Oprettet: 31. maj 2020
Svarnummer:
33

Indsendt af

Bestyrelsen

Virksomhed / organisation

A/B Parkalléen

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Høringssvar fra A/B Parkalléen.

I Andelsboligforeningen Parkalléen bliver vi kede af at læse forslaget om ændring af skoledistrikterne, der vil betyde, at børn i vores forening ikke længere skal høre til Nørre Fælled Skole. Dette af flere årsager:

1) Vi oplever ikke, at en skolevej, der krydser Jagtvej og Tagensvej er foreneligt med ’en sikker skolevej’. Uanset, at der fra Trafik- og Miljøforvaltningens side er tanker om at gøre krydset Jagtvej/Tagensvej mere sikkert, så vil vejen fra vores matrikel til Guldberg Skole være lang og stærkt trafikkeret og betyde at forældre vil skulle følge børn til og fra skole højt op i skolealderen. Dermed går de større børn glip af en selvstændiggørelse på dette område, i modsætning til den nuværende situation, hvilket vi oplever som et tab for børnene, som skal lære at færdes trygt og selvstændigt i vores bydel, når de er gamle nok.

2) Vi er en efterhånden gammel forening med et godt sammenhold, der ser os selv som en del af det kvarter vi bor i og som vi oplever at bidrage positivt til. At være tilknyttet den lokale folkeskole udgør et vigtigt element af vores foreningens tilhørsforhold til kvarteret. Derfor ser vi ingen mening i, at familier i vores forening ikke længere skal være en del af kvarteret i kraft af deres engagement i den lokale folkeskole.

3) Når man bor så tæt på den lokale folkeskole, som vi gør, bliver skolevalget næsten en naturlighed. Det virker derfor helt unaturligt og uforståeligt, at den lokale skole ikke længere skal være for os. Vi frygter, at det vil påvirke de enkelte familiers skolevalg med negativ effekt på sammenhængskraften i vores forening.

Når det samtidig forventes, at rode 158, som vi tilhører, kun leverer 3 elever pr. årgang, så virker omkostningen for børn i vores forening ikke proportionel med ændringsforslagets forventede gevinst.

På vegne af beboere, børn og forældre,

 

Bestyrelsen, A/B Parkalléen

Få nyt om høringer

Abonnér