Oprettet: 1. marts 2019
Svarnummer:
20

Indsendt af

Emil Dohan

Virksomhed / organisation

Restaurant Skindbuksen ApS / Underbuksen ApS (tidl. Kongens Bar ApS)

Postnr.

1074

By

København K

Høringssvar

Vi har med stor beklagelse og hjertesuk erfaret, at Københavns Kommune efter alt det tovtrækkeri om at beholde kulturarven på Lille Kongensgade, har igangsat et urbant selvmord.

At anlægge en racerbane af en cykelsti foran så mange erhvervslejemål vil frarøve sjælen fra gaden. Årligt valfarter tusindvis af turister til Danmarks ældste spisested og næstældste beværtning (gennem snart 300 år) for at opleve autentisk dansk levevis og finkultur. Ved at genetablere trafikken og bilosen på Lille Kongensgade forurener man ikke blot gadelivet, men man tilføjer ydermere den mest charmerende sidegade til Københavns hjertebarn Kongens Nytorv gennemkørsel af store mængder trafik. Vi skal have trafikken ud af København, hvilket Teknik- og Miljøudvalget tidligere har givet udtryk for skulle ske senest ultimo november 2018, for netop at opnå et bedre byliv: https://politiken.dk/indland/kobenhavn/art6873230/K%C3%B8benhavn-overvej...

Det er totalt selvmodsigende at indføre dette trafikkaos i indre by. Ligesom storbyerne Paris, London og New York er det vores pligt at reducere trafik og dermed forbedre forholdene i vores hovedstad, hvor gadelivet blomstrer og tiltrækker livskvalitet. Som historieinteresserede københavnere, vil vi kæmpe for at bevare Lille Kongensgade. København tiltrækker hvert år flere og flere turister, og anses som nordens gastronomiske hovedstad, hvorfor forudsætter, at hotel- og servicebranchen følger med. Ved at kvæle Lille Kongensgade modarbejder vi netop denne udvikling, da en masse dygtige og kompetente restauratører har investeret en masse i restaurationerne beliggende i Lille Kongensgade for netop at imødekomme denne enorme efterspørgsel. Vi oplever dagligt, at gæster fra Kina, Japan, Sverige, Norge osv. byvandrer gennem Lille Kongensgade som en turistattraktion, hvor gadebilledet og tilgængeligheden har stor betydning.

Som direktør for Restaurant Skindbuksen ApS og Underbuksen ApS (tidl. Kongens Bar ApS), der begge ligger i Lille Kongensgade, er det min forhåbning, at dette opråb tages op til alvorlig overvejelse, og dermed tilgodeser og ærer København og Lille Kongensgade. Dette vil være anstændigt og værdigt for vores by, som oplever en rivende udvikling.

Få nyt om høringer

Abonnér