Oprettet: 27. februar 2019
Svarnummer:
9

Indsendt af

Vesterbro Lokaludvalg

Virksomhed / organisation

Vesterbro Lokaludvalg

Postnr.

1758

By

København V

Høringssvar

Vesterbro Lokaludvalg mener, at det selvfølgelig er vigtigt at minimere mængden af affald og brugen af engangsplast. Ved større arrangementer og festivaler vil det være en glimrende idé at forlange, at der ikke må benyttes engangsplastikbægre til drikkevarer, og at der i stedet benyttes genbrugsbægre med en pantordning. At det også kan nedsætte gadeaffaldet som f.eks. efter ”Distortion”, hvor der er alt for meget gadeaffald, kan vi kun bifalde.

Derimod synes Vesterbro Lokaludvalg ikke, at der skal indføres tvungent krav om genbrugsbægre til mindre arrangementer, hvor det vil være direkte umuligt for arrangører at få det til at hænge sammen økonomisk, hvis de skal tvinges til at benytte genbrugsbægre. Håndteringen vil blive uforholdsmæssig dyr med bl.a. en vaskeplads med vand til at rengøre bægrene. De vil også være nødt til at skaffe genbrugsbægre enten ved indkøb eller leje.
Hvis man vil tvinge arrangører af mindre arrangementer med 2-5.000 serveringer (bægre), kan vi risikere, at de mister lysten til at gennemføre sådanne mindre arrangementer, hvilket vil være meget uheldigt.

Eksemplerne fra ”Haven 2018” ser jo lovende ud, hvor et stort flertal f.eks. accepterer en pant på 5 kr. (som man ikke kan få tilbage). Men man skal huske, at dette er en festival for livsnydere og feinschmeckere, hvor maden laves af Claus Meyer og øllet kommer fra Mikkeller, så derfor er økonomien noget bedre end på en almindelig festival. Man skulle nok i stedet have lavet en analyse fra et arrangement/festival med et publikum, som ikke er så velstillede.

Med venlig hilsen

Thomas Egholm
Formand for Vesterbro Lokaludvalg

Få nyt om høringer

Abonnér