Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november

 

Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 7. august 2016
Svarnummer:
73

Indsendt af

Sarah Holst Kjær

Postnr.

4630

By

Kristiansand S

Høringssvar

Som etnolog og oplevelsesøkonom er min faglige vurdering at Slagtergårdene/Sundevedskarreen/Hvide Hest bør indgå som del af den naturlige kulturakse som endnu ikke er etableret som attraktion, der - ad Enghavevej - knytter Carlsberg, Enghaven, Vega, Tove Ditlevsens Plads og Slagtergårdene sammen i et stykke Danmarkshistorie der fortæller om udviklingen i vores samfund - fra arbejder og småhåndværk til industrigigant. Det bemærkes at Vesterbros historie i væsentlig grad fortælles i denne karree. Kultur- og bygningsarven i Sundevedskarreen (både de kreative industrier, Storm P's hus (Enghavevej 10), samt flere restauranter og bevaringsværdige små-industri-bygninger, såsom skorstenen) er ressourcer der er fuldstændig uerstattelige både i fritids- og turismeøjemed. Det har taget årevis at bygge området op på organisk vis og det kan der kapitaliseres på via kultur- og oplevelsesøkonomi. 'Attraktionskraft' findes altså naturligt her og denne kraft - kreativitet og kultur - er noget byplanlæggere overalt i Europa stræber efter for at bevare og udnytte til fritidsformål en dynamisk og behagelig by. Københavns kommune har som mål at gøre byen grøn og fritidsvenlig. Det håber jeg også vil angå Vesterbro som - med Carlsbergs boligbyggeri - dels kommer til at skabe de boliger som kommunen ønsker, men som også kommer til at belaste kvarteret yderligere med flere indbyggere, men ikke med flere grønne fritidsområder. Det er mig en gåde at man vil spilde denne naturlige og billige chance for at bruge kulturarven som ressource ligesom man gør alle andre steder i Europa. Jeg vedhæfter et integreret RUC-speciale som jeg har assisteret og vejledt på. I denne analyse står det klart at nedrives det gamle kulturlandskab med det formål at bygge i glas og stål, så strider projektet mod Københavns kommunes egne politikker om bærekraftig byudvikling. Jeg vil gå så langt som til at sige at Københavns kommunes nedrivningsprojekt er spekulantisk, kortsigtet, uden visioner og uden forstand på hvad der skaber trivsel og attraktionskraft for en by. I særdeleshed ønsker en skattebetalende (øvre) middelklasse ikke at bo uden grønne kvadratmetre til deres rådighed. I parantes bemærkes det, at Carlsbergs udviklingsplaner ikke levner flere grønne områder til rådighed for Københavns kommune. Forslaget om at etablere et visionært projekt: Kulturaksen på Vesterbro med Enghavevej som bindeled forhindrer ikke kommunen i at anlægge en cykelsti ad Enghavevej. Kulturaksen forhindrer heller ikke ejere i Slagtergårdene (specielt Jesper Reinhart) i at opnå den ønskede indtægt: det kunne f.eks. gøres ved at anlægge et mindre hotel og/eller museum. Et sådant projekt kan sagtens gøres i sammenhæng med de oprindelige bygninger, de nuværende industrier og virsomheder, som - i fællesskab - kan udvikle en tydelig kulturarvsprofil for området.