Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 6. februar 2015
Svarnummer:
608

Indsendt af

Vibeke Andersen

Virksomhed / organisation

Klynge a8

Postnr.

2300

By

København

Høringssvar

Høringssvar vedr. Fremtidens Fritidstilbud. Indsendt af ledelsesteamet klynge a8. I lederteamet peger vi på følgende: • Alle fritidshjem bliver organiseret som kommunale eller selvejende i klynger/netværk. • Alle fritidscentre bliver en del af en klynge/netværk. Konkret peger vi på, at man fastholder fritidstilbuddet/fritidscenter i kommunale klynger. • Vi ser det som afgørende, at man bevarer 0-18 års perspektivet, og dermed sikrer sammenhæng/rød tråd i barnets liv. • Klyngestrukturen har i høj grad medvirket til at fastlægge en pædagogisk praksis i børnenes dagtilbud med fokus på højnelse af den pædagogiske faglighed. Bemærkning til det fremsendte forslag omkring Dyvekeskolen: • Troldevænget er placeret 200 meter fra Dyvekeskolen, og har i forvejen kun børn, der går på Dyvekeskolen. Troldevænget er placeret i en bygning, som i sin tid var tænkt, som midlertidig. I forlængelse af kommende nedrivning af Solvangscenteret, kan en nedrivning af Troldevænget, give mulighed for at etablere et tidssvarende og velindrettet fritidstilbud tæt på skolen. Dermed gives også mulighed for at tænke; småt i stort, og blandt andet imødekomme bekymring fra både forældre og pædagogisk personale for, at børnene ” drukner” i det meget store fritidstilbud. • I klynge a8 har vi gode erfaringer med samarbejde på tværs af fritidshjem og børnehaver i klyngen. Fritidspædagogerne har i høj grad har bidraget til at opkvalificere det pædagogiske arbejde i børnehaverne omkring de store børnehavebørn. Dermed har det også været muligt at bevare flere stillinger i fritidshjemmet på 31 timer, og derover. • Man har i klyngen haft megen fokus på at samarbejde på tværs af enhederne, og ser fritidshjemmet Troldevænget som en vigtig del af dette samarbejde. Børnenes overgang mellem børnehave og fritidshjem/skole har været i fokus, og vi kan se, det har gjort en forskel for børn, forældre og pædagoger. • Vi bekymrer os for, hvorvidt det er muligt at fastholde vores gode resultater blandt andet omkring sammenhænge og overgange for børnene, hvis Troldevænget adskilles fra klyngen. Med venlig hilsen Ledelsesteamet a8; Dorthe Haagensen, Mogens Friborg, Henriette Jensen, Jens Gummesen og Vibeke Andersen.