Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november
Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Vejlands Kvarter - lokalplan 599, kommuneplantillæg nr. 4 og miljørapporter
Indsendt af
Virksomhed / organisation
Postnr.
By
Høringssvar
De over 1500 indsendte høringssvar angående bebyggelsen af Amager Fælled til Vejlands Kvarter har til fylde argumenteret for hvorfor bebbyggelsen af netop denne grund er mod al fornuft og faglig viden.
Her igen i kortform:
- Vi befinder os i en biodiversitetskrise lokalt i DK og globalt.
- Naturlige habitater er presset overalt på kloden.
- Vi skal værne om og beskytte de områder med vild natur, der ligger tæt på vores storbyer.
- Der bliver handlet mod international lovgivning hvad angår beskyttede dyrearter: Stor Vandsalamander. Stor vandslamanders levesteder er beskyttet overstatsligt gennem Bernkonventionen liste II og habitatsdirektiv bilag 2 og 4.
- Amager Fælled er en tidligere deponi med farligt affald, hvis konsekvenser ved bebyggelse ikke er fyldestgørende belyst.
- Der bliver handlet mod internationale aftaler og miljøbeskyttelses konventioner - herunder ovennævnte og Århus Konventionen fra 1998, som DK har været med til at udforme og underskrive og kendt som "Århuslov". Her udsnit fra Præambel:
"SOM OGSÅ ERKENDER offentlighedens behov for at kende til procedurerne for deltagelse i beslutningsprocesser der vedrører miljøet, for at have uhindret adgang til dem og for at vide, hvordan de bruges,
SOM ENDVIDERE ERKENDER vigtigheden af de forskellige roller som den enkelte borger, ikke-statslige organisationer og det private erhvervsliv kan spille for miljøbeskyttelsen,
SOM ØNSKER at fremme uddannelse på miljøområdet med henblik på at øge forståelsen af miljøet og bæredygtig udvikling, samt at anspore til udstrakt offentlig opmærksomhed på og deltagelse i beslutninger, der kan påvirke miljøet og en bæredygtig udvikling."
https://mst.dk/service/lovstof/miljoerettigheder/aarhuskonventionens-tekst/
Jeg appellerer til at respektere de videnskabelige og juridiske forhold, som her åbenlyst bliver undermineret og hvor demokratiet bliver udhulet gennem målrettet politisk lobbyisme og magtmisbrug styret af økonomiske interesser.
Den pris biodiversitets krisen har for vores samfund og i dette tilfælde for København, vil ikke kunne opgøres ved økonomiske rationaler baseret på kortsigtede gevinster og antropocentriske regnemodeller.