Oprettet: 5. september 2020
Svarnummer:
22

Indsendt af

Terese Østergaard Kokholm

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Kære politikere i Borgerrepræsentationen

Hvis I gennemfører planerne om at bygge en bydel på Lærkesletten på Amager Fælled, så ødelægger i det vilde område, som Amager Fælled er.

I dag er Amager Fælled et vildt sted, hvor man, som Københavner eller turist, kan tage ud og møde den danske natur. Man kan løbe og cykle, klatre i træer, lave snobrød over bål, gå en tur -det er så godt for hjertet, altimens man møder rådyr, flagermus, ugleunger, vandsalamandere, ræve, brændeskærm, orkideer og brændenælder. Det kan man, fordi området lige præcis er stort nok til at huse disse væsner, fordi området lige præcis er vildt nok og uforstyrret nok, til at de vil leve der, slå deres rødder der og føde deres unger der.

Men hvis I bygger derude i det vilde, så vil det ophøre med at være vildt. Så vil rådyrene flygte og aldrig komme tilbage, så vil lærken ikke længere slå sine triller over engen, så vil vandsalamanderens vinterhi være ødelagt, og dermed vil I have udslettet endnu et levested for et væsen på rødlisten.

Vandsalamander er gul på den liste, under observation, fordi dens levesteder ødelægges. De ødelægges af udsætning af fiskeyngel, til lystfiskere, og af mennesker der fodrer ænder, og åbenbart også af de folkevalgtes dårlige beslutninger. I kan nå at redde Amager Fælled. I kan stadig bevare hele det vilde område, til gavn for fremtidens børn. Til gavn for jeres børn.

Alle børn, alle mennesker, fortjener at bo et sted, hvor de kan møde vandsalamander, ræv, ugle, flagermus og en orkide. Stop jeres byggeiver og gør det eneste rigtige: Fred hele Amager Fælled!

Venlig hilsen

Terese

Få nyt om høringer

Abonnér