Oprettet: 5. februar 2019
Svarnummer:
67

Indsendt af

Eva Rehling

Virksomhed / organisation

Amager Kulturpunkt, Musiktorvet

Postnr.

2300

By

Kbh S

Høringssvar

København d. 1. februar 2019

Høringssvar på ’udkast til revision af ”Forskrift for udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune”, Teknik- og Miljøudvalget den 17. december 2018’

Svar fra Amager Kulturpunkt med pladsen ’Musiktorvet’.

Vi er glade for at få en række arrangementer (20 stk.), hvor vi må spille op til 80 dB. Det vil gøre det mulig at gennemføre nogle af vores musikarrangementer, og det er vi glade for.

Vi må imidlertid gøre opmærksom på, at de arrangementer (10 stk.), hvor vi må spille op til 60 dB er en tilladelse der ikke giver mening. Musiktorvet ligger direkte ud til Øresundsvej, som har meget trafik, herunder også tung trafik og et busstoppested lige foran Musiktorvet. Lige op ad Musiktorvet ligger også en daginstitution med legepladser lige ud til pladsen, hvilket også bidrager til en høj baggrundsstøj.

Baggrundsstøjen på Musiktorvet er derfor i forvejen over 60 dB. Vi har gennemført flere målinger og baggrundsstøjen er f.eks. på 67,5 dB på en almindelig søndag eftermiddag, hvor den er langt højere i hverdagen.

Vi kommer derfor ikke til at kunne gennemføre nogen form for arrangement med en grænse op til 60, da baggrundsstøjen vil overdøve musikken – også ved en koncert hvor de lokale børn optræder. Det samme gælder de outdoor biograftilbud vi har planlagt, hvor lydsporet også vil være over 60 dB. Vi har derfor ikke brug for en bevilling på 10 arrangementer til 60 dB og kommer ikke til at gøre brug af den – det er simpelthen ikke muligt.

Erfaringer fra Tivoli viser, at ved 96 dB ved ’front of house’(mixerpulten) kunne det meste af publikum ikke høre musikken.

Vi ønsker os i stedet, at kunne gennemføre flere arrangementer på 80 dB f.eks. 40 stykker, da børnearrangementer og outdoor biograf vil kunne gennemføres indenfor den grænse. Derudover kunne vi ønske os, at få lov til at gennemføre 20 arrangementer til 90 dB.

De fleste af vores arrangementer har en varighed på under to timer og derudover en lydprøve der kan tage op til en time. Dvs. at vi ikke bruger de 5 timer. Vi kunne derfor ønske os en højere dB grænse men i et kortere tidsrum, hvilket ville give os mulighed for at gennemføre de kulturtilbud de lokale borgere ønsker.

Derudover kunne vi ønske os en drøftelse af, hvorfor man har sat de dB grænser man har sat. Hvorfor er 80 den højeste og 60 dB den mest udbredte? Musiktorvet ligger tæt på beboelse, modsat f.eks. Pavillion i Fælledparken. Vi har begge en 60 dB som hovedregel, men i praksis betyder det, at vi ikke kan gennemføre arrangementer, men de kan godt, da de har længere til naboer.

Vi kunne ønske os, at man, fremfor at træffe beslutning på det nuværende grundlag, indleder en periode, hvor alle lydfolk på de forskellige arrangementer, hen over sommerhalvåret gennemfører lydmålinger og sender f.eks. en logfil ind til TMF. Derefter arbejder en arbejdsgruppe, der også har professionelle lydfolk fra branchen med, ud fra resultaterne, og finder løsninger der kan lade sig gøre.

På den måde kunne vi opnå et fælles regelsæt eller spilleregler for udendørs arrangementer, som gør det muligt både at levere kultur på vores pladser i byen og samtidig kunne leve i den som borger.

Med venlig hilsen

Eva Rehling

Chef for Amager Kulturpunkt, herunder Musiktorvet

Få nyt om høringer

Abonnér