Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 28. januar 2011
Svarnummer:
79

Indsendt af

Personalet i Absalonshave

Virksomhed / organisation

Absalonshave

Postnr.

1658

By

København V

Høringssvar

Høringssvar vedr. forældre indflydelse i ny institutionsstruktur: Personalet fra Absalonshave, Absalonsgade 33, 1658 KBH. V vil hermed komme med vores bekymring vedrørende Klynge- Forældrebestyrelsen. Vi skriver dette, da vi ved, at vores fagforening, LFS, ikke deler samme opfattelse af, hvordan den nye klyngestruktur skal udformes, og at de derfor ikke er i stand til at repræsentere os i denne sag. I udkastet for styrelsesvedtægterne kan vi se, at kun ca. halvdelen af institutionerne kan få en medarbejderrepræsentant i bestyrelsen. Dette er vi meget bekymrede og utrygge ved. I bestyrelsen skal principperne for vores hverdag besluttes. Praksis viser, at hvis sådanne beslutninger ikke bare skal være ord men være et reelt stykke arbejdspapir, er det vigtigt, at medarbejderne har et vist ejerskab til det. For at få det, er det nødvendigt at være tæt på beslutningerne og med i arbejdet! Vi finder det udemokratisk, at personalet fra hver enhed ikke er sikker på at blive repræsenteret! I forhold til ansvarsfordelingen mellem forældrebestyrelsen og den enkelte enheds forældreråd, er vi også bekymret for følgende punkt, : ”Inddragelse i arbejdet med den pædagogiske læreplan inkl. Børnemiljøvurderingen i forhold til udarbejdelse af pædagogiske principper og fokuspunkter som skal gælde for alle enheder” ligger hos klynge-forældrebestyrelsen. ” Vi mener, ligesom vores forældrebestyrelse, at dette ansvar skal ligge i på enhedsniveau. Hos forældrerådet og den pædagogiske leder. Vi mener, at det er den eneste måde, hvorpå vi kan bibeholde enhedernes mangfoldighed. Desuden er det vigtigt, at dem, der skal arbejde med læreplaner i praksis står bag dem. Ansvaret for lærerplanerne må ligge i rådet, hvis de skal kunne bruges til noget i den pædagogiske hverdag. Vi har haft besøg af vores nye klyngeleder, som kom og præsenterede sig og sine planer. En af planerne var relativt hurtigt at få ansat en administrativmedarbejder. Dette forstår vi ingenting af! Ud fra BUFs egne udregninger giver klyngeledelse en besparelse på 27 ledelsestimer for hver klynge pr.uge. I dette regnestykke indgår der ingen udgifter til en administrativmedarbejder. Vi har betalt med vores souschef, og hvis vi nu skal betale til en administrativmedarbejder, hvori ligger så besparelsen? Vi har fået den opfattelse, at besparelsen på 40 mill. pr. år bliver opnået ved at indføre klyngeledelse og at der vil blive taget så lidt som muligt fra børnene. På nuværende tidspunkt har vi fået udmeldt, at der skal findes en del besparelser på ”gulvet”. Derved frygter vi at de penge, som BUF mener, at de vil kunne spare på klyngeledelse, udelukkende kommer til at blive taget fra børnene. Med venlig Hilsen Personalet i Absalonshave Absalonsgade 33, København V