Oprettet: 13. september 2020
Svarnummer:
27

Indsendt af

Tina Grønvold Næss Cathinthed

Postnr.

1428

By

København K

Høringssvar

Jeg er stærk imod lokalplanen for Vejlands Kvarter af flere grunde.

Amager Fælled er Københavns svar på New Yorks Central Park. Det er en vidunderlig naturperle, som rigtig mange københavnere har glæde af. Det er helt fantastisk, at der findes sådan et sted næsten midt i København, og så er den ovenikøbet vild. Lige nu snakker man om vigtigheden af vild natur, det er det nye guld, og biodiversiteten på Amager Fælled har aldrig været højere, men det bliver den ikke ved med at være, hvis I forstyrrer den. Amager Fælled er sin egen levende organisme og man kan ikke fjerne ét område uden også at påvirke resten. Lige nu er der rødlistede dyr som lever på Fælleden, der er ovenikøbet en internationalt beskyttet art, stor vandsalemander. De rødlistede dyr og stor vandsalemander lever faktisk lige dér, hvor I har tænkt jer at bebygge Fælleden, og selve jeres plan om det paddehegn er livsfarligt for stor vandsalemander, og er med rette en ulovlig "løsning". Derudover er der ugler og rovfugle som er afhængige af Lærkesletten til jagt, og rådyr (som skal spise hver 3. time) har stor gavn af Lærkesletten til at søge ly af græsset og spise, og déres "hjem" er det også meningen at I vil fjerne. Hvor skal dé dyr nu bo ? skal de så bare dø? og under selve byggeperioden kommer I til at stresse rigtig mange dyr med larm og lys, og skræmme dem væk, men hvortil? dyr som trives med at spise og syge ly på Lærkesletten vil ikke bare automatisk trives på andre dele af Fælleden, og der bor der i øvrigt andre dyr. 

Ifølge demografiske fremskrivninger er der slet ikke brug for en skole i Vejlands Kvarter, det er et politiske stunt I laver. Og hvad skal man så stille op med dén bygning, når den står tom? I vil desuden lave en ringvej som er 12 meter bred, det hører ikke hjemme på Fælleden. Og parkeringepladser til de nye beboere, og detalihandel. Desuden får I kæmpe trafikale problemer, når der skal til at bo 5.000 personer i jeres nye kvarter (overvejende rige med egen bil), først og fremmest på Vejlands Alle, men det vil også belaste resten af vejnettet. 

Hele jeres plan for København om at gøre den større og tiltrække flere og flere beboere er uigennemtænkt, I gældsætter København mere og mere, med alle de nye veje og havnetuneller, blot fordi nogle pensionsselskaber vil have profit. Det er københavnerne som betaler alle regningerne, alle jeres fremskrivninger er usikre (eller hemmeligholdte), København har gæld som aldrig før (og samtidig et tosifret milliardoverskud, som I ikke vil bruge af). Københavnerne er ved at drukne i store bygninger, der bliver tættetere og tættere at bor her, og så fjerner I den eneste natur, som vi har glæde af og endnu mere brug for.

København er en unik hovedstad, med vild natur og relativt "små" bygninger og masser af små åndehuller, eller det har den været. Jeg bliver mere og mere ked af at se, hvad der sker med København nu. Den er begyndt at blive lige så stor og kedelig (og travl) som mange andre hovedstader rundt om i verden, og så er I, politikerne, ovenikøbet villige til at sælge vores dyrebare natur, den eneste vi har. Blot fordi, hvad? Jeg kan ikke se logikken i alt det her, der må stikke noget under, som I ikke vil dele. Nogle private økonomiske interesser, måske ?  

Få nyt om høringer

Abonnér