Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 4. februar 2019
Svarnummer:
54

Indsendt af

Mikkel Vinther

Virksomhed / organisation

Foreningen Studenterhuset

Postnr.

1150

By

København K

Høringssvar

Studenterhuset har gennemgået det reviderede oplæg af Forskrift for udendørs musikarrangementer, og har deltaget i dialogmøde med andre musik- og kulturarrangører, samt repræsentanter fra Københavns Kommune. Det er vores opfattelse, at selvom kommunen har revideret flere parametre i den oprindelige forskrift, lægges der stadig op til en decibel-begrænsning, der overordnet set vil gøre praktisk taget umuligt at afholde musikarrangementer på offentlige pladser i København. Langt de fleste steder vil baggrundsstøj fra trafik og lignende overstige de grænseværdier, som forskriften fastsætter som maksimum ved nærmeste beboelse. Vi er på Studenterhuset store fortalere for det gode naboskab; at der skal være plads til både beboere og kultur i en levende storby som København, og at vi ikke skal være til gene for hinanden. Men de af kommunen foreslåede begrænsninger vil i realiteten gøre det enten ulovligt eller mere eller mindre overflødigt at afholde musikarrangementer i det fri i København. Det er i forslaget kun Rådhuspladsen, Fælledparken og Christiansborg Slotsplads (de tre steder, Københavns politikere selv fast afholder events med musik) samt Designmuseets Have som er undtaget for støjgrænser. Når lejlighedsvis dispensation ikke er mulig, kan der i praksis ikke afholdes Jazzfestival, børnemusikfestivaler m.m. på lovlig vis. Og det er vel ikke hensigten? Tale og musik ved kommunale arrangementer som den nylige åbning af Alfred Nobels Bro eller Kulturhavn må forventes at skulle ophøre fremover, hvis reglerne skal overholdes. Det er næppe heller planen. Vi tror at langt de fleste arrangører gerne vil overholde fornuftige regler. Men reglerne skal give mening både for arrangører og kontrollanter. Ellers ender vi tilbage ved den nuværende situation: at kommunale arrangementer og populære events kan larme så meget de vil, mens arrangører som overholder reglerne må give op. Vi foreslår derfor at man ser på en dispensationsordning med en fordelingsnøgle som tilgodeser så mange arrangører som muligt, og giver mulighed for en fair fordeling, både for beboere og arrangører, af de offentlige pladser som kan bruges til kulturelle arrangementer. På vegne af Foreningen Studenterhuset, Mikkel Vinther