligende, og en ændring vil få konsekvenser for os der på i kvarteret.

Først og fremmest er vi bekymret over at kvarterets børn kommer til at have en skolevej, som går tværs over Hareskovvej - en voldsomt befærdet indfaldsvej til København. Vejen er virkelig bred og for at undgå endnu længere køer for bilister der skal på arbejde i byen er lysreguleringen nødt til at have meget korte intervaller med grønt lys, hvis man kommer fra Mellemvangen. Som det er nu, kan selv småløbende børn ikke nå hele vejen over og må så stå på hellepladsen i midten med susende biler på begge sider. Det er ikke en sikker skolevej for børn! Vi har en pige i 1. klasse på Utterslev Skole, som nyder at selv at kunne gå rundt til venner fra klassen som bor i kvarteret. Det vil børn som har klassekammerater på den anden side af Hareskovvejen, ikke kunne.

Derudover har vi to drenge som går i børnehave/vuggestue, de glæder sig til at starte på samme skole som deres søster. Men selvom de med søskendegarantien kan få lov til det, vil det blive et valg mellem at gå på samme skole som deres søster eller på samme skole som deres jævnaldrende venner, som ikke har ældre søskende, i kvarteret. Sådanne dilemmaer vil mange familier stå i med en ændring af skoledistriktet. Generelt set er enormt ærgerligt for kvarterets fællesskab og børnenes sociale relationer, hvis nogle går børn på den ene skole og andre på den anden.

Vi håber derfor at andre løsningsmuligheder tages op til overvejelse.   

Få nyt om høringer

Abonnér